G4Media.ro

Deputatul comunității evreiești, revoltat de comentariile ministrului Breaz privind Holocaustul și asocierea…

Deputatul comunității evreiești, revoltat de comentariile ministrului Breaz privind Holocaustul și asocierea președintelui Iohannis cu Hitler, făcută de o consilieră a premierului Dăncilă: ”Există limite care nu pot fi depășite”

Silviu Vexler, reprezentantul comunității evreiești în Camera Deputaților, a reacționat dur față de comentariile ministrului Culturii, Daniel Breaz, legate de Holocaust, precum și față de apropierea făcută de consilierul de stat, Dana Varga, între președintele Klaus Iohannis și cancelarul Germaniei Adolf Hitler. Vexler consideră aprecierile celor doi drept inacceptabile și cere ca memoria victimelor Holocaustului să nu fie invocată în disputele politice.

Vexler s-a referit la afirmațiile făcute pe 2 august de către ministrul Culturii, Daniel Breaz, care a spus,  la o comemorare a victimelor Holocaustului că ”de-a lungul timpului au fost și momente mai delicate, să nu le spunem dificile (…) în urma cărora anumite minorități au avut de suferit”.

”Urmăriți, discriminați, umiliți, persecutați, arestați, deportați și uciși în masă. Acestea au fost “momentele delicate” din perioada Holocaustului pentru 280.000-380.000 de evrei români și aproximativ 11.000 de romi, potrivit unui document oficial asumat de Statul Român – Raportul Final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România”, a comentat Silviu Vexler, într-o postare pe Facebook.

Vexler susține că acest gen de formulări nu pot fi acceptate din partea unui demnitar al statului român. ”Trivializarea acestei perioade întunecate din istorie și aruncarea în derizoriu a ceea ce reprezintă o suferință care nu poate fi descrisă în cuvinte sunt elemente deosebit de periculoase. În special când printr-o astfel de atitudine se poate lăsa impresia că relativizarea este acceptabilă”, a apreciat deputatul.

La fel de scandalos i s-a părut și distribuirea pe pagina de Facebook a consilierului premierului Dăncilă pentru problemele romilor, Dana Varga, a unui colaj foto în care sunt alăturați Klaus Iohannis și Adolf Hitler.

”Nu pot să accept, indiferent de moment și context, actul nepermis și absurd de comparare a Președintelui României cu unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii. În ceea ce mă privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om care are convingeri specifice ideologiei naziste și/sau antisemite. Am apreciat sprijinul pe care domnia sa l-a acordat Comunităților Evreiești din România și supraviețuitorilor Holocaustului”, a scris Silviu Vexler.

”Oricât de dur este un conflict, există limite care nu pot fi depășite. Memoria victimelor Holocaustului și drama Holocaustului în sine, cu tot ceea ce a însemnat ea, nu au ce căuta, în nicio formă, într-un conflict politic, pentru absolut niciun motiv. Condamn cu toată fermitatea ambele gesturi”, a conchis deputatul.

Foto: Silviu Vexler, deputat al Federației Comunităților Evreiești (Facebook/ Silviu Vexler)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. ”Există limite care nu pot fi depășite” – asta nu este valabil si pentru psd-isti.
    In plus au ajuns la un nivel de disperare aproape egal cu cel de nesimțire, deci nu au mama, nu au tata, nici prieteni si nici respect pentru nimic.

  2. Nimic surprinzător, când nu ai absolut nimic în căpățână, cum nu are acest breaz, o jignire pentru sistemul educațional, astfel de declarații sau opinii sunt cât se poate de firești, pentru că nu ai proprietatea termenilor sau conceptelor folosite. Acest individ, care nu este deloc breaz, cum i-ar sugera numele, ar trebui să mai treacă pe la școală, abia mai apoi să vină și să o conducă. Să treacă pe la școală în calitate de învățăcel, nicidecum în vreo altă calitate, discursul său și felul său de a gândi ar impune așa ceva. Cu ce o fi greșit sistemul educațional românesc de are în fruntea sa numai agramați, inculți, persoane de slabă factură morală sau profesională, sincer, nu pot să identific. Atâta înțeleg acești indivizi, acesta le este nivelul intelectual și moral, iar comportamentul este consecința acestuia, efectul logic al unui caracter retrograd. Toate mizeriile aruncate pe piață, toate minciunile utilizate în discursul public, toată manipularea promovată prin intermediul unei părți a mass-mediei aservite, se știe ea, toată incompetența afișată cu o nesimțire ieșită din comun, fără undă de îndoială, fac parte din arsenalul psd-ului, un așa-zis partid, care, în toată existența sa așa ceva a promovat și pe așa ceva s-a axat, mergând pe ideea că românul este credul și că va pune botul. A ținut destul o astfel de politică, sper că a luat sfârșit sau că este spre apusul său. În linia „breazului” regăsit la educație se înscriu cam toți miniștrii Guvernului, luați-i pe fiecare în parte, fără a aprofunda prea mult, veți constata că sunt o apă și un pământ, exceptându-i pe 1, 2, care par mai acatării. Am impresia, iar după discurs așa pare, pentru individul de la educație masacrarea evreilor sau a oricărei alte categorii sociale este similară cu un accident de mașină etc. Individul de la agricultură nu a comparat sacrificarea porcilor cu masacrarea evreilor? ce vă mai surprinde la acești indivizi! Preferabil ar fi să plece acasă să nu ne mai încurce viețile și să ne lase să ne construim o țară în adevăratul sens al cuvântului.

  3. Breaz e un cretin, nu prea conteaza ce spune.

  4. cum a votat el legile lui dragnetti si tericeanu ?
    asta e important !

  5. Sunt de acord cu aceasta declaratie, dar deputatul trebuie sa stie ca limitele sunt de ambele parti. Nu distrugi un muzeu in numele amintirii Holocaustului. Din pacate, pentru comunitatea evreiasca nu exista limite cand e vorba de interesul ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.