G4Media.ro

Deputaţii din Germania vor fi nevoiţi să călătorească pe distanţe scurte în…

Deputaţii din Germania vor fi nevoiţi să călătorească pe distanţe scurte în compartimentul ieftin al avioanelor

Cei peste 700 de deputaţi din Germania vor fi nevoiţi să renunţe la zborurile cu clasa business şi să călătorească pe distanţe scurte în compartimentul economic al avioanelor.

Potrivit Rador Radio România, decizia a fost luată de conducerea parlamentului, pe fondul creşterii semnificative a cheltuielilor cu transportul celor aleşi, care vor putea totuşi să facă rezervări la saloanele business de pe aeroporturi şi să beneficieze de procesarea accelerată la punctele de control de securitate.

Preşedinta Bundestagului, Bärbel Bas, a afirmat, notează corespondentul RRA, Vlad Drăghicescu, că numai în prima jumătate a legislaturii, parlamentul a cheltuit aproape 7 milioane de euro pentru 956 de călătorii în străinătate. Aceste costuri, care includ, pe lângă zboruri, şi cazarea deputaţilor, au fost înregistrare în intervalul octombrie 2021-octombrie 2023.

Publicitate electorală

În primele trei trimestre din 2023, costurile cu zborurile deputaţilor germani au fost de aproximativ 3,7 milioane de euro, mai mari cu 600.000 de euro decât pentru întregul an 2022.
Noul regulament vizează mai mult zborurile în Europa.

Administraţia parlamentului german estimează că trecerea la clasa economică a deputaţilor care fac curse aeriene mai scurte de 4 ore ar putea înjumătăţi costurile cu deplasările aeriene.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Compartimentul ieftin al avioanelor”, vai ce traduceri, mi-e rău. Apoi „compartimentul economic”. Tare de tot.