G4Media.ro

De ce vrea să se facă și notar ministrul justiției, Tudorel Toader,…

De ce vrea să se facă și notar ministrul justiției, Tudorel Toader, care și-a înghețat postul de rector la Iași și s-a suspendat din barou

Solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a deveni notar public cu un post în localitatea Iaşi, circumscripţia Judecătoriei Iaşi, ar avea ca scop aducerea fiului cel mare, Ionuț Alexandru Toader, în prezent notar într-o comună din județ, într-un post la oraș, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul justiției. În prezent, fiul lui Tudorel Toader este asociat cu un alt notar pentru a putea funcționa în Iași, după cum a dezvăluit Reporteris.ro în luna mai. Dacă se asociază cu tatăl său ajuns notar va putea activa mai departe în oraș, la cabinetul familiei.

”Domnul Toader a luat spațiul fostei Consignatii RC Star, vrea sa devina notar cu sediul în Iași. După asocierea cu fiul, se suspendă”, au explicat sursele G4Media.ro.

Solicitarea lui Tudorel Toader de a deveni notar este cu atât mai stranie, cu cât ministrul justiției face un titlu de glorie din faptul că are o meserie la care să se întoarcă în caz că pleacă din Guvern. Nu mai departe de 1 august, Toader a vorbit, într-un interviu la Antena 3, despre posibilitatea de a reveni oricând în funcția de rector la Iași, pe care și-a păstrat-o, sau la cabinetul său de avocatură, înghețat pe durata mandatului la minister.

Reporteris.ro a dezvăluit în luna mai că fiul cel mare al ministrului justiției, Ionuț Alexandru Toader, a recurs la o stratagemă pentru a putea activa în oraș: s-a asociat cu un coleg, deși era titular la un notariat într-o comună din Iași.

”Conform legii, posturile nici nu vor fi scoase la concurs cât timp notarul titular este asociat în altă parte. Şi fiul cel mare al ministrului Justiţiei a apelat la acestă strategemă imorală: şi-a lăsat baltă cabinetul de la Răchiteni ca să profeseze în buricul Iaşului. Paşii „prinţişorului” nu au călcat vreodată la Răchiteni. Primăria spune: „Noi nici nu am avut vreodată notar aici”. În replică, preşedintele Camerei Notarilor Publici Iaşi, Andi Claudiu Cheptine, declară: „Nu îi poate obliga nimeni să rămână la nişte cabinete care nu au activitate”, dezvăluia Reporteris.ro într-o anchetă publicată în luna mai.

Potrivit site-ului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, Ionuț Alexandru Toader este asociat cu Cheptine Andi Claudiu (preşedintele Camerei Notarilor Publici Iaşi) și Fandache Andreea.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut în data de 10 august admiterea în Uniunea Notarilor Publici, fără examen, la Iaşi, lucru permis întrucât are calitatea de fost judecător al Curţii Constituţionale, ministrul solicitând apoi suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla în incompatibilitate. Ordinul prin care a fost pusă în aplicare decizia de admitere a solicitării lui Tudorel Toader, fiind instituit un post de notar la Iaşi pentru un judecător CCR, a fost emis o săptămână mai târziu, fiind semnat de secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Nicolae Liviu Popa la data de 20 august.

Avocata Elenina Nicuț scrie, într-o postare pe Facebook, că ordinul semnat de secretarul de stat din MJ este ilegal.

 • ”Ordinul MJ prin care s-a înființat postul de notar special pentru Tudorel Toader este nelegal. A fost semnat de un secretar de stat, deși ministrul abia revenise din concediu, dar trecem peste amanunte de genul “bagă tu mana aici, ca mie mi-e frica/scârbă”.
  Mergem însă pe temeiul legal și anume art. 21 din L. 36/95, al. 3, mai precis, care nu prevede drept motiv de actualizare a numărului de posturi cererile formulate de foști judecători CCR, ci doar de foști judecători ICCJ.
  Din start suntem în plop.
  Dacă totuși mergem pe aceasta linie, a asimilării jud ICCJ/jud CCR, consacrată de CCR în ceea ce privește pensiile, cu Tudorel Toader în complet, avem în vedere și art 33 al 1 din aceeași lege care prevede termenul de 1 an de la data expirării mandatului în care se poate face cerere de numire fără examen.
  Termen de 1 an care, în cazul lui TT, a expirat de ceva vreme bună.
  Deci ce avem noi aici? O ilegalitate cât casa.”, scrie Elenina Nicuț.

N-ar fi prima dată când Tudorel Toader este suspectat că intervine pentru fiul său.

Fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a câştigat anul trecut concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi, informează News.ro.

Potrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

În replică, Ministrul Justiţiei califică drept „tendenţioase” afirmaţiile pe acest subiect şi afirmă că prin modificarea regulamentului de concurs „a fost introdus un filtru suplimentar pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare”.

