G4Media.ro

De ce l-au iertat judecătorii pe primarul care și-a umilit fetița într-un…

De ce l-au iertat judecătorii pe primarul care și-a umilit fetița într-un dosar în care a fost acuzat că, în calitatea sa de primar  al orașului Sîngeorz Băi, i-a închiriat tatălui său cu o sută de lei pe an un teren de 3500 de metri patrați

Traian Ogâgău, acuzat că și-a umilit fiica, poate candida din nou liniștit la primăria Sângeorz Băi după ce recent Curtea de Apel Cluj i-a admis apelul împotriva unei sentințe a Judecătoriei Năsăud prin care i se stabilise o pedeapsă de 1 an închisoare, dar cu amânare, scrie clujust.ro

 • Amintim că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, în urma materialului video apărut în presă în care primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, îşi umilește fetiţa.

Magistrații Curții au fost și mai blânzi și au dispus ”renuntarea la aplicarea pedepsei fata de inculpatul Ogâgău Traian pentru savarsirea infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane prev. de art. 301 alin. 1 C.p. In temeiul art. 81 C.p. aplica inculpatului sanctiunea avertismentului.”

Este vorba de un dosar de conflict de interes, în care a fost acuzat de favorizarea tatălui său: ”În fapt, potrivit rechizitoriului, s-a reținut în esență că inculpatul Ogâgău Traian , la data de 28.03.2018, în calitate de primar al orașului Sîngeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, a încheiat contractul de închiriere, nr. 3778/28.03.2018, privind suprafața de 3665 mp teren aparținând acestei unități administrativ teritoriale către tatăl său , Ogâgău Traian, pe o durată de 2 ani, în schimbul unei chirii anuale de 100 lei, în lipsa unei hotărâri a consiliului local”.

În Decizia din 23 iunie 2020 a Curții de Apel Cluj se arată următoarele cu privire la motivele renunțării la aplicarea pedepsei:

”În cauză, Curtea apreciază că sunt îndeplinite condițiile pentru a se putea dispune aplicarea față de inculpat a dispozițiilor art. 80 cod penal privind renunțarea la aplicarea pedepsei.

Astfel, în ceea ce privește natura și întinderea urmărilor produse se reține că perioada de timp scursă între încheierea contractului de închiriere 3778/28 martie 2018 respectiv rezilierea acestuia, 22 mai 2018, este una extrem de redusă de 56 zile iar prejudiciul financiar produs ca urmare a încheierii acestui contract este unul redus în condițiile în care durata inițială de încheiere a contractului a fost de 2 ani iar chiria anuală stabilită a fost de 100 lei.

Din înscrisurile existente la dosarul cauzei și din planșele fotografice depuse la dosar, precum și din aspectele ce se desprind din raportul de evaluare rezultă că modalitatea concretă în care terenul a fost folosit a constat în amplasarea unei remorci pe terenul în cauză, remorcă în care se aflau mai mulți stupi, respectiv familii de albine.

De asemenea, terenul nu a mai fost închiriat din anul 2003 ipoteză în care acesta nu a adus niciun venit Primăriei, iar după încheierea contractului de închiriere nr. 3778 din 28 martie 2018 acesta a fost curățat și amenajat.

Cât privește modul și împrejurările în care fapta a fost comisă și scopul urmărit se reține că inculpatul nu a avut o implicare activă în încheierea acestui contract, limitându-se doar a semna în calitate de reprezentant al Primăriei, iar întreaga procedură de negociere și încheiere a fost efectuată de angajații Primăriei din cadrul Serviciului urbanism.

Nu în ultimul rând se reține că inculpatul este o persoană bine integrată în societate, împrejurări ce justifică aplicarea în cauză a prevederilor art . 80 Cod penal.”

Citește integral pe Clujust.ro

Context

Reprezentanţii PNL Bistriţa-Năsăud s-au delimiat de comportamentul primarului din oraşul Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care şi-a filmat fetiţa dezbrăcată şi în genunchi, în timp ce o certa, şi menţionează că acesta nu mai este membru de partid.

Traian Ogâgău a câştigat primul său mandat de primar al oraşului Sângeorz-Băi în 2016, ca reprezentant al PNL.

La alegerile locale din acest an, Ogâgău candidează ca independent, după ce a fost nevoit să se suspende din PNL din cauza condamnărilor primite în două dosare penale, dar liberalii nu au nominalizat un alt candidat pentru Primăria oraşului Sângeorz-Băi.

După apariţia imaginilor cu fetiţa primarului, atât Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, cât şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au demarat anchete.

Citește și

Cine e ”Van Damme de Bistrița”, primarul care și-a umilit fetița: are două condamnări în primă instanță și e cunoscut pentru comportamentul abuziv

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Persoana bine integrata in societate psihopatul asta …te chisi de ras

  • O întrebare dreaptă pentru o justiție strâmbă. Dar copilul supus unui asemenea tratament se va mai putea integra în societate?
   Clujul rămâne ultima fortăreața a pedofililor din România. Bei rapandulelor pedofilii ăștia nu-ș niște deviaționiști sexuali ei sunt criminali latenți care mai devreme sau mai târziu omoară.

