G4Media.ro

De la cărți Pokemon la friteuze: Vânzările de Cyber Monday din SUA…

sursa foto: Captură video

De la cărți Pokemon la friteuze: Vânzările de Cyber Monday din SUA au atins un record istoric de 11,3 miliarde de dolari

Americanii în căutare de reduceri au achiziţionat mai multe cărţi Pokemon, televizoare şi friteuze ca niciodată, de Cyber Monday, împingând vânzările online din SUA la un nivel istoric de 11,3 miliarde de dolari, potrivit datelor Adobe Analytics, transmite Reuters, citat de News.ro.

Vânzările, neajustate pentru inflaţie, au crescut cu 5,8% faţă de un an în urmă, conform datelor Adobe Analytics, care măsoară performanţa comerţului electronic prin analizarea achiziţiilor la 85% din primii 100 de retaileri pe internet din Statele Unite.

În timp ce comercianţii cu amănuntul au început promoţii şi oferte de reducere încă din octombrie pentru a induce mai multe vânzări, se pare că americaniii obosiţi de inflaţie şi-au amânat în mare măsură cumpărăturile de sărbători până în weekendul de Black Friday şi Cyber ​​Monday, în speranţa de a găsi cele mai bune oferte.

Retailerii majori, între care Target, Macy’s şi Best Buy au semnalat revenirea la modelele de cumpărături pre-pandemie în timpul evenimentelor tradiţionale de cumpărături de o singură zi.

Jucăriile au fost cele mai populare produse în Cyber ​​Monday, vânzările lor online au crescut de aproape opt ori comparativ cu o zi medie din octombrie 2022, potrivit raportului Adobe Analytics.

Vânzările de produse electronice au crescut de aproximativ cinci ori, în timp ce articolele sportive, electrocasnicele şi cărţile au înregistrat şi ele creşteri de peste 400%.

Cărţile Pokemon, Hot Wheels, PlayStation 5, televizoarele inteligente şi Apple AirPod-urile au fost printre cele mai vândute produse.

Aproximativ 196,7 milioane de cumpărători au făcut achiziţii în perioada de vacanţă de cinci zile, de la Ziua Recunoştinţei până la Cyber ​​Monday, a anunţat marţi Federaţia Naţională de Retail.

Shopify din Canada a declarat că comercianţii săi au înregistrat vânzări de 7,5 miliarde de dolari la nivel global, de Black Friday până în Cyber ​​Monday.

Cu toate acestea, unii experţi nu erau convinşi că o Cyber ​​Monday strălucitoare este un semn că inflaţia îşi reduce presiunea asupra încrederii consumatorilor.

”Cumpărăturile online reprezintă în continuare doar aproximativ 15% din totalul vânzărilor cu amănuntul. Aşa că nu este neapărat un indicator excelent al stării de sănătate a economiei în ansamblu”, a spus Dan North, economist senior la asiguratorul global de credite Allianz Trade North America.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...