(Sursă Foto: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. vedeti cum manevreaza suspendarea? Dar in secundele alea cat este notar, inainte de a fi „suspendat” nu este incompatibil? Cate functii poate avea un om si cator functii le poate face fata cu adevarat? Cel putin in functia de profesor nu are ce cauta! Si rau am facut noi ca nu ne-am razbunat la revolutie. Iata, copiii securistilor si nomenclaturistilor conduc Romania, fiindca nimeni nu le-a aplicat nicio restrictie. Lasa Toadere, ca o sa zboare fiu-tau din post urgent!

 2. Degeaba-l face mare notar ferches de municipiu, numele de Toader e deja ferfenita pe nationala, pe minim 50 de ani de-acu.

 3. Acest individ Tudorel Toader e mare maestru de invarteli și ticăloșii! Ăsta e stilul lui de viață. Toate faptele lui sunt manevre pe lângă lege pentru a parveni!
  Își folosește funcțiile, pe care le păstrează prin legi ticaloase , care distrug justiția și siguranța națională , pentru a parveni! Mare ticălos viclean!!!!! Am ajuns să fim conduși de cei mai josnic și mizerabil parveniți, fără pic de rușine și bun simț!!!!

 4. Isi fac meandrele fara niciun stres, fiindca nu li se va intampla nimic, tarii nu-i pasa de nedreptati. Romanii iubesc nedreptatile, coruptia, ticalosia si spera sa fie si ei mafioti politici intr-o zi, desi nu vor fi.

 5. I-mi pare sincer rau de fiul sau, trage foloase in viitor dupa tata. Constatarea lui Maniu este cat se poate de clara si fireasca, cum stam cu cele cateva secunde domn ministru al injustitiei? Slugarnic fidel si probabil corupt, altfel nu-mi explic cum accepta acest rol.

  • Toader jr. seamana cu Ceausescu.

 6. E clar, e fiu-sau. In curand o sa ii iasa si bubele.

 7. Ca sa se intrebe mestecatorii de vorbe , si sa comenteze parerologii .

 8. TT unul dintre cei mai alunecosi oameni care s-au perindat prin politica romaneasca. Imi e asa scarba de modul cum trateaza cu superioritate pe oricine, chiar daca in majoritatea cazurilor e total pe langa :-/

 9. un sarpe de bahlui, nici nu musca nici nu latra, doar sasaie
  o secretara teleormaneza a lui draknea
  un parvenit, si un vierme, cancer a tot ce reprezinta putred in societatea noastra
  pile, relatii, invarteli, limba maro, incompetenta, lipsa moralei, lipsa bunului simt …

 10. gargamel si azrael

 11. Bine ca Slugarel nu are si o fata care sa trebuiasca si ea sa fie ajutata de papa ca sa-si ia zborul in viata, ca nu stiu, zau, ce post ar mai fi putut criogeniza in acest scop cel supranumit „Tri bubiti” !

  PS. Pe de alta parte acum il inteleg si pe mos Petrica Daia de ce s-a facut ministru la Agricultura : ca sa-si ajute fetita sa faca primii pasi in viata !

  PPS. Traiasca familia traditionala pesedista ! 😉

 12. Noi ne lamentăm și în acest timp , Tudorel, cu perseverență și ticăloșie, își împlinește planurile de parvenire, pentru că poate! Ne mai întrebam cum poate face atâtea deservicii țării? Pentru interesul personal!

 13. O completare, poate, utilă: imediat ce i-a încetat funcția de judecator constitutional a facut cerere de a deveni notar. Cererea a fost respinsa fiindca legea face referire doar la dreptul judecatorilor de la Inalta curte de justitie de a obtine acest drept, la pensionare. Ulterior, primul secretar de stat numit de Toader odată ajuns la minister a fost Nicolae Liviu Popa, notar public, director general al Uniunii notarilor publici din România. Restul legăturilor/intereselor/trocurilor/incompatiblităților le decideți dumneavoastră…Unele articole pe net spun ca e un interes personal, al fiului – pe 24 septembrie este examen de schimbare sedii pentru notarii care doresc să vină în localitate, cu un post scos pe Iași. Să vedem cine se înscrie și cine câștigă…

 14. După cum se cunoaște jud. Iași e compus doar din orașul omonim și comuna Răchiteni. cum ar putea progenitura sa evolueze profesional cu celeritate, când în tot județul Iași ai de ales doar între o comuna și un oraș?! săracul, se plictisește și vrea și el sa muncească la o viluță, la niște contracte cu interlopii, sa simtă și el ca ii calcă pe urmele lu tac-su! fmm de limbrici

 15. Marea nelegalitate consta in imposibilitatea dobandirii calitatii de notar din cauza incompatibilitatii actuale cu functia publica de ministru. Chiar daca se va suspenda ulterior din profesia de notar, astfel cum a declarat ca va face, in momentul primirii in profesie e ministru,ceea ce presupune ca e incompatibil sa fie primit in profesia de notar. Pt a fi in regula trebuie sa isi dea demisia din functia de ministru, chiar si pt o secunda, pt a putea evita incompatibilitatea prev de Legea 36 a notarilor publici. Oare de ce nu se sesizeaza clar acest aspect?

 16. Credeti ca doar pentru atata lucru si-a pus Toader turul la bataie?