G4Media.ro

Deputații PSD cer demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și depun moțiune simplă:…

Deputații PSD cer demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și depun moțiune simplă: Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, va fi dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor, începând cu ora 16,00, şi votată miercuri, a decis Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.ro.

Deputaţii PSD, semnatarii moţiunii simple, solicită demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru că „se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi”.

„Sănătatea românilor este sau ar trebuie să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui Guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. ‘Sănătatea nu este prioritate’, ne spune ministrul PNL de la Finanţe. Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României. După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să ‘privatizeze’ sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de ‘tunuri’, ‘vânzări de mască fără bon’, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ‘tunuri’, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ”, se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii documentului adaugă că „Guvernul LuCoVid” şi Ministerul Sănătăţii blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, „care ar fi arătat care este realitatea despre pandemie” şi „nu ar mai fi permis Guvernului să măsluiască raportările oficiale despre evoluţia pandemiei”.

„Guvernul liberal are nevoie să întreţină frica şi să prelungească starea de alertă pentru a dispune discreţionar de banii publici şi pentru a-şi deservi clientela cu contracte atribuite direct şi cu numiri în funcţii publice bănoase. PSD susţine total iniţiativa primarului general Gabriela Firea şi cere imperativ guvernului Orban să permită testarea de anticorpi – componentă esenţială a studiului ştiinţific realizat de Institutul ‘Matei Balş’, în colaborare cu PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector. Este un proiect preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu noul virus, care va continua. Bucureştenii vor fi anunţaţi unde vor avea loc în continuare testările”, se arată în moţiune.

Social-democraţii acuză Guvernul PNL şi pe ministrul Sănătăţii că „mint că pacienţii cu afecţiuni cronice au acces la servicii medicale” şi că pacienţii au acces la medicamentele necesare.

„Guvernul PNL şi Ministerul Sănătăţii mint că investiţiile în sănătate au loc şi se desfăşoară. Mint când spun că sunt preocupaţi doar de lupta împotriva infecţiei cu COVID-l9. În plină pandemie, preocuparea Ministerului Sănătăţii şi Casei de Asigurări de Sănătate a fost să modifice statutul CNAS pentru a schimba oameni. Nu oamenii PSD. Aţi schimbat într-o noapte 90% din preşedinţii caselor judeţene de asigurări de sănătate. În plină pandemie, cei mai buni manageri de spitale numiţi de PNL sunt administratori de firme de pompe funebre, chelneri care au ‘şcoala vieţii’, numai buni de a asigura ‘tunurile’ PNL. (…) Aţi vorbit de investiţii în sănătate, dar, de când sunteţi ministru, toate investiţiile în modernizare şi reabilitare, în noi tehnologii medicale, sunt blocate. Tot blocat este şi programul de dotare cu echipamente de radioterapie în sistemul public pentru pacienţii cu cancer. Şapte buncăre sunt finalizate de spitalele autorităţilor locale şi aşteaptă echipamentele de la Ministerul Sănătăţii care nu mai vin. Oare este şi asta o formă de ‘privatizare’ a sănătăţii românilor?”, mai scrie în moţiunea simplă.

Semnatarii moţiunii mai spun că ministrul Sănătăţii a oferit „doar vorbe, nu şi fapte” şi că este timpul să pună punct acestei situaţii.

„Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor, când vă daţi demisia de onoare? Este timpul să lăsaţi sistemul sanitar pe mâinile unor profesionişti, nu ne putem juca cu viaţa românilor, iar responsabilitatea noastră, a tuturor, stimaţi colegi, este aceea de a lua atitudine, indiferent de culoarea politică şi simpatii, pentru că situaţia în sănătate a ajuns una disperată! Soluţii! Acesta este cuvântul. Le putem găsi împreună, toate partidele, dar ajunge cu experimentele pe spinarea românilor! E timpul să plecaţi, domnule ministru! Să vă asumaţi eşecul major al dumneavoastră, până nu e prea târziu”, se mai arată în moţiune.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. S-a ales praful şi de moțiunile astea, nu mai au niciun pic de credibilitate.

