G4Media.ro

Der Spiegel: Germania a expulzat un spion rus care furniza Moscovei informații…

sursa foto: Unsplash

Der Spiegel: Germania a expulzat un spion rus care furniza Moscovei informații despre tehnologiile spațiale europene

Germania a expulzat anul trecut un spion care lucra sub acoperire diplomatică la consulatul Rusiei din München, relatează publicația Der Spiegel, preluată de Reuters.

Sursa citată precizează că expulzarea a avut loc la scurt timp după detenția din vara anului 2021 a lui Ilnur N., un cercetător de la Universitatea Augsburg pe care procurorii îl suspectează că a transmis Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR) date despre rachetele Ariane utilizate în cadrul misiunilor Agenției Spațiale Europene (ESA).

N., al cărui nume complet nu a fost făcut public, se află în arest încă din vara anului trecut. Acuzațiile de spionaj i-au fost aduse în luna decembrie.

Agentul care a fost expulzat nu a putut fi investigat fiindcă beneficia de imunitate diplomatică, mai arată Der Spiegel.

Rusia are peste 100 de diplomați acreditați în Germania.

Germania a dat afară doi diplomați ruși în decembrie, după ce o instanță a constatat că statul rus a ordonat uciderea în 2019, într-un parc din Berlin, a unui dizident cecen, un act pe care judecătorul l-a descris drept „teroare de stat”.

Sursa foto: Unsplash

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. cu pasi mici dar in curind vom vedea si la noi dezvaluiri de felul acesta .

  2. Draga redactie:
    In primul paragraf spuneti ca: ‘ îl suspectează că a transmis Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR) rachetele Ariane’.
    Pai cum poate cineva sa transmita rachete unui serviciu de informatii?

    • I-a dat racheta cu totul, să nu se mai complice. Nemții au descoperit când au făcut inventarul. Le lipseau câteva Ariane de pe un raft.