G4Media.ro

Debitul râului Prut este la cel mai scăzut nivel din ultimii şase…

Debitul râului Prut este la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani / Nu s-au introdus restricţii în ceea ce priveşte consumurile de apă

Debitul râului Prut este la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani, pe fondul unei secete prelungite, a declarat, vineri, pentru Agerpres, directorul Barajului Stânca-Costeşti, Mircea Vucovici.

Potrivit acestuia, la Staţia hidrometrică de la Rădăuţi Prut, debitul râului este de 18,6 mc/s, în condiţiile în care media multianuală a Prutului este de 81 mc/s.

„Este o secetă puternică. debitul scăzut nu creează probleme deocamdată, pentru că nu s-au introdus restricţii în ceea ce priveşte consumurile de apă. Atunci când se introdus restricţii, prima dată se văduvesc irigaţiile şi în ultima etapă se fac restricţii de apă pentru populaţie”, a afirmat Vucovici.

Debitul evacuat din Barajul Stânca- Costeşti este în prezent de 32 mc/s, ceea ce asigură necesarul de apă pentru localităţile din aval.

Lacul de la Stânca-Costeşti are o capacitate de 1,4 miliarde metri cubi, însă în acest moment volumul de apă existent este de doar 444,2 milioane metri cubi, ceea ce reprezintă o treime din capacitatea proiectată.

Sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Prutul, Siretul, Nistrul toate izvorasc din Ucraina….mai cautati poate gasiti cauza.