G4Media.ro

ACTUALIZAT Reghin: două hale de producție ale unei fabrici de mobilă au…

ACTUALIZAT Reghin: două hale de producție ale unei fabrici de mobilă au ars complet, acționarii anunță că alți producători le-au oferit ajutorul pentru a continua producția

Update: Acționarii fabricii de mobilă Dalin arată într-un comunicat de presă că în incendiu au ars două hale secundare, respectiv un total de zece la sută din spațiile de producție, iar cauza incendiului a fost ”cel mai probabil un scurtcircuit la instalația electrică”. Ei arată că ”până la reconstruirea celor două hale de producție, proces estimat la circa două luni, angajații vor lucra în celelalte spații neafectate ale fabricii”. Astfel, 95% din produsele comandate de către clienți vor fi livrate conform programării, fără nici o întârziere, iar pentru
celelalte comenzi întârzierile nu vor fi mai mari de trei săptămâni, susțin acționarii fabricii.

Ei arată că în incendiu nu au fost înregistrate victime și nu a fost pusă în pericol viața nici unui angajat, fabrica fiind închisă la ora izbucnirii incendiului.

Acționarii arată că trei fabrici s-au oferit să ajute cu producția până la reconstrucția halelor distruse și mulțumesc comunității pentru ajutor.

Articol inițial: Peste 60 de pompieri militari şi civili au intervenit, începând de vineri seara, timp de şapte ore, pentru stingerea incendiului izbucnit la Fabrica de mobilă Dalin din municipiul Reghin, iar în urma evenimentului au ars complet trei hale de producţie, alte două corpuri de clădire fiind afectate, transmite Agerpres.

În urma incendiului, peste 300 de angajaţi au rămas practic fără locurile de muncă, întrucât flăcările au distrus aproape în totalitate utilajele şi fluxul de producţie.

„Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de 30.04.2021, în jurul orelor 21,40, provocând pagube însemnate în cadrul unei fabrici de mobilă din municipiul Reghin. Au fost afectate cinci corpuri de clădire, din care trei în proporţie de 100%, pe o suprafaţă aproximativă de 1.500 mp. La locul intervenţiei s-au deplasat 6 autospeciale de stingere a incendiilor şi o autospecială pentru intervenţie la înălţimi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş împreună cu alte cinci autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul serviciilor voluntare şi din cadrul unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

Potrivit ISU Mureş, au fost solicitate în sprijin trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, două din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Bistriţa’ al judeţului Bistriţa-Năsăud, respectiv o autospecială din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Oltul’ al judeţului Harghita.

„Din fericire, nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor profesioniste din judeţele învecinate, acestea fiind întoarse la bază după localizare incendiului. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost implicaţi un număr de peste 60 de pompieri militari şi pompieri civili. Acţiunile desfăşurate pentru stingerea incendiului au durat aproximativ 7 ore până la lichidarea tuturor focarelor, intervenţia finalizându-se în zorii zilei de 1.05.202”, arată ISU Mureş.

Pompierii au arătat că nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite pe timpul desfăşurării acţiunilor de intervenţie, iar la faţa locului a rămas o autospecială pentru stingerea incendiilor, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a reizbucnirii incendiului.

Cauza incendiului va fi stabilită de către o comisie special constituită în acest sens. (Foto: IGSU)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Posibil ca pompierii sa nu cunoasca acel obiectiv daca a ars complet.

  2. Oricum era falimentar si aveam asigurare . Asa nu se supara lumea ca reducem personalul .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.