G4Media.ro

Deputaţii germani au adoptat o modificare controversată a legii anti-COVID-19 care întăreşte…

Deputaţii germani au adoptat o modificare controversată a legii anti-COVID-19 care întăreşte prerogativele sanitare la nivel federal faţă de cele ale landurilor

Deputaţii germani au adoptat miercuri o modificare controversată a legii anti-COVID-19 care consolidează puterile guvernului cancelarului Angela Merkel pentru a înăspri lupta contra celui de-al treilea val al pandemiei, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Această reformă a legii care întăreşte prerogativele sanitare la nivel federal faţă de cele ale landurilor impune declanşarea automată a restricţiilor dure la nivel naţional peste un prag determinat al infectărilor.

Modificarea a putut fi adoptată graţie voturilor conservatorilor şi ale social-democraţilor, aliaţi la guvernare şi majoritari în parlament.

În total, 342 de deputaţi au votat în favoarea reformei legii, 250 s-au pronunţat împotrivă şi 64 s-au abţinut.

Liberal-democraţii, care consideră ”contrară Constituţiei” punerea în aplicare a unor restricţii de circulaţie la nivel naţional, anunţaseră că votează împotriva reformei legii, la fel ca extrema-dreaptă şi stânga radicală Die Linke.

În ceea ce-i priveşte, Verzii anunţaseră că se vor abţine de la vot.

Camera superioară a parlamentului german, Bundesrat, urmează să supună joi la vot acest text.

Vicecancelarul Olaf Scholz a declarat că este nevoie de claritate şi consecvenţă, subliniind necesitatea unor măsuri la nivel federal şi nu doar la nivelul landurilor.

Ministrul sănătăţii Jens Spahn a descris situaţia ca ”extrem de gravă”, cu 5.000 de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Situatia e grava pã jermania de aia au inchis vreo 20 de spitale, ca sa para si mai grava.

    • Care spitale sparanghele? Hsi cu nume si adresa sa le putem verifica. Pribabil s-a inchis spitalul de debili si te-au trimis acasa.

  2. Situatia e grava peste tot si numai vaccinarea ne poate scapa de pandemie. S-a vazut in Israel si in Anglia tari care au vaccinat foarte mult acum au ridicat restrictiile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.