 2. „e clar un om de calitate”, va fi re-ales pe modelul baia mare cu surle si trambite, totul e sa fii de la partidul care e mai vizibil, PSD/PNL ..

 3. Avem petitii de semnat pe declic.ro.

 4. Păi ce era de așteptat de la justiția prietenoasă cu interlopii, violatorii, pedofilii, criminalii în serie și infractorii de orice fel? România este o adevărată enclavă infracțională, un stat infracțional organizat. Infractorii fac legea în România cu poliția și magistratura care îi apără vajnic și eroic de lege de fiecare dată. Integrarea în societate? Depinde și în ce societate. Dacă ești integrat într-un grup infracțional organizat sau faci parte din clanuri care au ca mod de viață infracțiunile, nu ești un individ social. Țărănoii inculți din instanțe au impresia că dacă ai mulți prieteni, la fel de hoți ca tine, ești automat un tip bun. Probabil judecă după numărul de invitați la nunți și botezuri. Integrat în societate și mai avea puțin și viola copilul?! S-a văzut ce bine au judecat. Realitatea bate orice judecată strâmbă.

 5. Așa justiție, așa conducători! Zici că se află într-un concurs, care dintre ei culeg laurii penibilului absolut. Nu trebuie să ne mire de ce suntem aici ca țară, trebuie să luăm măsuri pentru a nu mai fi aici, doar dacă ne dorim acest lucru, dacă nu, haideți să defilăm și pe viitor tot cu astfel de scursuri, tot cu PNL și PSD, iar peste alți 30 de ani ne vom afla tot aici. Sunt convins, deși sper să nu fie așa, jegul va fi reales de cetățenii sângiorzeni, folosindu-se de pretextul: „da ce a făcut maică așa grav? toți ne mai altoim copiii, o fi greșit ea, nu o fi fost ușă de biserică!” Un popor slab de înger, lipsit de standarde morale și incapabil să evolueze, trăim în Evul Mediu, acolo ne simțim în largul nostru. Cât timp nu am investit în educație mai nimic, anual, procentul din PIB acordat educației este pe nicăieri, rezultatele nu pot fi decât acestea. Comportamentul acestui monstru, din păcate, este foarte des întâlnit în societatea noastră, iar multora nu li se pare nimic ieșit din comun. Ok, derbedeul ar trebui să răspundă drastic pentru mizerabilul comportament afișat față de propria sa fetiță, dar ce facem cu recuperarea fetiței? Reverberațiile subiectului se vor stinge, iar fetița va rămâne să-și ducă trauma pe mai departe, existând mari șanse toată această tevatură să se întoarcă împotriva ei. Nu avem instituții care chiar să se ocupe de recuperarea unor minori care au suferit astfel de abuzuri, pentru că nu interesează pe nimeni cu adevărat ca ele să existe. Cu certitudine astfel de monștri mai există în țară, și încă câți, lepra aceasta a fost dat în vileag pentru că ne găsim în campanie electorală, fiind dat publicității filmulețul nu din grijă pentru fetiță, ci pentru a-l compromite pe bandit. Nu avem instituții care să se ocupe cu adevărat de situația aceasta, justiția tratează cu maximă indulgență astfel de abuzuri, iar opinia publică, de regulă, este pasivă în raport cu subiectul minorilor abuzați. Și atunci, ce e de făcut?

 6. Curtea de Apel Cluj pt a-l scapa pe primar de interdictia de a mai candida, impusa acestuia de catre prima instanta a apreciat printre altele ca prejudiciul cauzat de primar comunitatii a fost extrem de mic cata vreme contractul nu a fiintat decat 56 de zile iar chiria pe care trebuia sa o plateasca tatal primarului comunitatiiera de doar 100 de lei, deci a fost vorba de o suma infima !
  Sa traiasca domnii juzi care il scapa pe primar folosindu-se tocmai de obiectul matrapazlacului sau adica de cuantumul mai mult decat ridicol al chiriei stabilite in sarcina taicului primarului.
  Pai domnilor Judecatori, tocmai suma de 100 de lei (cica prejudiciul adus primariei) trebuia din contra,in loc sa il salveze pe primar, sa il lase condamnat si cu interdictia de a mai candida ! Daca chiria ar fi fost stabilita corect (la nivelul zonei, la cateva mii de lei, abia atunci lucrul acesta ar fi putut fi o circumstanta in favoarea primarului.

  PS. DECI DACA E SA VORBIM DE PREJUDICIU, PREJUDICIUL IL CONSTITUIE SUMA MAI MARE CE PUTEA FI INCASATA IN MOD CORECT PT ACEL TEREN CU TITLU DE CHIRIE (DACA S_AR FI DORIT ACEST LUCRU !) IAR NU SUMA RIDICOL DE MICA STABILITA TOCMAI PT A-L FAVORIZA PE TATAL INCULPATULUI PRIMAR !

  PPS. Prietenii inteleg de ce ! :))))

 7. Mă mir că nimeni nu aduce în discuție și PROBLEMA FILMĂRII actului de sadism educațional. Că a ajuns pe Facebook… înseamnă că cineva l-a dat / luat/furat. Dar este un material filmat de către cine: mama, tatăl, sau altă persoană care era de față?!

 8. Deoarece este român adevărat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.