G4Media.ro

Daniel Cadariu, despre voucherele de vacanţă: Am speranţa ca la şedinţa de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Daniel Cadariu, despre voucherele de vacanţă: Am speranţa ca la şedinţa de Guvern de vineri să fie adoptată această OUG / Programul, prelungit până în 2026

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a afirmat, miercuri seară, că speră ca OUG pentru acordarea voucherelor de vacanţă să fie adoptată în şedinţa de vineri.

”Este un subiect în discuţie. Am prezentat în şedinţa de miercuri OUG într-o primă lectură, am speranţa ca la şedinţa de Guvern de vineri să fie adoptată această OUG care are lucruri mai noi faţă de trecut, faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru 5 ani, până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariaţi (…) cât şi pentru agenţii economici din domeniul turismului care vor ştii a de an cum să-şi facă planul de afaceri”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Daniel Cadariu, întrebat despre voucherele de vacanţă.

Ministrul a precizat că valoarea voucherelor va rămâne de 1.450 de lei.

”O altă veste bună – am prevăzut că tichetele emise în anii 2019 – 2020 să poată fi folosite pe toată durata anului viitor. A venit o propunere şi din partea domeniului turistic, dar şi de la Ministrul Muncii de a limita până la jumătatea anului viitor valabilitatea acestor vouchere de vacanţă”, a mai declarat ministrul.

El a precizat că aceste tichete noi vor fi pe suport magnetic, pe card.

Guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

În 2 decembrie, Ministerul Turismului a pus în dezbatere dezbatere publică proiectul OUG care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă.

Potrivit documentului, acestea se vor acorda inclusiv în anul 2026, având un rol important în combaterea efectelor pandemiei în sectorul de turism.

De asemenea, OUG prevedea în varianta iniţială că valabilitatea voucherelor emise în 2020 este prelungită până la finalul anului viitor, relatează news.ro

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Huooooo…. huooooo…huuuoooo PNL!!! HUOOOO PSD!!!!!!

 2. Vezi ca pun astia pulanu pe tine! Mucles!

 3. vi se da cu lungurita, muita desigur…

 4. Vax albina!
  Nimeni nu poate cuantifica efectul!
  Si de ce nu vauchere de vacanta la pensionari daca efectul vaucherului e zero!
  Efectul razelor de luna asupra galoşilor de guma!
  🤣

 5. romanii tot Milogi raman.

 6. Ai dreptate, Unul. Aceste vouchere mi s-au parut niste aiureli , mita pentru prostimea bugetara. Cine vrea in vacanta nu are decit sa platrasca si nu sa se milogeasca. Este lipsa de demnitate. Solicita salariu mai mare daca munca pe care o prestezi justifica solicitarea si nu accepta mituieli de tichete de masa si vouchere. Pe de alta parte ceea ce se pregateste acum in ceea ce priveste pensia minima este o nedreptate si o jignire pentru toti cei care au vechime integrala si s-au straduit sa aiba salarii decente ca mai apoi sa aiba si pensii decente si care acum vad ca putorile vor ajunge sa se apropie ca nivel de pensii de ei. Asta a facut PSD si comunistii din care provin intotdeauna: demobilizarea celor harnici si egalitatea in saracie.