G4Media.ro

Deputații moldoveni Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți

Sursa/ Ilan Șor Facebook

Deputații moldoveni Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru postul public de televiziune de procurorul general interimar, Ion Munteanu, transmite newsmaker.md.

Irina Lozovanu a fost reținută în seara zilei de 21 septembrie. La domiciliul parlamentarei au avut loc percheziții, derulate de procurorii anticorupție și ofițerii CNA pe parcursul zilei. Deputata a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, după ce a fost întrebată cum comentează acuzațiile organelor de drept și câți bani a luat de la Șor.

Irina Lozovanu și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară în aceeași zi.

Deputații, care au părăsit rândurile PSRM în favoarea Partidului „Renaștere”, afiliat lui Șor, sun acuzați că ar fi acceptat finanțări ilegale din partea grupului criminal Șor, spălare de bani și corupere pasivă. Responsabil de schema finanțării formațiunii „Renaștere” ar fi Alexandr Nesterovschi.

Potrivit procurorului Anticorupție, Veronica Dragalin, acesta a părăsit PSRM în schimbul unei sume mari de bani. Pe de asupra, lunar, Ilan Șor i-ar achita și un salariu de 5.000 de dolari.

”Există bănuiala rezonabilă că deputatul Nesterovschi a acceptat o sumă de bani și un salariu de 5 mii de dolari pe lună ca să părăsească fracțiunea din care făcea parte, cu scopul de a forma o nouă fracțiune, care necesită 5 deputați. Avem interceptări, unde el explică faptul că primește salariu de 5 mii de dolari pe lună. Face un deviz de cheltuieli, îl trimite lui Ilan Șor, care asigură banii, inclusiv pentru organizații teritoriale, salarii în plic, plăți pentru persoane care vin la proteste” a notat șefa PA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Deputații partidului pro-rus AUR când vor fi reținuți de organele abilitate, în România?!

  2. Mai multe Oo in Basarabia…