G4Media.ro

Dan Cărbunaru: Guvernul va respecta toate angajamentele din PNRR. Este exclusă orice…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dan Cărbunaru: Guvernul va respecta toate angajamentele din PNRR. Este exclusă orice renegociere până în 2023

Guvernul României va respecta toate angajamentele privind reformele şi investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiind exclusă demararea oricărui demers de renegociere până în 2023, când va fi prima oportunitate în acest sens, a declarat duminică, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

El a mai subliniat, în context, că reforma pensiilor rămâne un obiectiv cât se poate de important în cadrul PNRR.

„Guvernul României va respecta toate angajamentele privind reformele şi investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este exclus să demarăm orice demers de renegociere, până în 2023, când va fi prima oportunitate în acest sens. Trebuie să ne concentrăm pe atingerea ţintelor şi jaloanelor, pentru ca românii să poată beneficia de miliardele de euro de care avem nevoie pentru susţinerea economiei şi ridicarea nivelului de trai. Aşa cum premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat, vineri, în conferinţa de presă susţinută alături de secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, reforma pensiilor este un obiectiv cât se poate de important, iar, la nivelul Guvernului, atenţia trebuie să se concentreze astfel încât românii să beneficieze, după o viaţă de muncă, de un venit care să le permită să ducă un trai decent”, a declarat Dan Cărbunaru.

El a reamintit că, încă de la prima întrunire a Comitetului interministerial pentru PNRR, printre primele subiecte care au fost discutate s-a numărat reforma pensiilor.

„Ca atare, este o ţintă din PNRR, intră în ansamblul de reforme pe care Guvernul trebuie să le facă, astfel încât să poată să atragă banii pe care îi avem la dispoziţie prin acest program. Vom continua să acordăm toată atenţia necesară, astfel încât această reformă să se îndeplinească”, a mai transmis Dan Cărbunaru.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

33 comentarii

  1. Reforma pensiilor: 100 de lei la amărât, 1000 în plus la special.

    Daca ar putea sa spuna niste proiecte palpabile ce bine ar fi, pe ministere. Sa le stim si noi: apa/canal in 1000 de localitati in urmatorii 5 ani – lista lor fiind: x si y si z…
    ADR la ce minister e pentru ca pare ca are cel mai promițător proiect care nu va fi.

    • E ceva pe apa canal, pentru localități sub 2000 de locuitori, alea nu puteau accesa din alte surse, se vor face prin CNI, la fel ca programul ala de creșe, deja au depășit alocarea prin PNNR, sunt cereri multe. Începe curând încă un program, are aproape 1 mld euro alocări, pe reabilitare termică de instituții publice, acolo va fi sold out în 30 de zile, primarii destoinici au parcurs multe etape, sunt eligibile cheltuieli făcute după 1 feb 2021….chiar și pe energie sunt cateva nișe de succes, mai ales unde intra privații, eu voi depune un proiect în primul minut al call-ului, panouri solare pe depozitele frigorifice și garaje, factura de energie e obscena, de asta au crescut prețurile la alimente.

    • muahahahaha.. „destoinici” 😅🤣😂

    • Măi Bobiță, da o Tombola cand face Ministerul mediului atunci cand are bani de dat? Rabla, auto, fotovoltaice…

      Pe vremea lui Ceasca se statea la coada la orice, acum se sta la coada la click-uri si in 2 minute nu mai e nimic de parca nici nu a fost.

  2. A gasit modalitatea de a fura banii fară modificari.

    • lasa bazmele rosiaticule .

    • te arde la ligurica este ?

    • Ma mir ca nu a reamintit ca nu mainstie ce scrie in program. Oricum nici noi.
      Doar ca e cu multe miliarde.
      O sa fie integrat sistemul de HR inninstitutiile statului sau descentralizarea in IT e bună? Fiecare cu hdd-ul lui fizic.

    • Corect.
      Daca-i fura singurul lucru rau care se poate intampla e sa trebuiasca sa-i returneze Statul de la buget.
      Închisoarea nu mai e asa de inspaimantatoare ca pe vremuri. Prejudiciul nu trebuie recuperat.
      Ma uit la Vanghelie si apropiatii lui.

