G4Media.ro

Deputatul PNL Pavel Popescu, privind rotativa guvernamentală: UDMR a fost un soi…

Sursa Foto: Facebook/ Autor: Bethlendi Tamás

Deputatul PNL Pavel Popescu, privind rotativa guvernamentală: UDMR a fost un soi de cloșcă cu ministere de aur. De la început nu a semnat protocolul coaliției dar s-a ales cu ministere importante / Primarul PSD Constantin Toma: Eu cred că UDMR trebuie să fie la guvernare

În cadrul unei intervenții la Digi24, pe tema rotativei guvernamentale, deputatul liberal Pavel Popescu a afirmat că premierul Nicolae Ciucă s-a arătat flexibil în privința negocierii ministerelor, sugerând că cei de la PSD ar fi cei care se cramponează de anumite portofolii. Legat de pretențiile UDMR, Popescu a amintit că formațiunea maghiară nu s-a aflat de la început ca semnatară a protocolului, și totuși a intrat la guvernare cu ministere importante.

„Premierul Ciucă a decis sa găsească orice cale pentru a flexibiliza această negociere, chiar pierzând pe linie politică, doar ca să fie dusă la capăt această etapă a rocadei guvernamentale (…) Esența negocierii PNL de dragul stabilității chiar nu e un clișeu. Nu trebuie să ne poticnim în niște ministere”, a spus Pavel Popescu.

Chestionat despre pretențiile UDMR, care păreau, la un moment dat, că țin blocate negocierile rocadei, Pavel Popescu a subliniat că UDMR a fost de la bun început avantajată, deși formațiunea condusă de Kelemen Hunor nu a fost de la bun început semnatară al protocolului coaliției PSD-PNL. Astfel, în opinia sa, n-ar fi nicio tragedie dacă UDMR nu va mai intra la guvernare.

„UDMR a fost partidul privilegiat de la început, pentru că deși n-a semnat protocolul coaliției a primit ministere importante. A fost un soi de cloșcă cu ministere de aur. Chiar n-ar fi o tragedie dacă PSD va insista pentru o modificare a compoziției guvernamentale”, a spus Popescu, sugerând că s-a discutat ieșirea de la guvernare a formațiunii maghiare.

„Important este să avem ministere unde oamenii să fie capabili, iar aici mă refer la PNRR”, a mai adăugat liberalul.

În replică, social democratul Constantin Toma, primar al municipiului Buzău și președinte al Asociației Municipiilor din România a spus că el consideră că UDMR trebuie să rămână la guvernare, „pentru păstrarea unui echilibru”, mai ales în contextul în care oficialii de la Budapesta continuă cu retorica revizionistă legată de Trianon.

„Eu consider că cei doi ministri ai UDMR de la Mediu și Dezvoltare și-au făcut datoria și pentru o majoritate confortabilă în Parlament e bine ca UDMR să rămână la guvernare. Ca să avem o bună relație și cu premierul Ungariei, să păstrăm un echilibru cu oficialii ungari, mai ales acum cu declarațiile astea legate de Trianon”, a comentat Constantin Toma.

Ambii politicieni au apreciat că rocada guvernamentală va avea loc zilele următoare, și că nici PSD și nici PNL nu au interesul de nu pune în aplicare protocolul convenit în coaliție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. UDMR -ul nu are ce căuta la guvernare, o Uniune Culturala, nu este partid politic.

  2. Nici PNL=PSD nu are ce cauta la guvernare. De ce oare se bat sa fie la guver daca nu fac ceea ce trebuie sa faca? Ei fac numai ceea ce „s-au inteles” adica stim noi ce. De exemplu PNDL, intelegeti.

  3. Păi cine-a fost p_rostul care a dat, măi p_rostule?!

  4. E o stabilitate în coaliția asta cum nu s-a mai întâlnit.
    Mă tem cu atâta stabilitate de ce este mai rău.