G4Media.ro

David Sassoli: Parlamentul European va analiza anul viitor în detaliu acordul UE-Regatul…

David Sassoli: Parlamentul European va analiza anul viitor în detaliu acordul UE-Regatul Unit, înainte de a decide dacă îl va vota sau nu

Parlamentul European va analiza în detaliu acordul pe care UE şi Regatul Unit l-au încheiat joi, înainte de a decide dacă îl va vota sau nu anul viitor, a postat pe Twitter preşedintele legislativului comunitar, David Sassoli, relatează Reuters şi AFP.

„Salut acordul privind viitoarea relaţie UE-regatul Unit. Acesta poate reprezenta acum baza pentru un nou parteneriat. Totuşi, faptul că s-a ajuns la el într-un ultim moment nu permite ca el să fie examinat adecvat de parlamentul European înainte de sfârşitul anului”, a postat pe Twitter Sassoli.

„Parlamentul European va analiza acum acordul în detaliu înainte de a decide dacă îşi va da consimţământul în noul an. Vom acţiona responsabil pentru a reduce la minim perturbările din viaţa cetăţenilor şi a preveni haosul unui scenariu ‘no deal’ „, a mai adăugat el.

„Parlamentul îşi va continua activitatea în comisiile sale responsabile şi plenara va decide dacă îşi va da consimţământul în noul an”, a adăugat el.

„Parlamentul a pledat consistent pentru un acord corect şi cuprinzător şi suntem încrezători că priorităţile noastre se reflectă în acordul final. Dacă Parlamentul European decide să aprobe acordul, va monitoriza îndeaproape cum este implementat”, a mai precizat preşedintele legislativului comunitar în comunicat.

Citește și

BREAKING UE și Marea Britanie au ajuns la un acord comercial post BREXIT / Von der Leyen: Vor fi cinci ani și jumătate complet predictibili pentru comunitățile de pescari / Johnson: Pentru prima dată din 1973 vom fi un stat de coastă independent, cu control deplin al apelor noastre

VIDEO Negociatorul șef al UE: Acordul cu Marea Britanie este o uşurare / Ceasul nu mai ticăie

Bătălia peștelui: Cum au negociat la sânge UE și Marea Britanie miliardele de euro scoase din largul coastelor britanice

Sursa: Agerpres

Sursa foto: David Sassoli/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.