G4Media.ro

De ziua de naștere a lui Putin, criticii Kremlinului îi aduc un…

Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

De ziua de naștere a lui Putin, criticii Kremlinului îi aduc un omagiu jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, asasinată la Moscova în urmă cu 16 ani

În timp ce președintele Vladimir Putin împlinește 70 de ani, criticii de pe rețelele de socializare au adus un omagiu jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, asasinată la Moscova în urmă cu 16 ani, relatează Sky News.

Politkovskaia, care avea 48 ani, era un critic proeminent al președintelui rus Vladimir Putin și s-a specializat în dezvăluirea corupției de stat și a încălcărilor drepturilor omului.

Ea a fost aclamată la nivel internațional pentru reportajele sale din ziarul Novaya Gazeta, critic față de Putin, despre abuzurile rusești din Cecenia.

Jurnalista de investigație și-a publicat, de asemenea, experiențele de reportaj în cartea „Putin’s Russia”, care a fost apreciată la nivel mondial.

Cu toate acestea, ea a fost împușcată în liftul blocului în care locuia la Moscova în 2006.

Pe Twitter, Andrew Stroehlein, directorul european pentru mass-media al Human Rights Watch, a declarat că Politkovskaia nu a avut „altă opțiune” decât să expună crimele din interiorul țării.

În altă parte, Olga Lautman, analist și cercetător, a declarat că Politkovskaia a fost „unul dintre numeroșii jurnaliști uciși de sistemul corupt și crud al Kremlinului”.

Ea a adăugat: „Nu vom uita niciodată. Fie ca această zi de naștere să aducă prăbușirea regimului lui Putin”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Wie sagt es in deutsch? Geld-zuruck?

  2. mare om, a omorat o femeie care-l deranja .. mai rar asa lider