G4Media.ro

Deputat UDMR, despre greva profesorilor: Nu a picat foarte bine faptul că…

Deputat UDMR, despre greva profesorilor: Nu a picat foarte bine faptul că domnul Bode a anunțat că s-a înțeles cu sindicatele și măresc de la 1 iunie salariile. A picat ca nuca în perete

Deputatul UDMR, Szabo Odon, a declarat miercuri despre greva profesorilor că trebuie recâştigată încrederea şi că nu a picat foarte bine faptul că ministrul de Interne, Lucian Bode a ieşit cu anunţul că s-a înţeles cu sindicatele şi măresc de la 1 iunie salariile. A picat ca nuca în perete, a spus el.

Szabo Odon a declarat la Prima News, că preşedintele UDMR nu a fost prezent la aceste discuţii, dar se ştie că în general sunt „solidari cu Guvernul”.

”În acest contex, credem că discuţiile serioase au venit cam târziu şi cred că neîncrederea porneşte de la faptul că iniţial în legea educaţiei naţionale a fost prevăzut clar transpus în proiect de lege şi în transparenţă faptul că nivelul salarizării minime pentru debutanţi ar fi trebuit să înceapă de la salariul mediu brut pe economie. După ce acest articol a fost restras, a început neîncrederea că acesta se va mai regăsi în noua legislaţie. Aici a fost o greşeală că nu s-a venit în paralel cu legea salarizării unice”, a explicat deputatul UDMR.

El a menţionat că trebuie reconstruită această încredere şi de aici trebuie să se plece.

Szabo Odon a criticat şi anunţul ministrului de Interne, Lucian Bode, privind decizia de a majora salariile poliţiştilor.

”Nu a picat foarte bine faptul că domnul Bode, ieri, a ieşit că eu m-am înţeles cu sindicatele şi mărim de la 1 iunie salariile. A picat ca nuca în perete”, a arătat Odon.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...