G4Media.ro

De ce a fost condamnat Dănuț Lupu la închisoare cu executare: Inculpatul…

Sursa foto: Captură Digi Sport

De ce a fost condamnat Dănuț Lupu la închisoare cu executare: Inculpatul a perseverat pe cale infracțională, săvârșind fapta în termenul de supraveghere (motivare)

Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând fără permis valabil, deoarece, deși se afla în termenul de supraveghere al unei pedepse anterioare, a comis o nouă infracțiune, ceea ce „denotă un pericol social relativ ridicat”, se arată în motivarea Curții de Apel București.

Dănuț Lupu a fost condamnat luni la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare, dar a făcut apel. În cele din urmă, lui Lupu i s-a respins solicitarea și urmează să se predea în weekend, la revenirea în țară.

Potrivit motivării instanței, „la o săptămână de la momentul rămânerii definitive a primei sentințe, inculpatul a săvârșit o nouă infracțiune, ceea ce atrage aplicarea dispozițiilor art.88 alin.3 Cod penal: după amânarea aplicării pedepsei persoana supravegheată a săvârşit o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Pedeapsa aplicată ca urmare a revocării amânării şi pedeapsa pentru noua infracţiune se calculează conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni”.

Judecătorii Curții de Apel au estimat că, în aceste condiții, „în mod legal și temeinic, prima instanță a revocat amânarea şi a dispus aplicarea şi executarea pedepsei”.

„Solicitarea apelantului de a se dispune pedeapsa amenzii este nefondată, având în vedere modalitatea de comitere a faptei, împrejurările de săvârșire a acesteia, care denotă un pericol social relativ ridicat, urmarea produsă, constând în pericolul generat pentru siguranţa traficului rutier precum și faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală și a perseverat pe cale infracțională, săvârșind fapta în termenul de supraveghere stabilit anterior, fără a ține seama de clemența soluției de amânare a aplicării pedepsei”, arată judecătorii, în motivarea deciziei definitive.

Dănuț Lupu (n. 27 februarie 1967Galați) este un fost fotbalist român, care a jucat pentru Echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990. Acesta și-a început cariera fotbalistică la clubul local Dunărea Galați, unde a evoluat între 1985-1987. A fost imediat remarcat de conducătorii lui Dinamo, fiind transferat la echipa roș-albilor în 1987. Contribuie prin jocul său inventiv și creator la cucerirea eventului în 1990, precum și la parcusul dinamoviștilor în Cupa Cupelor, încheiat în semifinalele competiției. Tot în 1990, el participă cu echipa națională la turneul final al Campionatului Mondial din Italia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. nu e nici un mod frumos de a spune asta: asta inseamna sa fii dobitoc