G4Media.ro

De la nota 6,20 la 9,25 după recorectare. Un absolvent din Alba…

Foto: Pixabay.com

De la nota 6,20 la 9,25 după recorectare. Un absolvent din Alba Iulia a depus contestație la proba de Română de la BAC, iar nota i-a fost mărită cu peste 3 puncte

Unui absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia i-a fost mărită nota de la 6,20 la 9,25 la Română, după contestații. Media acestuia a ajuns la 9,4 față de 8,4 anterior, scrie alba24.ro.

Un alt absolvent de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș a luat 7,80 față de 5,90 înainte de contestații, tot la Română.

În județul Alba au fost înregistrate 821 de contestații, mai bine de jumătate dintre acestea la Română.

Citește integral pe alba24.ro.

Peste 50.000 de note au fost modificate în urma contestațiilor depuse la Bacalaureatul 2021, iar în 16 situații notele au fost modificate cu 3 sau 4 puncte, a anunțat ministrul Educației, într-o conferință de presă susținută în ziua publicării rezultatelor finale din prima sesiune de BAC.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că soluția este “corectarea informatizată în care evaluatorul 1 să nu poată avea contact cu evaluatorul 2 și în care softul să nu îți permită aceste abateri. Din păcate, la nivel de Bacalaureat mă pot angaja doar la nivel de pilot”.

Citește și

O „eroare de borderou” ar fi stat la baza notării cu 3 a tezei unei eleve din Galaţi, la Evaluarea Naţională / După contestație, nota a fost 8,25

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Asta-i decret de la Iohanis , cadrele au luat-o in serios cu corectarea lucrarilor , dar avand in vedere pandemia, hai sa le m-ai marim ca prea de rasul europei suntem .

  2. Veche hotie prin metoda cricului de 3 puncte…

  3. PCR=pile, relatii, cunostinte. Acum si in varianta codificata, fara consecinte pentru corector sau spagar a Romaniei educate :))

  4. Doar curios daca pateste ceva un profesor care greseste cu 3 puncte (30 %) o nota.
    Nu cred ca e OK sa exista atata subiectivism. Pana la urma se joaca cu soarta unor tineri.
    Faptul ca se poate contesta o nota nu-l absoarbe de vina.

    • Greșelile cauzate se subiectivitatea evaluatorilor nu pot genera diferențe mai mari de un punct. În cazurile celelalte e vorba de greșeli de transcriere de pe un document pe altul. Căutați un model de borderou de corectare la limba română, și spuneți sincer dacă e total exclusă o cifră greșit trecută în sutele de rubrici de acolo, în condiții de oboseală și presiune.