G4Media.ro

DeSantis își continuă reforma învățământului public din Florida, criticată de Kamala Harris

sursa foto: Captura video

DeSantis își continuă reforma învățământului public din Florida, criticată de Kamala Harris

Guvernatorul republican al Floridei Ron DeSantis îşi continuă reforma a învăţământului public printr-un nou program criticat de vicepreședinta Kamala Harris, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Ron DeSantis a impus în această reformă programele ”Don’t say gay” –  care interzice discuţii în clasă, la grădiniţă şi în şcoala primară, despre orientarea sexuală sau identitatea de gen – şi ”Stop Woke Act” – care vizează să interzică predarea teoriei critice a rasei.

Consiliul Educaţiei din Florida a validat miercuri o nouă reglementare cu privire la predarea istoriei afroamericanilor.

În acest document de 216 pagini se arată că sclavia le-a permis afroamericanilor ”să dezvolte competenţe care, în anumite cazuri, puteau fi aplicate în beneficiul lor personal”.

Noul program abordează şi violenţe comise de către persoane de culoare în anumite revolte etnice, ca cea de la Altanta din 1906, care s-a soldat cu moartea a cel puţin 12 afroamericani, sau masacrul de la Tulsa din 1921, soldată cu moartea a cel puţin 100 de afroamericani.

Această reformă a fost atacată de către vicepreşedinta americană Kamala Harris.

Kamala Harris a denunţat miercuri, la Suroritatea afroamericană Delta Sigma Theta, la Washington, drept o ”istorie revizionistă”.

Ea a denunţat această decizie şi vineri, la Jacksonville, în Florida. ”În întreaga lume, oamenii ne ştiu istoria (…), iar noi ne vom trimite copiii în lume fără să-şi ştie propria istorie?”, a denunţat ea.

În replică, Ron Desantis a declarat că ”acestea sunt cele mai solide standarde din istoria afro-americană, probabil oriunde în țară. Ea va veni în Florida și va încerca să ciripească și să facă demagogie”.

Un sindicat din Florida, Florida Education Association, cu peste 150.000 de membri, a atacat acest program, pe care l-a catalogat drept ”un deserviciu al elevilor din Florida” şi un ”mare pas înapoi”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...