G4Media.ro

Dan Barna susține că a fost „invitat” la DLAF: Sper că, odată…

Dan Barna susține că a fost „invitat” la DLAF: Sper că, odată cu această invitație, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să își încheie parcursul

Vicepremierul Dan Barna a anunțat joi că a primit „o invitație” din partea DLAF pentru a furniza informații despre „activitatea antreprenorială pe care a desfășurat-o înainte de a intra în politică”.

„Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil și vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfășurat-o înainte de a intra în politică. În aceste zile solicitarea mea a dat roade și am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, “furnizarea informațiilor pe care le dețineți în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul proiectului” aflat în verificare. Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Dan Barna susține că va „onora cu încredere” invitația DLAF.

„Acum sper că odată cu această invitație, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să își încheie parcursul și să scurteze drumul adevărului către lumină. Adevărul, onestitatea și transparența au caracterizat întreaga mea carieră – în politică și înainte – iar prezența mea la DLAF este exact garanția că asta nu este un slogan, ci un crez”, a mai scris Barna.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, pe 5 martie, că nu a fost audiat și nu are nici o calitate în dosarul deschis în octombrie 2019 de DNA Alba după o achetă Rise Project  în care era acuzat că că ar fi ”supervizat”, când era în mediul privat, ”fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”. Barna mai spune că este dispus să răspundă la orice întrebări pentru a închide ” această permanentă zornăitoare care, din când în când, apare în spațiul public”. Vicepremierul a mai spus că, în paralel, este în desfășurare și o anchetă realizată de Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF).

„Mai există cealaltă verificare pe care o face DLAF-ul și care de asemenea este înțeleg deschisă și în desfășurare. Vă spun și pe această cale, sunt total disponibil să răspund la orice întrebare, să clarific orice neclaritate pe care o au despre una din activitățile mele profesionale anterioare, tocmai pentru că sper și îmi doresc să se închidă această permanentă zornătioare care, din când în când, apare în spațiul public în diverse momente de oportunitate comunicațională pentru alții. Aștept să fiu invitat pentru orice fel de clarificări să ajungem la un capăt și să avem un rezultat de orice fel. Să se închidă povestea asta îmi doresc, pentru că, atunci când mai apare o dezbatere publică, zang, se mai aruncă această gogoriță în spațiul public”, a declarat Dan Barna.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. esti pe val, ocosule!
  calatorie spancenata, conas branzovenescu2😂

 2. DLAF, să vină să vă ia!!!

  #FărăPenali

 3. „Invitatie” la o cafea sau ce fel de „invitatie”!??
  Nici Udrea nu ne sfida asa, auzi, Dan Barna a „primit o invitatie” la DLAF!
  Dane, esti penibil!

  DLAF este Departamentul pentru lupta anti-frauda, structură cu personalitate juridică, care acţionează pe bază de autonomie funcţională şi decizională, independent de alte autorităţi şi instituţii publice în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru.
  Departamentul asigură, sprijină şi coordonează, după caz, îndeplinirea obligaţiilor ce revin României privind protecţia intereselor FINANCIARE ale Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile art. 325 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.
  Departamentul este instituţia de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă – OLAF din cadrul Comisiei Europene.

  A-propos, Vicepremierul Dan Barna a vorbit, într-o conferință de presă desfășurată IERI, miercuri, despre rolul investițiilor în relansarea economiei și s-a arătat de părere că România nu va avea o problemă cu finanțarea din fonduri europene în următorii ani, având la dispoziție Planul Național de Redresare și Reziliență.
  În acest context, vicepremierul Dan Barna a declarat că miza este capacitatea de a genera proiecte de investiții pe fiecare sector, care să fie „suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți”. „Nu vorbesc de corupție, de PORCARII. Alea au rolul lor, sunt MARGINALE în realitate. Nu e o problemă”, a afirmat președintele USR, într-un contrast evident cu poziția promovată de formațiunea sa pe perioada în care se afla în opoziție.

  „Provocarea reală pe care noi o avem este să creăm proiecte care să atragă acești bani. Asta e de fapt miza, ăsta e pariul pe care eu și colegii din guvern suntem obligați să-l câștigăm. Nu o să mai putem să spunem că s-ar face dar nu sunt bani. Chiar sunt bani, la propriu și în sistemul bancar, și în piața privată și resurse dintre acestea, să le zic sistemice la nivel european. Miza și provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. NU vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani”, a declarat vicepremierul Dan Barna, potrivit Digi24.ro.

  Acum, ca USR e la guvernare, CORUPTIA e o „porcarie”, Dane?!

  • Sunt curios cine va plateste sa stati la pândă si sa lasati comentarii interminabile cu punctaje plecate de la PSD. Nu are nimeni timp sa va citeasca aberatiile voastre. Acestea sunt comentarii platite, pregatite. La cati bani au furat pesedistii, isi permit fara probleme sa olateasca astfel de postaci.

