G4Media.ro

Decizie majoră în Moldova: autoritățile au anulat deschiderea a trei secții în…

Decizie majoră în Moldova: autoritățile au anulat deschiderea a trei secții în Transnistria, pe care Chișinăul nu le putea controla

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anulat, marți seară, deschiderea a trei secții de votare în regiunea separatistă transnistreană, două în orașul Tighina și una în satul Corjova din raionul Dubăsari, pe care Chișinăul nu le putea controla.

Așadar, în urma deciziei luate în unanimitate, vor fi deschise doar 41 de secții de loc, în loc de 44, și toate vor funcționa sub controlul autorităților de la Chișinău.

„Prima victorie pentru un proces electoral corect. Cele trei secții de vot deschise ilegal în regiunea transnistreană nu vor mai activa. Reiterez faptul că doar Platforma DA le-a contestat”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PPDA, Dinu Plângău.

Anterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Inspectoratul General al Poliției (IGP) au informat CEC despre faptul că subiectul privind deschiderea secțiilor de vot pe teritoriile necontrolate de Chișinău a fost discutat la ultima ședință a Comisiei Unificate de Control (CUC), constatându-se faptul că nu se poate asigura securitatea acestor secții de vot.

Foto: Un banner din Tiraspol dedicat aniversării a 26 de ani de la „independența” regiunii separatiste transnistrene. Photo: Mădălin Necșuțu/arhivă personală

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Acolo era dintotdeauna poporul ucrainean.

  In schimb, poporul roman traia de mii de ani la Tiraspol.

  Numai democratiile au voie sa se pise pe independenta altor state, scriind pe toti peretii „Basarabia, pamantul ixulesc”.

  • Nu stiu ce natie esti, da vad ca „romanesc” nu stii scrie, zici ca e un cuvant tabu. Oare ce cauti pe un site romanesc? te-ai pierdut? Habar nu am ce zici tu cu cetatea alba, dar la Tiraspol erau moldoveni pana s-au bagat rusii sa destabilizeze ca in donbas.

  • @Stefan cel mare nu avea Cetatea Alba – Trecand cu vederea peste titlul fara noima, esti in mare eroare baiete. Ucrainenii au segmentul cel mai redus din populatia regiunii… pe primul loc sunt moldovenii (asa s-au declarat ei in 2004).
   Populația regiunii la recensământul din 2004 era de 555.347 locuitori (incluzând municipiul Tighina):
   declarați Moldoveni 177.635
   declarați Români 253
   Ruși 168.678
   Ucraineni 160.069
   Bulgari 13.858
   Găgăuzi 4.096
   Belaruși 3.811
   Germani 2.071
   Polonezi 1.791
   Evrei 1.259
   Țigani 507
   Alții/nedecl. 21.752 *

 2. Pașol na turbinca vidma!
  Te-ai abonat la rublele ciolovecilor…