G4Media.ro

Deputatul PNL Ionuț Sorin Banciu a demisionat din Parlament pentru funcția de…

Deputatul PNL Ionuț Sorin Banciu a demisionat din Parlament pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului

Deputatul PNL Ionuț Sorin Banciu și-a anunțat luni demisia din Parlament pentru a putea prelua funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, unde se va ocupa de dosarele de infringement deschise de Comisia Europeană împotriva României din cauza poluării.

”Las Camera Deputaților pentru Executivul României, motivat de obiective serioase. Îmi propun să contribui la realizarea unei comunicări mai eficiente, mai pro active cu Comisia Europeană, să închidem favorabil cât mai multe dintre cele 21 de dosare de infringement pe care România le are. Vreau să dezvoltăm programe și proiecte de mediu finanțabile din fonduri europene, inclusiv prin Mecanismul de redresare și reziliență. Îmi propun ca România să aibă o voce mai puternică în cadrul tratatelor și convențiilor internaționale de mediu la care este parte”, a transmis Banciu într-un comunicat de presă.

El a spus că în ultima zi ca deputat a depus o propunere legislativă privind introducerea educației ecologice în școli, ”pentru a pregăti generațiile actuale de copii să aibă grijă de mediul înconjurător și de sănătatea lor”.

”O România verde nu poate să fie decât o Românie educată, pentru că problemele de mediu nu se pot rezolva doar de către autorități, ci avem nevoie de un efort al întregii societăți și de înțelegerea profundă a impactului pe care fiecare activitate individuală o are asupra planetei. Trebuie să devenim mult mai conștienți atunci când facem alegeri individuale, simple, de la modul în care ne hrănim, călătorim și până la cum ne construim și ne încălzim locuințele. Iar toate aceste comportamente se formează prin educație. Cu cât mai devreme, cu atât mai eficient”, a mai precizat Banciu.

Foto: Ionuț Sorin Banciu, deputatul PNL care renunță la Parlament pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. E bun ciolanul bugetar….

  2. Pădurile sunt furate și vândute de voi politicienii mafioți,nu elevii.

  3. Toți vă lăudați că,, luptați pentru bunăstarea țări și o,, Românie dedicata,,dar în final vă luptați să vă fie vouă bine. In rest maculatură politică.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.