G4Media.ro

Danemarca intenţionează să închirieze 300 de celule de închisoare în Kosovo pentru…

Sursa foto: Pexels

Danemarca intenţionează să închirieze 300 de celule de închisoare în Kosovo pentru condamnaţii săi / Numărul de deținuți a crescut cu 19% în închisorile daneze de la începutul anului

Danemarca intenţionează să închirieze 300 de celule de închisoare în Kosovo pentru condamnaţii săi, care vor fi deportaţi după ce se va pronunţa sentinţa, informează ministerul danez de justiţie.

Proiectul, prezentat de ministerul danez de justiţie, prevede şi creşterea capacităţii închisorilor din Danemarca cu încă 326 de locuri, care urmează să fie construite între 2022 şi 2025. Anul trecut, 350 de condamnaţi au fost deportaţi după pronunţarea sentinţei în instanţele daneze, transmite Euronews, citată de Rador.

Populaţia din închisorile daneze a crescut cu 19%, adică cu peste 4.000 de deţinuţi, de la începutul anului 2021, în timp ce numărul gardienilor de închisoare a scăzut cu 18%.

Potrivit statisticilor naţionale, închisorile daneze sunt ocupate în prezent în proporţie de 100%. „Vom rămâne fără aproximativ 1.000 de locuri în sistemul nostru de penitenciare până în 2025.

Dacă semnăm acordul, închiriem 300 de celule în Kosovo, extinzând astfel capacitatea pentru câteva sute de deţinuţi”, a declarat ministrul danez al justiţiei, Nick Haekkerup.

Kosovo are în prezent în închisorile sale 1.642 de deţinuţi kosovari, ceea ce înseamnă o ocupare de 97% din spaţiile închisorilor. Norvegia şi Belgia au închiriat anterior celule în închisorile din Ţările de Jos.

Sursa: Euronews/ Rador/ Sursa Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Imi place sosoaca , dar italienii nu ii extradeaza pe ai nostri corupti gen Savulescu etc

 2. Asta ar putea fi o sursă importantă de venituri pentru România, să construim închisori pentru infractorii țărilor bogate. Resursa umană o avem, e plină țara de torționari și odraslele lor.
  Rafila ar putea să conducă lejer o închisoare.

  Articolul asta a mai fost publicat acum 2-3 zile !

 3. Outsourcing the services.
  Ideea este foarte deșteaptă.
  Statul face economii, deținuții vor avea vizite mai rare din partea familiei, la tv vor vedea programe locale, … Învață o limbă nouă, cultura nouă.

  Toată lumea câștigă.