G4Media.ro

Dezbatere aprinsă le Realitatea PLUS, din cauza Olguței Vasilescu. Cătălin Avramescu (PMP):…

Dezbatere aprinsă le Realitatea PLUS, din cauza Olguței Vasilescu. Cătălin Avramescu (PMP): ”O mistuie o pasiune fundamentală, o arde pe dedesubt. Este dorința de kitsch, de mahala”. Radu Oprea (PSD): ”Să vă cereți scuze, este ziua ei”

Atmosferă încinsă miercuri seara la Realitatea Plus, între Radu Oprea, candidat PSD la Senat (Prahova), în prezent liderul senatorilor PSD și Cătălin Avramescu, candidatul care deschide lista PMP la Senat în Diaspora.

Formatul emisiunii la care au fost invitați (alături de Iulia Scântei – PNL) nu le-a permis să intre în dialog decât spre final. În prima parte, moderatoarea a prezentat pe larg personalitatea actriței Draga Olteanu Matei și le-a cerut pe rând părerea despre acest lucru.

Spre finalul emisiunii însă, politicienii au reușit să interacționeze. Radu Oprea a dat tonul lăudând performațele Olguței Vasilescu la Craiova, în materie de investiții în spitale. În același timp, a spus că Iohannis este agentul electoral principal al liberalilor și șeful lor de facto.

”Dacă mă uit la Spitalul din Craiova, care a fost făcut tot în mandatul doamnei Lia Olguța Vasilescu (…) vreau să vă spun că s-a preocupat foarte tare de acest subiect important care este sănătatea. Spitalele din Craiova arată într-adevăr din acest secol și să știți că mai sunt spitale care au fost construite de autoritățile locale de la zero în ultima perioadă, în România”, a spus Oprea.

Acesta a mai spus că ”cel mai important agent electoral al PNL-ului” este președintele Iohannis.

”Și chiar aș putea să spun că este și președintele de facto al PNL (…) Mai spun un singur lucru: mie îmi este foarte frică de acea reformă a PNL, pentru că am văzut-o. În 25 de ordonanțe de urgență date noaptea, una se referea la privatizarea sănătății și ei cred că l-am uitat pe Costache. Nu l-am uitat”, a adăugat acesta.

Candidatul PMP pentru Diaspora, Cătălin Avramescu, a intervenit în dezbatere, moment în care discuția dintre cei doi s-a încins.

”Oamenii raționali, cu un minim de inteligență, respectă niște norme. De ce doamna aceea din Craiova, Olguța Vasilescu, nu respectă niște norme minime? Vă spun eu de ce: pentru că pe domnia sa o mistuie o pasiune fundamentală, o arde pe dedesubt. Este dorința de kitsch, de mahala. Ei prin asta s-au remarcat. Au dus școala în pământ, cultura în pământ… Asta este, este dorință de kitsch, nu e altceva…”

Moderatoarea emisiunii a explicat că a dorit să îi acorde ultimul minut lui Cătălin Avramescu și a insistat să fie lăsat să vorbească pentru că era dezavantajat, neaflându-se în studio.

”Nu pot accepta. Este atac la persoană. Nu este un discurs corect, este și ziua ei. Ar trebui să vă cereți scuze. Dacă vă duceți în spitalul de la Craiova o să vă cereți scuze. Este și ziua ei, ați putea să îi spuneți la mulți ani!”, a spus Radu Oprea.

Finalul emisiunii i-a prins pe cei doi vorbind în același timp, fără a mai putea fi opriți.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Candidații USR nu apar pe nicăieri, fug ca lasii, stau doar pe net cu pupacii plătiți de ei și cu aia radicalizati

 2. Spuse lingaul progresist, ce pretentii sa ai de la un spalat pe creier… USL, PSD, atat puteți, la asta vi s-a blocat mintea

 3. Intelectualii lii basescu te chisi de ras….

 4. Nu am inteles logica senatorului psd. La subiectul discutat a divagat spunand ca Olguta Vasilescu a construit un spital. Oare asta insemna ca daca l-a construit, trebuie sa organizeze un targ de Craciun ca sa-l umple cu bolnavi de covid 19?

 5. Ce naiba cauta gasca lde infractori notorii a lui cucos, petrov, bica, etc..Mai lipsea branconajul igas cu bacul la 32 si trei facultati private in paralel…bineinteles tot de obarsie sanatoasa-administrator de butic.

 6. Șobolanii romani își irosesc viața furând și luptând să scape nepedepsiți.

 7. Radu Oprea, PSD: „Dacă vă duceți în spitalul de la Craiova o să vă cereți scuze.”

  Vreti sa cititi despre dezastrul si mizeria din Spitalul Judetean din Craiova?!
  Va spune Sorina Pintea, de la PSD:
  18.11.2019, Hotnews.ro: „DOCUMENT/VIDEO Dezastru la Spitalul Județean din Craiova, ASCUNS de Sorina Pintea: Secția de Terapie Intensivă, invadată de „germeni peste limita admisă” – Stafilococ auriu, Piocianic și Acinetobacter, iar instrumentarul NU era dezinfectat. Vezi imagini din spital.
  Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Craiova, unde ajung, practic, pacienții aflați în starea cea mai gravă, este invadată de „germeni peste limita admisă”, precum Stafilococ auriu, Piocianic și Acinetobacter, trei dintre cele mai periculoase bacterii spitalicești. În plus, în secție există „deficiențe în ceea ce privește dezinfecția”, iar „instrumentarul termosensibil nu era supus operațiunilor de dezinfecție de nivel înalt în spațiu autorizat” – sunt concluziile unui control efectuat anul trecut de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, document pus la dispoziția HotNews.ro de deputatul USR Emanuel Ungureanu.
  Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, care a avut pe masă, la finalul anului trecut, CONCLUZIILE Controlului, NU le-a făcut niciodată publice. Sorin Pintea a ASCUNS acest Raport al Corpului de Control al Ministerului Sanatatii.
  Spitalul Județean de Urgență din Craiova se află în subordinea Ministerului Sănătății.

