G4Media.ro

Datele personale a peste 35.000 de australieni, printre care premierul și importanți…

Datele personale a peste 35.000 de australieni, printre care premierul și importanți oameni de afaceri, incluse într-o bază de date gigant a unei companii chineze care lucrează cu armata

Informaţii personale a peste 35.000 de australieni, printre care și elita politică și de afaceri a țării, au fost incluse într-o bază de date gigant despre persoane influente la nivel global, realizată de o companie chineză care are legături cu armata şi reţelele de informaţii din China, a informat luni presa din Australia, preluată de Agerpres.

Baza de date care a colectat scurgeri de informaţii despre 2.4 milioane de persoane a fost realizată de compania Zhenhua Data din Shenzhen, care listează Armata Populară de Eliberare şi Partidul Comunist printre principalii săi clienţi.

Compania Zhenhua Data menţiona „războiul hibrid” prin manipularea opiniei publice, a opiniilor de pe reţelele sociale şi a „războiului psihologic”, potrivit informaţiilor apărute în mass-media din Australia.

Informaţii despre data de naştere, apartenenţa politică şi starea civilă au fost extrase din conturile publice. Presa internațională are indicii că informaţiile referitoare la conturi bancare, cereri de locuri de muncă şi profiluri psihologice au fost obţinute din documente confidenţiale.

Informaţii despre politicieni australieni, inclusiv premierul Scott Morrison, oameni de afaceri, antreprenori şi jurnalişti de renume se află în această bază de date. Potrivit ABC, 656 de australieni, ale căror profiluri au fost create de compania chineză, sunt consideraţi ca fiind de persoane de „interes special” sau „expuse politic”.

„Ceea ce evidenţiază acest lucru este că ameninţarea amestecului străin şi capacitatea de a colecta seturi mari de informaţii despre populaţie este reală şi trebuie să luăm această ameninţare foarte în serios”, a declarat luni pentru postul de radioul ABC ministrul australian pentru afaceri interne „din umbră”, Kristina Keneally.

Foto: Captură youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

    • Cum sa nu… 🙂 parca lu alde Coldea sau Pahontu (ma opresc ca-s multi tunatori la kg in romanika) le-ar face scarb ?!a

  1. Facebook are datele personala a peste 35 de mii de romani si chinezi. In cadrul Five Eyes, FB ofera aceste date nu doar armatei americane, dar si securistilor australieni.

    Cand premierul Romaniei circula prin Hegemoneala in 30 iulie 2015, folosea masina privata si o sofa personal. Cand a fost tras pe dreapta si amendat pentru viteza, a platit-o ca ultimul sarantoc ce era. Asta spune multe despre nivelul lui romanache pe scara valorile. Dar romanache nu-i suficient de romanache, daca nu se ingrijoreaza de drama australienilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.