  3. calea ne-a fost deschisa de inca o decizie exceptionala si anticipativa a presedintelui . unghosii fac gargara cu praf rosu dar tot degeaba .

    • Daca ții sub control ADR deții toate secretele.

    • Din fericire, la Digitalizare a venit Bolos, om care stie sa conduca un minister, ADR sta pe un pe un munte de bani in PNNR, ce e bine e ca nu se mai risipesc bani aiurea pe la toate entitățile publice, va fi totul centralizat…dar informațiile sensibile nu se pun pe site, alea sunt ținute la mapa demnitarului, redactate pe computere neconectate la retea, pai de ce nu a găsit Rafila PNNR pe sănătate?…totul era la aia de la BEI, fost secretar de stat, nici Ioana Mihăilă nu avea, nu ii dădea VV voie…

    • Eu cred ca frica e mai presus de persoană.

      Daca faci ceva gresit cei din jurul tau ajung la proces, intins pe zeci de ani, si apoi eventual pârnaie.

      Eu cred ca cea mai mare parte a timpului funcționarii o pierd ca sa-si acopere fraudele.

      Ce-mi pasa mie de Vv sau Mihăila?
      Mie-mi pasa ca cei aflați in funcții sa faca ce trebuie. Acum. Nu dupa ce îi da jos!

    • dragoslavele tot cu pafta rosie la izmen e

  4. USR știe că în Timișoara îngheață pacienții de frig în spitale? Aaaa, stai, acolo este un primar competent de la USR. Nu le-ar fi rușine!!! O pătură nu au adus pacienților din Timișoara ținuți în frig din cauza incompetenței lui Fritz.

  5. tot nu intelegeti cit bine a facut tarii presedintele prin decizia luata sau sunteti postaci rubinii .

  6. Deci guvernul tâlharilor va trage de timp până în 2023, mințind pe toată lumea, iar în 2023 va da cu oiștea în gard, distrugând orice brumă de stabilitate economică a țării.

    • e bine cind visezi ?

    • Țara nu poate supraviețui la infinit cu PSD și/sau PNL la putere.

    • ba agiamiluele nu stii macar in ce situatie suntem ?nu intelegi ca fara 65 de procente vot in parlament nimic nu se putea misca in tara . doar nu oi fi chiar asa de .. sa crezi ca ei conduc totul .ca natiune trebuie sa facem fata cu ce politicieni avem nu cu visele tale de doi bani si un brinci .

    • Creditul extern Maxim sa traiasca.
      Facut de Guvern si nu de Primării

    • prostea esti habarnist total nu cred in nici un fsn . cred ca in aceset moment si cu acesta clasa politica nu exista alta solutie .tu visezi degeaba .

  7. @s,ageamiu esti tu ,care inca mai crezi in FSN,dupa 32 de ani vine Iliescu &Company (KGB)si-o mai pune de-o mineriada,de data asta in sparlament ,iar tu spui ca-i bine-asa.

  8. „Guvernul va respecta toate angajamentele din PNRR.”

    Bineînțeles că nu se poate negocia nimic și trebuie respectatea angajamentele!

    Ce dorea să negocieze domnul Cărbunaru? Colegii din coaliția PSD/PNL/UDMR s-au plâns că nu se poate fura destul?

    …Păi, programul Anghle Saligny nu le oferă suficiente resurse pentru a fura din averea publică?

  9. Poate ne spuneți și noua cu ce condiții ați girat pt fonduri, inclusiv de id ul electronic de care nu spuneți nimic, ne ați vândut, noi nu am fost de acord cu asta, poate ne spuneți ce trebuie sa mai induram, deschideți ochii oameni buni…. Ăștia iau decizii care ne privesc pe toți și de care nu știm nimic, o sa avem parte de o mulțime de surprize neplacute

  10. Pai deja ne-au taiat doua miliarde, ca cica ne-am dezvoltat prea mult. Fara nicio negociere!