G4Media.ro

Danemarca are un nou guvern, la șase săptămâni de la alegeri

sursă: Facebook

Danemarca are un nou guvern, la șase săptămâni de la alegeri

La șase săptămâni după alegerile legislative, Danemarca are un guvern care reunește social-democrații și liberalii, o alianță stânga-dreapta nemaiîntâlnită de peste 40 de ani, a anunțat marți, 13 decembrie, șefa guvernului, Mette Frederiksen, citată de Le Figaro.

„Joi va fi prezentat un nou guvern, format din social-democrați, liberali și (partidul de centru) Moderații”, a declarat presei liderul social-democrat, după ce a informat-o pe regina Margrethe a II-a despre acest acord.

Obișnuiți să conducă guverne minoritare, social-democrații, de departe cel mai mare partid, cu 50 de locuri în parlamentul de 179 de locuri, au trebuit să convingă Partidul Liberal, principala formațiune a dreptei daneze, în timp ce un partid de centru, Moderații, nou creat de fostul prim-ministru Lars Løkke Rasmussen, a susținut un guvern de coaliție.

Pentru acest nou guvern, „există multe compromisuri, dar mai ales multe ambiții”, a declarat Mette Frederiksen, care urmează să prezinte miercuri platforma guvernamentală împreună cu liderii celorlalte două partide. Noul guvern va fi susținut de 89 de deputați, cu unul mai puțin decât majoritatea absolută. Dar ar trebui să poată conta și pe sprijinul deputaților aleși din Groenlanda și din Insulele Feroe pentru a obține un sprijin suficient.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cautati “Borgen” serialul. Apoi cititi articolul.