G4Media.ro

DARIK: Opt stații noi de metrou la Sofia/ Premierul Bulgariei a anunţat…

DARIK: Opt stații noi de metrou la Sofia/ Premierul Bulgariei a anunţat inaugurarea celei de-a treia magistrale: Prin investiţii uriaşe, în doar 11 ani, lungimea metroului a crescut cu aproape 40 de kilometri

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunţat, miercuri, inaugurarea celei de-a treia magistrale a metroului din Sofia. „Începând de astăzi, a fost dat în exploatare al treilea tronson al metroului, care măsoară opt kilometri, transmite Darik, citată de Rador.

Segmentul respectiv dispune de opt staţii moderne, prevăzute cu panouri de sticlă pentru evitarea incidentelor, care vor separa peroanele şi trenurile”, a precizat Borisov în cadrul şedinţei de guvern de miercuri, desfăşurată online. „Prin investiţii uriaşe, în doar 11 ani, lungimea metroului a crescut cu aproape 40 de kilometri. Metroul nostru este cel mai frumos şi cel mai ieftin din Europa, este un întreg oraş subteran care face uşor legătura între toate părţile Sofiei. Construim la acelaşi nivel de calitate ca în Europa, însă la un preţ cu mult mai mic. De aceea, când cineva îmi vorbeşte despre corupţia din Bulgaria, îi arăt metroul. Aceasta a fost cea mai dificilă secţiune a metroului din capitală. Autostrăzile Hemus, Struma şi Europa şi conductele de gaze se contruiesc, de asemenea, pe terenuri dificile, însă nu vom renunţa. Pentru că forţa noastră este în acţiunile noastre. Ceilalţi pot doar vorbi. Înaintea noastră, erau daţi în exploatare doar 10 km de metrou şi autostrada spre Praveţ”, a subliniat Borisov.

Context

În urmă cu aproximativ 5 ani, municipalitatea din Sofia a negociat pentru acestea un preț total de 418 milioane de leva fără TVA, sau aproximativ 20,9 milioane de leva pe tren. Odată cu punerea în exploatare a celor 8 stații noi, lungimea metroului din Sofia ajunge la 48 km. Întreaga lungime a liniei 3 ar trebui să fie de 21 km, iar anul acesta vor fi finalizați 12 km. Astfel, începând cu anul 2021, lungimea totală a liniilor de metrou din Sofia va ajunge la 52 km, cu 47 de stații de metrou.

Surse: Darik/ Sega/ Traducerea: Mirela Petrescu/ Sursa Foto: Subways.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Si eu care credeam ca e vorba de metroul din Drumul Taberei. 🤭 Bravo Bode, Cuc, Sova, Buse, Costescu, samd, ca lista de ministri ai Transporturilor care s-au „ocupat” de proiect e foarte lunga.

 2. I-auzi Bucuresti, i-auzi România!!

 3. Mare curata, metrou nou, preturi bune la apartamente, Bulgaria e de mai multi ani o tara atractiva pentru mutat acolo.

  • Baga mare! Ce mai stai?

  • e perfect adevarat ce spui si totusi cand trec pe acolo vad jale mare. nu, mersi chiar nu m-as muta acolo. da, e misto la mare, da vad ca au si metrou dar asta nu e totul si nu astea determina daca sa ma mut acolo sau nu. astea pot aduce ceva deciziei in sine.

  • In turism au fost mult deasupra noastra si inainte de 89 , la fel si in infrastructura. Din pacate Bulgaria e o tara depopulata masiv si conducatorilor de acolo nu le pasa nici cat le pasa alor nostri.

 4. Noi ramanem cu mandria, cat o mai fi si ea.

 5. Iar s-a spart conducta cu auto-flagelatori.

  • Tu, amice, stiai ca daca aranjezi un pic literele numelui tau de postac iese „ciuma”? Daca mai esti si rosu in gandire, iata potriveala naibii. Bine, mai iese prin amestecare si „muica”, adica o m..e mai mica, alegi tu ce ti se potriveste mai bine.

 6. Am fost la Sofia, e cea mai prapadita capitala din UE, mult chiar si sub Bucuresti.