  În plus, la Spitalul Județean din Craiova, aflat mereu, în ultimii ani, în fruntea listei spitalelor unde este criză de citostatice, inclusiv în secția pentru copiii bolnavi de cancer, „se remarcă o lipsă de comunicare între departamentele implicate” din unitatea medicală, aceasta fiind una dintre cauze, alături de faptul că, în Anul 2018, Spitalul a primit mai puțini bani decât a solicitat pentru achiziția medicamentelor din programul național de oncologie, arată raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății. La Spitalul Județean din Craiova, citostaticele lipsesc constant în ultimii ani, iar pacienții și rudele lor sunt nevoiți adesea să facă rost pe cont propriu de medicamentele care îi țin în viață.
  Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, și imagini dezastruoase din spital.
  Ce a găsit Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Județean din Craiova (Raport din Decembrie 2018):
  1. Secția ATI (Anestezie-Terapie Intensivă):
  Secția clinică ATI NU îndeplinește toate Cerințele LEGALE în ceea ce privește organizarea spațial – funcțională, LIPSESC multe din componentele unui serviciu ATI, NU se respectă aria utilă minimă/pat, NU există rezerve de izolare caracteristice cu 1-2 paturi şi grup sanitar propriu pentru pacienţi colonizaţi/infectaţi cu bacterii MDR, respectarea circuitelor septic-aseptic, există DEFICIENTE în ceea ce privește DEZINFECTIA de nivel înalt, Respectarea Condițiilor de STERILITATE a materialelor/dispozitivelor sterile.

  Organizarea DEFICITARA la nivelul secției clinice ATI creează mari PROBLEME în izolarea și tratarea pacienților cu boli infecto-contagioase, precum și a procedurilor de dezinfecție periodică a tuturor spațiilor, existând riscul apariției de infecții asociate actului medical.

  Nu există evidențe de procesare prin dezinfecție și sterilizare pentru blocul valvă-expir, care este încadrat ca și dispozitiv critic, conform prevederilor din normele sanitare în vigoare și are recomandare de procesare prin dezinfecție și sterilizare, inclusiv și în recomandările producătorului.

  În Procesul-verbal întocmit în data de 9.11.2018, au fost aduse la cunoștința medicului șef secție clinică ATI, rezultatele la un număr de 21 de hemoculturi recoltate în luna octombrie 2018, 9 nedezvoltate, 6 suprainfectate și 6 pozitive cu germeni patogeni, respectiv Enteroccocus faecalis, Klebsiella, Escherichia Coli, Staphilococus haemolyticus, Acinetobacter baumani. Totodată în acest Proces-verbal sunt prezentate rezultatele controlului microbiologic în secție din data de 02.11.2018, acestea relevând o CONTAMINARE a mediului din secție cu un număr de germeni PESTE Limita admisă, PREZENTA de Staphylococcus aureus și bacterii gram-negativ în probele de salubritate recoltate de la nivelul unor saloane precum și de la nivelul oficiului alimentar, probe de sterilitate neconforme recoltate din materialul steril, probe neconforme din apa sterilă cu prezența de bacil Piocianic, probe neconforme din lichidul barbotor, cu identificarea de bacil Piocianic, prezența de germeni hemolitici în aeromicrofloră.

  Instrumentarul termosensibil (barbotoare, aspiratoare, lame de laringoscop) NU era supus operațiunilor de DEZINFECTIE de nivel înalt în spațiu autorizat, ci în SALOANE, existând RISCUL de contaminare microbiologică în cadrul secției. Acest instrumentar, după dezinfecția de nivel înalt, este depozitat necorespunzător, în pungi sau truse, numite de urgență, care conțin și alte materiale: feșe, medicamente, mâner laringoscop, etc.
  În prezența Corpului de Control de la Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Dolj a aplicat SANCTIUNI contravenționale principale în valoare totală de 42.300 lei unității sanitare, personalului medical, mediu-sanitar și auxiliar, pentru problemele de pe secția ATI.
  S-a dispus și Cercetarea Disciplinară a persoanelor responsabile în ceea ce privește deficiențele constatate de către comisia de control MS pe linia igienico-sanitară, sterilizare, deșeuri, aplicare proceduri operaționale.

  2. Secția Pediatrie.
  În secţiile clinice Pediatrie I şi II se efectuau SIMULTAN atât lucrări de Reabilitare cât şi Activitate medicală(ijjectii cu moloz!). Având în vedere gravitatea situaţiei, echipa de control a dispus la momentul respectiv, prelevarea de probe de sanitaţie (aero-micro-flora şi suprafeţe) în vederea determinării încărcăturii microbiene. S-a impus (în timpul controlului) conducerii SCJU Craiova SISTAREA lucrărilor de reabilitare şi Relocarea PACIENTILOR în spaţii conforme din punct de vedere igienico-sanitar.”

  Restul dezastrului din Raportul ASCUNS de Sorina Pintea il gasiti in articol!

  • @Lili: Comentariul dvs excelent ar trebui să facă parte chiar din articolul de faţă! Vă mulţumesc! Dacă senatorul PSD Radu Oprea ar avea onoare, ar trebui să-si ceară scuze public după citirea raportului privind dezastrul de la Spitalul Judetean din Craiova!

 8. Despre radu oprea numai ,,de bine,, ; stie toata Prahova ce ..caracter,, este .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.