G4Media.ro

Dat în judecată la Londra de către fosta amantă care îl acuză…

Sursa: alchetron.com

Dat în judecată la Londra de către fosta amantă care îl acuză de hărțuire, fostul rege al Spaniei Juan Carlos I invocă imunitatea

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I a invocat, în justiţia britanică, dreptul la imunitate pe care i-l conferă statutul de membru al familiei regale, în contextul în care Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, o fostă parteneră, l-a dat în judecată cu privire la hărţuire, relatează AFP, transmite News.ro

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, o femeie de afaceri daneză, vrea să-l dea în judecată la Înalta Curte din Londra, cu scopul de a obţine despăgubiri, cu privire la presupuse fapte de hărţuire.

Juan Carlos I, care a abdicat în iunie 2014 în favoarea fiului său Felipe al VI-lea, a anunţat în cursul unei prime audieri, luni, că are ”dreptul la imunitate în tribunalele englezeşti, în calitatea sa de membru superior al familiei regale spaniole”.

Potrivit unor documente prezentate de către avocaţi, Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn a întreţinut o ”relaţie romantică intimă” cu fostul monarh, în perioada 2004-2009.

După ce s-au despărţit, ei ar fi rămas prieteni o vreme, după care Juan Carlos a încercat să reia această relaţie.

Atunci când această femeie de afaceri daneză şi-a ”exprimat în mod clar refuzul”, fostul rege, în prezent în vârstă de 83 de ani, a adoptat un ”comportament care ţine de hărţuire”, afirmă ea, acuzându-l de faptul că a ”organizat” o serie de fapte răuvoitoare, care i-au cauzat ”suferinţă şi anxietate”.

Un ”asociat” al lui Juan Carlos ar fi fost, astfel, ”ameninţător” cu ea şi cu copiii săi, în cursul unei întâlniri, la Londra, în 2012, programată potrivit lui Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, ”să corespundă unor spargeri în apartamentele sale de la Monaco şi Villars, în Elveţia”.

În aceste spargeri ale domiciliilor sale, o carte despre moartea prinţesei Diana a fost lăsată în mod ostentativ pe o masă.

În seara în care Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn a descoperit-o, ea declară că a primit un telefon de la un necunoscut care i-a spus în spaniolă că ”există multe tuneluri între Monaco şi Nisa”, în sud-estul Franţei.

Avocaţii săi au prezentat Curţii în mod detaliat numeroase activităţi răuvoitoare – pătrunderi pe prorietatea sa din Anglia, incendii în dispozitive de siguranţă, spargerea ferestrei unui dormitor în toul nopţii -, despre care afrmă că au fost ordonate de către Juan Carlos.

Fostul monarh ”respinge acuzaţiile formulate împotriva sa”, a declarat avocatul său Daniel Bethlehem, care subliniază că, în virtutea legii spaniole privind imunitatea de stat din 1978, Juan Carlos nu poate fi judecat de un tribunal englezesc, ci numai de Curtea Supremă spaniolă.

Avocatul lui Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn apreciază că fostul suveran nu mai dispune de acest drept, după ce a abdicat.

O audiere preliminară în vederea examinării acestei eventuale imunităţi urmează să se încheie marţi.

Judecătorul urmează să ia o decizie la o dată ulterioară.

Sursa: alchetron.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. teatru ca sa mai faca si ea un ban ca doar nu ,, l-a iubit ,, pe mos moca

  • Cine? Femeia de afaceri care se pare ca e cam bogata?

  • Nu ca mosul urma modelul lui Nichita, fostul primar de la Iasi care trimitea Politia locala sa-i spioneze/intimideze fosta iubita mult mai tanara. Ma rog, oameni evoluati, in Vaslui le dau cu toporul in cap.

  • Nu-l vad bine pe Daddy- Dinti de Grebla- Dragnea acum dupa ce Irinuca l-a lasat de izbeliste

   PS. Se inspira de la Corinna zuza si-l toaca de bani iar asta nu poate invoca nicio imunitate ca a ramas un rahat in ploaie. Si ca sa-l trimita pe Cordin CapSula fara capison cu amenintari nu mai merge ca interlopii nu se mai baga ca inainte !

   PPS. In rest mortii cu mortii (cei doi mosnegi) si viile cu viile !

 2. In ziua de azi mai bine invoca impotentza decat imunitatea.

 3. Cum se mai simt ele hartuite unele sugative după ce li se închide robinetul de euroi…

  • Pe logica asta si Spania e ofticata ca n-o mai baga in seama si de-aia ii cere milioane de euro. Saracul de el a fost nevoit sa plece in exil sa scape.
   In realitate a fost toata viata un afemeiat notoriu, un evazionist corupt care a abdicat nu din prea multa dragoste pentru fiul sau , ci din cauza scandalurilor in care era implicat, unele nefiind inca publice la momentul respectiv. La cat era de ahtiat de putere il apuca pensia pe fi-su ca si pe Charles tot asteptand sa fie rege.

 4. Nu e de mirare, individul a fost pus cu mana, practic, de Franco, asa ca aschia nu putea sari prea departe…

 5. Bravo Adi!
  Viata bate filmul!

 6. Nu-l vad bine pe Daddy- Dinti de Grebla- Dragnea acum dupa ce Irinuca l-a lasat de izbeliste

  PS. Se inspira de la Corinna zuza si-l toaca de bani iar asta nu poate invoca nicio imunitate ca a ramas un rahat in ploaie. Si ca sa-l trimita pe Cordin CapSula fara capison cu amenintari nu mai merge ca interlopii nu se mai baga ca inainte !

  PPS. In rest mortii cu mortii (cei doi mosnegi) si viile cu viile !

 7. Avocatul lui Corinna…excelent! Aveti informatii bune insa redactori agramati. Mereu vad greseli de clasa a 2 in scrierea articolelor.