G4Media.ro

Decesele cauzate de penuria globală de cereale şi alimente pe fondul războiului…

Sursa foto: Pixabay

Decesele cauzate de penuria globală de cereale şi alimente pe fondul războiului din Ucraina „ar putea fi chiar mai numeroase decât vieţile pierdute în mod direct în război”, afirmă ministrul britanic al Transporturilor

Decesele cauzate de penuria globală de cereale şi alimente pe fondul războiului din Ucraina „ar putea fi chiar mai numeroase decât vieţile pierdute în mod direct în război”, a declarat ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, pentru Sky News, potrivit CNN.

Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a afirmat că este „foarte îngrijorat” cu privire la această problemă şi s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov, în Germania, pentru a discuta despre cum ar putea fi folosită infrastructura astfel încât cerealele să părăsească Ucraina.

„Sunt preocupat în mod deosebit de situaţia din Ucraina. Am văzut această invazie barbară a lui Putin”, a subliniat el într-uninterviu pentru Sky News marţi.

Oficialul britanic a mai precizat că îngrijorarea sa principală provine din vieţile pierdute în Ucraina, dar a menţionat că mai multe decese ar putea fi provocate în alte state din cauza penuriei de cereale şi alimente, „care ar putea fi chiar mai numeroase (decese, n.red.) decât vieţile pierdute în mod direct în război”.

El a adăugat că trebuie găsite soluţii în vederea facilitării exportului cerealelor din Ucraina.

Deşi nu a putut intra în detalii în privinţa întâlnirii sale cu Kubrakov, Shapps a menţionat că „există o mulţime de modalităţi potenţiale diferite de a scoate cereale şi alte bunuri din ţară şi de a introduce, de asemenea, mărfuri în ţară”.

Ministrul britanic al Transporturilor a specificat că acest lucru este „absolut esenţial”, în caz contrar, se va produce o „mare foamete”.

El a spus că există „o mulţime de complexităţi” în ceea ce priveşte exportul cerealelor din Ucraina, inclusiv minele din apele din apropierea oraşului Odesa.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. cin va pune sa faceti copii?

 2. E al doilea Holodomor provocat de Rusia. Cât mai tolerăm Rusia?

 3. SUA da 50 miliarde de dolari pe ARME, MUNITIE si RACHETE
  UK si UE au dat 10 MILIARDE EURO pe ARME SI RACHETE

  daca erau atat de peocupati de foametea din lume dadeau banii astia pe …MANCARE, nu pe arme

  nu doar ticalosia si ipocrizia?

 4. La fel as putea spune si despre restrictiile draconice impotriva covid plus emiterea de obligatiuni ale statului din care rezulta inflatie.
  In urma lor mor mai multi oameni de foame si alte cauze decat din cauza virusului covid.
  Socialismul si planificarea centrala omoara oameni in fiecare secunda.

 5. Ha ha, o fi si asta ceva cercetator britanic. Ca prost este sigur!