G4Media.ro

Daniel David, despre rezultatele PISA: Peste trei ani vor vota cei care…

Daniel David, despre rezultatele PISA: Peste trei ani vor vota cei care acum au 15 ani și au o formă de analfabetism funcțional

„Cineva care acum are 15 ani și are o formă de analfabetismul funcțional, să ne gândim că peste trei ani va vota, peste 3-4 ani intră în câmpul muncii sau la studii”, atrage atenția într-un interviu pentru PROTV profesorul universitar Daniel David, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, autor al monografiei Psihologia poporului român – profilul psihologic al românilor. Acesta a analizat cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani obținute de România la testele PISA 2018, care arată performanţa sistemului de învăţământ.

Redăm opinia lui Daniel David: „Noi îi învățăm pe copii cunoștințe declarative și procedurale și nu modul în care aceste cunoștințe sunt folosite în viața de zi cu zi, accentuăm componenta de cunoștință declarative, fără legătură cu viața de zi cu zi astfel încât, uite, suntem pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește performanța la testele PISA. (…)”

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Osa voteze in tara daca intra in politica daca nu osa voteze din diaspora alaturi de restul celor care sunt plecati

 2. Scoala…scoala…nu cred ca „modelele” „noastre” (Borcea,Becali,manelistii ,completati,exemple sunt destule etc) s-au incurcat prea mult cu scoala ,dar se dovedeste ca „functioneaza” foarte bine si promovati mult mai consistent decat vreun scriitor,matematician,artist etc(„coate-goale”,”mate fripte”,nu ?)

 3. Cineva care acum are 15 ani și are o formă de analfabetismul funcțional, să ne gândim că peste trei ani va vota, peste 3-4 ani intră în câmpul muncii sau la studii.

 4. Nu e ca si cum cei care au deja (unii chiar de multi ani, inca) drept de vot n-ar fi, cam jumatate, si ei analfabeti functional …

 5. Pamflet
  Deja avem analfabeti functionai care au terminat si studii unviersitare si nu numai ca au drept de vot, dar au fost si alesi, vezi cazurile andrusca, dancila, liviu pop, popa si multi altii. Cei care au intrat la liceu fara examen si au dat bacul la sport, sunt deja pe val, iar pe cei mai multi dintre ei, care sunt analfabeti functionali ii puteti intalni in calitate de functionari in institutiile statului. De asta nu merge treaba in romania. De asta insist eu sa fie examene serioase la toate nivelurile, de la intrarea la liceu, la absolvirea facultatii.

 6. Trebuie aduse alte popoare, din alte tari, sa traiasca aici, pe voi nu va duce capul sa construiti o tara.

  Ati avut 30 de ani si ce aveti? Hoti la toate nivelele din stat, infrastructura de acum 70 de ani si mentalitatea de acum 40 de ani.

  Sunteti o rusine, romanilor.

 7. Macar o sa voteze in necunostinta de cauza, si nu cu rea intentie cum s-a votat pana acum 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.