G4Media.ro

Dan Nica și Victor Negrescu: Delegația PSD din Parlamentul European a obținut…

Sursa Foto: Parlamentul European

Dan Nica și Victor Negrescu: Delegația PSD din Parlamentul European a obținut introducerea pe agenda plenului Parlamentului European a unei dezbateri cu rezoluție privind soluționarea aderării României la Spațiul Schengen

Delegația PSD din Parlamentul European a obținut introducerea pe agenda plenului Parlamentului European a unei dezbateri cu rezoluție privind soluționarea aderării României la Spațiul Schengen, a anunțat eurodeputatul Dan Nica, liderul delegației social-democrate. Demersul e inițiat de Grupul politic S&D.

„România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Sunt 11 ani în care România a aplicat și a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând și protejând granițele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic și de securitate”, a declarat Dan Nica.

Președinta Grupului Social-Democraților europeni, alături de Delegația PSD din Parlamentul European și de delegația bulgară au cerut o dezbatere și un vot pentru o rezoluție în plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spațiul Schengen. Delegațiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022.

Și eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunțat pe Facebook că joi, în Conferința Președinților Parlamentului European, s-a discutat și a fost aprobată inițiativa Grupului social-democrat de a avea o dezbatere în plenul Parlamentului European pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen în sesiunea din 3-6 octombrie de la Strasbourg, urmată de o rezoluție la următoarea plenară.

”Iată că, solicitarea pe care am făcut-o săptămâna trecută, cu sprijinul a 50 de eurodeputați din Parlamentul European, devine realizabilă cu ajutorul familiei noastre politice europene care dovedește încă o dată că stânga europeană susține România. De altfel, toate guvernele social-democrate europene, începând cu cancelarul german social-democrat, Olaf Scholz, au afirmat public susținerea pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen, ceea ce nu este cazul guvernelor de centru-dreapta”, a scris Negrescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) urmează să aprobe la Berlin o rezoluție în care solicită aderarea României la spațiul Schengen fiind și o dovadă a influenței pe care o are Partidul Social Democrat în familia noastră europeană.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Rezoluţie: Un vot majoritar in Parlamentul European NU poate forţa votul prin unanimitate necesar admiterii ȋn Schengen al borfaşilor Daddy TelDrum şi Costel Tablă Alexe.

  Mu13, mai formaţi o dată!

 2. S-au trezit sarlatanii pesedisti care dorm pe bani grei in parlamentul european.

 3. Cu 25-50% din banii pentru vaccin, platiti familiei care detine portul din Rotterdam, problema ar fi rezolvata si fara portul Constanta, beneficiile mult mai mari fata de costuri… banii ii poti recupera din cresterea pretului la rovinieta pentru 1 saptamana, 1 luna la tiruri si autocare, sa nu lovesti in firmele din tara ( nu modifici pretul pentru 1an )

  • Nu ne vor în Schengen pentru că suntem un popor ticălos și corupt, n-au treabă porturile. Ți se pare că portul Constanța e mai bine administrat decât Rotterdam? E imposibil.

  • Aici nu este vorba daca ne vor sau nu, suntem in EU si indeplinim conditiile deci avem dreptul sa intram

 4. PSD a făcut praf legile justiției din România, chiar crezi că PSD-ul îi poate prosti pe europeni ca pe români?

 5. Dan Nica, cunoscut sub numele de „Dan Microsoft”.

 6. Dacă asta înseamnă frig,foame și întuneric,mai bine lipsă!pot sta și fără sengan dar la lumină, căldură,cu apă,cu mâncare,cu servici!

 7. Astea sunt fumigene. Un europarlamentar reprezintă interesele UE nicidecum nu fac lobby pentru propria țară. Aștia sunt eroi numai cu declaratiile pentru alegătorii din țară oricum oamenii lui Dragnea nu sunt luați în seamă și totodată nu vrea niciunul dintre ei să ne spună care sunt criteriile indeplinite:

 8. HOPA. A APARUT LA STIRI TOVARASUL nica. NU-L URMAREA CANDVA POTERA ? L-AU FACUT UITAT ?
  PENSII SPECIALE, PRIVILEGII NEMASURATE !