G4Media.ro

Dan Motreanu: Nu e coaliția dintre Nicu și Marcel, ci dintre PSD…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dan Motreanu: Nu e coaliția dintre Nicu și Marcel, ci dintre PSD și PNL. Dacă Ciucă nu își atinge țintele electorale la alegeri trebuie să plece

Prim vicepreședintele PNL Dan Motreanu lansează un nou atac la adresa partenerului de coaliție, PSD, plus o amenințare președintelui liberal Nicolae Ciucă, căruia îi transmite că va trebui să fie răspunzător pentru rezultatele de la alegerile din 2024. Motreanu este văzut în partid ca unul dintre liderii care nu îl susțin pe Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, întrebat de moderator la Digi 24 dacă vrea funcția de președinte PNL, Motreanu a spus că el preferă un rol de organizare și de strateg politic, nu una de reprezentare.

„Dacă Ciucă nu își atinge țintele electorale la europarlamentarele din 2024 trebuie să plece. Toți președinții de organizații politice, de partide, sunt în aceeași situație ca și domnul Ciucă. Toți, daca nu își vor atinge ținta electorală, toți vor trebui sa plece, fie că vorbim de Ciolacu, Drulă, după europarlamentare”, a spus Dan Motreanu în emisiune la DigiTV, știut fiind faptul că el face echipă cu cel de-al doilea prim-vicepreședintele liberal și eurodeputat, Rareș Bogdan, care a declarat recent că detestă coaliția cu PSD.

Când a fost chestionat dacă este adevărat ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu îi mai dorește pe el și pe Rareș Bogdan la negocierile din interiorul coaliției, Dan Motreanu a răspuns: „Dar nu e coaliția dintre Nicu și Marcel, ci dintre PSD și PNL”.

Motreanu a continuat atacul la adresa lui Ciolacu, spunând că acesta „încearcă să ia pe cont propriu guvernarea, parcă-i un fel de Ilie Moromete care trebuie să-și impună punctul de vedere”. În opinia lui Motreanu, liberalii trebuie „să fie atenți și să răspundă pe măsură”.

„Trebuie o fermitate mai mare din partea PNL”, a mai adăugat Motreanu, sugerând că liberalii își permit să fie fermi pentru că nu doar ei sunt cei care n-au soluții pentru un alt parteneriat de guvernare: „Nici PSD n-are multe variante și e legat să stea în coaliție și să accepte concesii”. Motreanu a mai precizat că de-a lungul timpului a fost propus ca șef al partidului: „dar prefer să mă ocup de strategii politice, organizare, fac parte dintr o echipă”, a completat el.

Nemulțumirile unora dintre liberali referitor la maniera în care PSD își impune programul de guvernare au fost expuse public în ultimele zile, mai ales după ce noua lege a pensiilor a fost adoptată de Senat. În special prim-vicepreședintele Rareș Bogdan s-a arătat cel mai vehement, declarând că dacă ar fi după el ar prefera ca parteneriatul cu PSD să se rupă de mâine, sugerând că social-democrații și-au asumat majorarea pensiilor fără a avea soluții pentru creșterea veniturilor la buget. Marcel Ciolacu n-a rămas indiferent, etichetându-l pe Rareș Bogdan „mitocan” pentru că participă la întrunirile din coaliția guvernamentală, când sunt dezbătute problemele administrative, și nu comentează nimic, pentru ca mai apoi să meargă la televizor și să atace coaliția. Ciolacu a spus că-i va cere lui Nicolae Ciucă să impună o disciplină mai mare astfel încât reprezentanții PNL să nu mai atace coaliția. Nicolae Ciucă a dat ulterior asigurări că nu se pune problema să se rupă coaliția cu PSD.

„Tocmai am vorbit de seriozitatea actului de guvernare. Actul de guvernare e între două partide, PSD și PNL, ca atare ambele partide trebuie să-și asume menținerea stabilității coaliției și a guvernării. Nu ne putem permite să destabilizăm situația politică a țării, pentru că odată cu o astfel de situație apar efecte pe care nu le putem controla nici unul dintre noi”, declara joi Ciucă la sediul PNL. „E absolut obligatoriu să înțelegem că ne-am asumat acest construct politic, apăi mergem cu el mai departe”, a mai spus Ciucă.

Întrebat de reporteri dacă a vorbit cu președintele Iohannis despre schimburile de replici dintre lideri ai PSD și PNL, Ciucă a spus că ”tocmai președintele a asigurat constituirea acestei coaliții pentru a asigura guvernarea”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Dacă Partidul Național Român a ajuns la cheremul lui ciucă si dulapul de la Sibiu, o sa vă voteze marțienii. Dacă nu faceți ordine în conducerea PNL-ului și du dați de pământ cu acest ” buboi de general”, se alege praful de partid!

 2. „Nu e coaliția dintre Nicu și Marcel…”

  Așa este. Este coaliția dintre Marcel și Nicu.

 3. Au intrat tribul câştigător în NORAD5 şi li s-au activat instinctul de conservare la partid şi bănuim că următorul pas e să ceară iarăşi ajutorul pământeanului votant ca să le salveze dosul de liberal ca să nu fie invadat de reptilieni care vor să le bage cipul cu vaccinul.
  Oare de ce îşi amintesc numai la alegeri să vă ceară ajutorul vostru de votant iar între alegeri dau în empatie religioasă şi nu îi poate lăsa pe PSD să se piardă în opoziţie.
  Băiatul ăsta dacă s-ar fi luptat la fel şi atuncea când au fugit la PSD înţelegeam şi noi de ce ar vrea acuma să fugă de PSD astfel ne dă de gândit că e doar o mică ceartă pe electorat în famiglie care se va termina cu o împăcare după alegeri care va clarifica după procentul de electorat partea de pradă care li se cuvine.
  Poporul are întotdeauna dreptate şi tot el va alege care şi cât va avea procentul de pradă mai mare(e ca la tragerea la sorţi ca să nu se certe dupaia între ei cine are ciolanul mai mare).

 4. Mai votează lumea PNL?

  Arată că un partid liberal? … ținând cont de ce a făcut sistemului de taxe împreună cu PSD?

 5. Pai nu tot pnl-ul și PSD-ul a votat suplimentarea bugetului pentru Iohannis?

  La ce rezultate se așteaptă? că nu înțeleg … unii plătesc taxe și alții se plimba pe banii plătitorilor de taxe.

 6. La ce tepe a dat peleu’, cu dulapul tamp de la Cotroceni, cu mariajul cu peseedeee, cu fufa de rares bogdan, samd, sper sa nu mai prinda pragul electoral.