  • @mario
   barna tocmai ti-a spus, „coruptia e marginala”
   adica a fost doar o harneala electorala


 4. Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani (fondurile europene)”

 5. B1 TV: „Anticorupția, o miză doar în opoziție.
  Ajuns la guvernare, Dan Barna (USR) spune despre corupție că „nu e o problemă”: „Nu vorbesc de corupție, de porcării. Sunt marginale în realitate”.
  Deși USR s-a remarcat la nivel public cu un mesaj anticorupție, fiind de altfel și partidul care a inițiat campania „Fără penali în funcții publice”, președintele formațiunii, Dan Barna, spune acum despre corupție că „nu e o problemă” în ceea ce privește absorbția fondurilor europene pe baza Planului Național de Redresare și Reziliență, fiind mai degrabă „marginală”.

  Vicepremierul Dan Barna a vorbit, într-o conferință de presă desfășurată miercuri, despre rolul investițiilor în relansarea economiei și s-a arătat de părere că România nu va avea o problemă cu finanțarea din fonduri europene în următorii ani, având la dispoziție Planul Național de Redresare și Reziliență.

  În acest context, vicepremierul Dan Barna a declarat că miza este capacitatea de a genera proiecte de investiții pe fiecare sector, care să fie „suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți”. „Nu vorbesc de corupție, de PORCARII. Alea au rolul lor, sunt MARGINALE în realitate. Nu e o problemă”, a afirmat președintele USR, într-un contrast evident cu poziția promovată de formațiunea sa pe perioada în care se afla în opoziție.

  „Provocarea reală pe care noi o avem este să creăm proiecte care să atragă acești bani. Asta e de fapt miza, ăsta e pariul pe care eu și colegii din guvern suntem obligați să-l câștigăm. Nu o să mai putem să spunem că s-ar face dar nu sunt bani. Chiar sunt bani, la propriu și în sistemul bancar, și în piața privată și resurse dintre acestea, să le zic sistemice la nivel european. Miza și provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani”, a declarat vicepremierul Dan Barna, potrivit Digi24.ro.

  DLAFul care l-a „invitat” pe Dan Barna, se ocupa cu Fraude cu BANI Europeni!!!

 6. DLAF al carui partid e?

  • Aflam in functie de concluzie. Daca nu ne place e a unui partid, daca ne place e a altui partid si/sau independent.

  • Site-ul DLAF: „Bogdan Ionuț DINȚOI, Secretar de Stat, Șeful Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF
   Bogdan Ionuț DINȚOI este șeful Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, incepând cu data de 4 noiembrie 2019.
   În cei peste 16 ani de activitate, a exercitat atribuții de control și a dobândit experiență și competență în domeniul investigațiilor antifraudă și a luptei împotriva criminalității organizate, în cadrul IGPR – Combaterea Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, al Ministerului Fondurilor Europene și al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.”

   Newsweek.ro: „Omul de casă al Rovanei Plumb, Bogdan Ionuț Dințoi, a fost uns pe funcția de șef al Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF) de Viorica Dăncilă, chiar în ultima ei zi de premier.
   Dințoi este un fost polițist de la Crimă Organizată Vâlcea, care a fost promovat în administrația centrală de Rovana Plumb. Chiar dacă Rovana Plumb nu s-a calificat pentru postul de comisar European, fostul ei subordonat va controla fraudele la fonduri europene.
   DLAF este instituția unică de contact în România cu Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene.
   Ce îl recomandă pe Dințoi pentru această funcție? Răspunsul este simplu: fratele său, Roberto Marian Dințoi, un fost ziarist din Vâlcea implicat în afaceri cu fiul Rovanei Plumb, Andrei Plumb. Mai mult, surse din cadrul PSD susțin că Roberto Dințoi ar fi finul Rovanei Plumb.”

   A ramas in functie dupa plecarea Guv Dancila!!!

 7. În sfârșit, i s-a împlinit visul!! De când așteaptă saracu’!! Băi, cum au unii noroc în viață și li se împlinesc visurile!

 8. Faptul ca a fost invitat la DLAFnu însemna deocamdată nimic. Nu va grăbiți sail condamnați deja.

 9. Dacă nu era OALF, DLAFul nostru strămoșesc ar fi fost pe blat și in ziua de azi.

  Ghinionul lui Barna e că beneficiarii borfășelilor barniste s-au adresat OLAF după ce in instanță au pierdut tot, bani, utilaje, cladiri, și s-au ales și cu dosar penal.

 10. Si daca pune don’ Stelica o vorba, o drege c-o ordonanta, demoleaza DLAF-ul asta, precum sectia speciala…
  cat ar zice CSM-ul „aviz negativ”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.