G4Media.ro

Derogare pentru plajele lărgite din Mamaia: Noile sectoare vor putea fi închiriate…

sursa foto: Info Sud-Est

Derogare pentru plajele lărgite din Mamaia: Noile sectoare vor putea fi închiriate în sezonul 2022 agenților economici care au deja contracte/ Șezlonguri mai aproape de apă

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri de eficientizare a activităţii turistice aferente sezonului estival 2022 care reglementează, pentru acest an, modalitatea de atribuire a noilor sectoare de plajă rezultate în urma implementării proiectului de reducere a eroziunii costiere şi reconstrucţie a plajelor, a anunţat ministrul Daniel Cadariu, citat de News.ro.

Actul normativ iniţiat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor permite, doar pentru sezonul estival 2022, ca suprafeţele de plajă nou create şi care nu sunt închiriate, să poată fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafeţe, cu respectarea prevederilor celorlalte dispoziţii legale.

„Litoralul românesc a beneficiat în ultimii ani de un proiect cu un potenţial imens de a atrage din ce în ce mai mulţi turişti, dar acest potenţial a fost umbrit prin faptul că plajele lărgite nu au putut fi amenajate pentru primirea acestora. Prin ordonanţa de astăzi, oferim o soluţie temporară pentru ca activitatea sezonului estival 2022 să se poată desfăşura în condiţii optime”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei, operatorilor economici eligibili pot depune solicitarea în vederea închirierii suprafeţelor noi, urmând ca, în maxim 20 de zile, Administraţia Naţională „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral să încheie actele adiţionale.

„În urma implementării cu succes a unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din România, care continuă şi în prezent, am reuşit să creştem suprafaţa litoralului cu mai multe zeci de hectare de plajă nouă. Prin eforturile colegilor de la Apele Române, noile sectoare au fost deja intabulate şi lotizate, iar astăzi am aprobat actul normativ care permite închirierea acestor suprafeţe către operatorii de plaje. Vorbim despre o soluţie temporară, doar pentru acest an. Pe termen lung, ne dorim amenajarea plajelor la standarde cât mai ridicate şi am lansat, împreună cu ANAR şi Ordinul Arhitecţilor din România, un concurs internaţional de soluţii de amenajare”, a explicat ministrul Tánczos Barna, conform comunicatului de presă al Ministerului Turismului.

Datele de identificare ale suprafeţelor de plajă nou create supuse atribuirii directe, precum şi valoarea chiriei acestor suprafeţe la care se pot încheia actele adiţionale, sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă, mai arată sursa citată.

sursa foto: Info Sud-Est

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Mai aproape, mai aproape, sa nu scada suncile ghertoimii.

  2. ce griji are guvernul

  3. Oricum se p!sa patronii de acolo pe lege, o sa intre cu sezlongurile si in apa.
    Politia si celelalte institutii de control sunt de forma, din cauza pro.stiei si coruptiei, asa ca nu respecta nimeni legea, iar ghertoii (patroni, dar si turisti) profita.
    O tz!ganie de litoral pentru o tz!ganie de turisti.

    • Ce conteaza? Oricum tu nu iti permiti.

    • @gicu bugetar wannabe-asa este,bujetarii -si umple burtile pe plaja ca le da statu de-a moaca vacanta.

  4. Nu ați văzut anul trecut corul bocitoarelor unii că era apa prea departe și nu puteau să facă eforturi, că aveau scutire medicală; alții că nu pot să înghesuie mai mulți fraieri pe metru pătrat. De prețurile la nivel de speculă nu se deranjează Guvernul să le observe.

  5. Care litoral fratioare???Litoral am avut Pana in 89,acum incepand cu bulgarii toti ne dau clasa.
    Constanta,cel mai in.fect. oras turistic din Romania.

  6. Bineinteles, dădeau firmele de fac afaceri cu statul faliment! Nu mai doreau turistii sezlonguri aflate atat de departe de mare!
    Acum, ca sa poti ocupa un loc pe plaja e musai sa platesti marilor afaceriști!
    Si apoi romanii sunt obișnuiți sa stea in aglomeratie, ca sardinele!

  7. Mai aproape, mai aproape sa nu se incalzeasca berea