G4Media.ro

DEZBATERE „15 milioane de români în 2050. Ce șanse mai are România…

Sursa foto: Pixabay

DEZBATERE „15 milioane de români în 2050. Ce șanse mai are România să evite implozia demografică”, joi, LIVE de la ora 10,00 / Invitați: Gabriela Firea, Robert Sighiartău, Bogdan Rodeanu, Dumitru Sandu, Bogdan Murgescu

G4Media găzduiește joi, de la ora 10,00, dezbaterea online „15 milioane de români în 2050. Ce șanse mai are România să evite implozia demografică”, organizată de Sierra Quadrant.

Invitați:

 • Prof. Univ. Dr. Dumitru SANDU, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
 • Prof. Univ. Dr. Bogdan MURGESCU, Facultatea de Istorie, Universitatea București
 • Gabriela FIREA, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse ( PSD)
 • Robert SIGHIARTĂU, deputat și vicepreședinte PNL
 • Bogdan RODEANU, deputat (USR)
 • Moderator: Cristian Pantazi

Dezbaterea va fi transmisă VIDEO și LIVE TEXT.

Conferința își propune să analizeze criza demografică pe care o traversează România și politicile publice care pot evita un scenariu potențial catastrofal, la orizontul anilor 2050, în condițiile în care proiecțiile indică faptul că țara noastră va ajunge, la jumătatea secolului, la o populație puțin peste 15 milioane de persoane.

Printre temele de discuție, vor fi abordate următoarele aspecte:

 • Scăderea populației României, un trend ireversibil?
 • Deficitul de forță de muncă: migrație vs natalitate
 • Pot fi politicile pronataliste o soluție pentru ameliorarea situației demografice a unei țări?
 • Se poate baza România pe revenirea în țară a Diasporei, ca soluție de atenuare a dezechilibrelor demografice?
 • Ce tip de politici publice pot diminua fenomenele emigrației masive și a reducerii natalității?
 • Efectul migrației creierelor asupra dezvoltării sociale și economice a României / Cum a evoluat migrația în ultimii ani, din punct de vedere al calificărilor profesionale ale persoanelor care decid să plece din țară ?

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

19 comentarii

 1. contrar parerilor unor extremisti care lauda masurile pro-demografice luate de unguri, SINGURA solutie pentru Romania este imigratia in numar cat mai mare din Pachistan Siria sau Africa.

  • am fi si nesimtiti sa refuzam valorile vestice precum multiculturalismul si diversitatea etnica dupa cati bani am primit de la UE.

  • Nu dau nici un rezultat nici politicile ungare. Au și ei un sistem de sănătate prost. La noi, din punctul ăsta de vedere, statul nu oferă nici un sprijin. Sistemul începând cu medicii fac tot posibilul sa nu ofere nimic gratuit mamei începând cu prima lună de sarcină. Plătesc analize, consultații, etc. Așa că ministerul familiei și toate porcariile astea nu au nici o legătură cu cetățenii. Atâta timp cât nu se respectă dreptul la sănătate restul e degeaba.

  • Diversitatea este cea mai mare putere a noastra! True story!

 2. Singurul dezastru este in capul tau de rusnac.

 3. Cică,în Moldova,s au îmbătat unii…..

 4. Cand am vazut ca e Firea invitata, mi-am amintit brusc ce bine imi pare ca nu am copii si ca, in felul asta, contribui si eu la implozia demografica dintr-o tara in care una ca ea a ajuns ministru.

  • La noi firea, la americani, trump, la britanici yeltsin, la unguri orban. De asta nu fac nici restul copii, au firi mai mici la putere.

  • Pai cum sa aveti copii astia de vo trageti numa la kaka nici sa nu faceti copii ca nh mai tre si uasi ai ielgibitistilor aici ne ajungeti voi si csolos gravidul

 5. UE e un dezastru total ,de la Bruxelles suntem condusi de-o adunatura de lunatici.

 6. Sansa ar fi ca acesti invitati sa nu mai fie invitati… nicaieri.

 7. N-ai ce să dezbați, deznodământul este implacabil pentru poporul român! Am intrat pe panta căii de dispariție în acest secol.

 8. Noi vorbim despre implozie demografică pe când un primar vinde autobuzele școlare să achite datoriile la lăutari sau cum dragnea fura bani de la orfani. Și firea….. ce caută firea….

 9. Cu trecerea timpului , deciziile si masurile luate de politicieni i-au facut pe indivizi tot mai dependenti de stat. Cei de la butoane intervine peste tot , politizeaza institutiile si dirijeaza democratia si economia . Evident, nu poti fi cu adevarat liber daca depinzi de altii, iar daca nu esti liber cu adevarat nu poti fi fericit . De aceea oamenii pleaca unde cred ca isi pot planifica viitorul si pot fi fericiti.