G4Media.ro

De ce a lipsit ostentativ primarul PSD al Bacăului, Cosmin Necula, de…

De ce a lipsit ostentativ primarul PSD al Bacăului, Cosmin Necula, de la semnarea unor contracte în valoare de 14 milioane de euro, bani europeni, pentru orașul pe care îl conduce

Vicepremierul Daniel Suciu a semnat, astăzi, la Palatul Administrativ din municipiul Bacău, cinci contracte de finanţare europeană pe Axa 4 – Dezvoltare Urban Durabilă, în valoare de 14,7 milioane de euro, dintr-un total al proiectelor europene care se apropie de 40 de milioane de euro. Bacăul a devenit, astfel, ultimul oraş reşedinţă de judeţ din România, care semnează finanţări pe AXA 4.

Prezenţi la întâlnire au fost toţi reprezentanții administrației judeţene – singurul care a lipsit și care trebuia să semneze contractele, a fost tocmai primarul PSD al orașului, Cosmin Necula (foto dreapta). Edilul a anunţat, în mod ostentativ, mass-media că, exact la aceeaşi oră, va semna şi el contractele la Primăria Bacău.

Evenimentul tensionat de astăzi este un nou episod din conflictul public dintre europarlamentarul şi preşedintele organizaţiei judeţene PSD Bacau, Dragoş Benea şi actualul primar ales în iunie 2016 la conducerea administraţiei locale (adversitatea aminteşte de alt război fratricid băcăuan, Dumitru Sechelariu vs. Viorel Hrebenciuc).

Neînţelegerile dintre cei doi lideri social-democrati au pornit de la un conflict de putere în interiorul organizaţiei şi de la lipsa de rezultate semnificative pentru oraş (este de notorietate naţională şirul de avarii la reţeaua de apă, nefinalizarea proiectelor începute de precedentul primar, Romeo Stavarache (PNL), clădiri în paragină, cum ar fi teatrul de animaţie, stadionul municipal sau hotelul Moldova). Merită de notat faptul că municipiul Bacău este (aproape) singura localitate din judeţ care nu a depus proiecte pe fondurile de investiţii.

Picătura care a umplut paharul a fost nefinalizarea Insulei de Agrement din centrul oraşului, eşec care a însemnat pierderea unor importante fonduri europene. Mai mult, din cauza falimentului acestui obiectiv mult aşteptat de băcăuani, ministerul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a blocat accesarea de fonduri europene pentru oraş.

Primarul Necula a refuzat să plătească suma restantă de aproape 8 milioane de lei ministerului dezvoltării pentru deblocarea banilor europeni. A fost necesar un adevărat război al nervilor în Consiliul Local, dintre primar şi consilierii PSD pentru ca şeful administraţiei locale să plătească datoria.

Extrem de docil în toti cei 19 ani de cand activează în PSD, primarul Cosmin Necula a devenit brusc vocal, după rezultatul alegerilor din 26 mai şi după arestarea liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, din 27 mai.

Pe măsura nerealizărilor şi a dezamăgirii accentuate a cetăţenilor din municipiul Bacău, edilul oraşului învinuieşte, de câteva luni, Guvernul României că “fură banii băcăuanilor”.

Aceste învinuiri repetate aduse guvernului i-au adus lui Necula pierderea sprijinului politic din partea organizaţiei juedţene a PSD. „Am refuzat să îl dăm afară din partid pentru a nu crea din el o victimă”, a spus, după şedinţă, Dragoş Benea.

În acest moment investiţiile majore la care lucrează Primăria Bacău (Spitalul Municipal şi Insula de Agrement) sunt proiectele lăsate în aşteptare de fostul primar Romeo Stravarache.

Sursa Foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bulangiu de la Bacău
  Sa nu ajungi la Bulau!

 2. Vai de capul vostru! Dupa ce ca sunteti saraci mai sunteti si prosti! Vedeti ca aveti, totusi, un senator destoinic al PNL, Daniel fenechiu! Apelati la el cu incredere, ca va „rezolva”.

 3. … La polul opus, iata ce face un primar din comuna Ciugud, din Alba (articol din aceasta editie G4Media): https://www.g4media.ro/modelul-ciugud-cum-a-schimbat-radical-viata-unei-comunitati-o-pasune-comunala-transformata-intr-o-zona-de-dezvoltare-cu-30-de-investitori.html

  Sa fie doar o coincidenta?

 4. Ce treaba tot aveti cu judetul Bacau? Este judedul din tara caruia i_ati dedicat cele mai multe articole in comparatie cu celelalte judete. Care este miza redactiei?

  • Daca se întâmplă astfel de mizerii, daca orașul arata foarte urât și fără niciun fel de perspectiva, de ce sa nu scrie? Tania

 5. Noroc cu articole de genul asta.
  Si nu sunt de ajuns pentru a ridica voalul prostiei, incompetentei si rea-voinței ce domneste peste instituriile din bacau din 2016!
  Daca ar fi mai multi jurnalisti adevarati, si nu limbricii de la Desteptarea si Ziarul de Bc, multe s-ar afla si local despre putreziciunile din Consiliul Judetean, Primarie, Politie, DNA, ISJ si multe altele, toate la pachet și intr-o increngatura de i-ar face invidiodi si pe cei din Cosa Nostra!!!
  Dar asa… Doar cand se sparge buboiul ajunge informatia in presa centrala, mai cu o mocheta, mai cu o avarie, mai cu un accident provocat de marcaje proaste modificate de primarie, mai cu o afacere reușită in „familie”, mai cu un dosar cu „recomandari” politice, etc!

  Rușine, bacauani, ca stați ca prostii cu aia pe cap (nu su iesit in strada nici cand au stat zile intregi fara apă) si rudine București ca nu trimiteti de atâta vreme un control in teritoriu sa vedeti cumetriile locale!

 6. Au inceput unii cretini sa-l regrete pe puscariasul STAVA !. Inventatorul parandaratului maxim pe tara (50 %) !.

 7. Eu nu inteleg de ce tenta acestui articol e asa anti Necula, iar toti cei din PSD, in frunte cu Benea sunt priviti ca niste sfinti?! Necula nu misca nimic daca nu avea ok-ul lui Benea. Iar despre marile proiecte cu care se lauda benea situatia e cam asa: unul dintre proiecte prevedea reabilitarea pasajului pietonal de la gara; pasajul e administrat de CFR; ministru la transporturi era Sova de la Bacau; primaria face cerere de trecere a pasajului in administrare, cerere care ajunge la dl Suciu (vicepremier care azi se lauda cu proeictele); Suciu, ministru al admin publice, o trimite inapoi, fara sa ajunga macar sa ceara puncy de vedere la CFR; in final, ca sa se salveze restul proiectului, se renunta la pasaj; evaluatorii dlui Suciu revin apoi si intreaba “de ce nu faceti pasajul?”
  Cam asa au fost toate proiectele la Bacau. Iar despre penalitatea de 2 mil € se stia de anul trecut, deci nu e o surpiza recenta. Dar Benea si Suciu sunt salvatori, Necula e de vina…