  Acum o lună-două erau „mulțumiți” de el, ce s-a întâmplat între timp?

  Observ că n-au mai folosit hashtaguri, nu prinde la publicul lor… Şi mai observ că au acelaşi tip de discurs fesenist: odă partidului, odă patriei, un dor dulce ca după Mama Rusie – „mâinile profesioniştilor”, „responsabilitatea noastră, a tuturor”, „soluții! acesta este cuvântul” etc.etc. … Probabil astea au prindere la publicul lor, nu mai au timp de pierdut şi au zis că de-acum merg la sigur.

  #psdplictisit #muscatrageladulceață #ne-ațiscârbitdestul #destul

  • Motiunile simple pe care le introduc parlamentarii pesedisti in cascada impotriva ministrilor liberali (in curand se apropie si de ministri pe care PSD i-a apreciat : Ministrul Apararii si Ministrul de externe si se inchide cercul) fac parte din strategia PSD de decredibilizare a PNL Vor fi facut motiuni simple impotriva tuturor ministrilor care formeaza guvernul Romaniei si vor fi admise toate, astfel ca Ciolacu va incheia prima etapa din precampanie concluzionand ca guvernul trebuie dat jos !

   Doar ca motiunea de cenzura nu va mai fi facuta sub pretextul ca situatia complexa a Romaniei (pandemia si criza economica) nu trebuiesc exacerbate printr-o criza politica !

   PS. Dar toata actiunea indreptata impotriva guvernului Orban il va uza !

   PPS. Acesta este si motivul pt care liberalii trebuie sa combata aceasta tactica pesedista ! Cum ? Ei trebuie sa arate …

  • Mulțumesc pentru răspuns şi explicații!

   Pentru mine sunt bine-venite. 🖐🏻

   Da… Tot aşteptăm un PNL nu aşa moale şi mai combativ, cum l-ați numit.

 2. De acord. Dar asta e rolul opozitiei sa comenteze.
  Ar trebui sa facem alegeri sa mearga unii cu 40 %… In nici un caz Rosii ca ramane Romania goala. Adica oricum s-a golit dar va continua si mai abitir.

 3. „Semnatarii documentului adaugă că „Guvernul LuCoVid” şi Ministerul Sănătăţii blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, „care ar fi arătat care este realitatea despre pandemie” şi „nu ar mai fi permis Guvernului să măsluiască raportările oficiale despre evoluţia pandemiei.”
  „PSD susţine total iniţiativa primarului general Gabriela Firea şi cere imperativ guvernului Orban să permită testarea de anticorpi – componentă esenţială a studiului ştiinţific realizat de Institutul ‘Matei Balş’, în colaborare cu PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector. Este un proiect preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu noul virus, care va continua”, se arată în moţiune.

  Cifrele oficiale arată că s-au înregistrat, până acum, peste 8.000.000 (8 milioane) de îmbolnăviri cu virusul ăsta. Și nu vorbesc de cifre controlate de guvernul României, ci de cifre raportate de fiecare stat.
  Deci, unde e conspirația liberală ca să vândă măști la suprapreț?

  Apoi, proiectul coanei Frosa de a testa bucureștenii, așa cum se întâmplă în țările civilizate, ca să dovedească faptul că… pandemia nu există, probabil.
  Aceleași cifre oficiale de care vorbeam mai sus un pic arată creșteri ale îmbolnăvirilor cam în toate țările. Până și China a luat azi 44 de noi cazuri. SUA – 14678, Russia – 7843, UK – 1115, Germania – 645… Cazuri noi, azi. Epidemia e în creștere.
  Deci, despre ce vorbim? Hai să testăm, pentru că… așa a zis Frosa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.