G4Media.ro

Dan Barna anunță că PNRR va fi aprobat de Comisia Europeană în…

sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Dan Barna anunță că PNRR va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar primii bani vor veni în țară la începutul lui 2022

Vicepremierul Dan Barna a declarat marţi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar la începutul anului viitor vor veni primii bani în ţară.

„Lucrurile sunt exact aşa cum e normal să fie. Acum o săptămână, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, colegul meu Cristian Ghinea, a fost la Bruxelles, s-au clarificat marea parte a detaliilor şi pe partea de reformă şi pe partea de investiţii. În septembrie vom avea aprobat programul şi cred că de la începutul anului vor veni primele zeci de milioane în ţară pe proiectele aflate în desfăşurare”, a afirmat Barna la TVR 1.

Referitor la rectificarea bugetară, vicepremierul a menţionat că trei domenii – transporturi, sănătate şi dezvoltare – vor primi bani mai mulţi.

„În momentul de faţă, după mulţi ani de zile, România are un buget de investiţii mare, care este şi executat (…). La această rectificare, cu siguranţă pe zona de infrastructură va fi o rectificare pozitivă, adică vor mai fi nişte fonduri alocate pentru transporturi. Domeniile anunţate de altfel şi de către premier pentru care va exista rectificare cu siguranţă sunt: domeniul transporturi, domeniul sănătate şi domeniul dezvoltare. Sunt 3 ministere la care premierul a anunţat că vor fi alocate fonduri suplimentare la rectificare, tocmai ca dovadă explicită a faptului că investiţiile se şi întâmplă în România şi că acest guvern chiar le face. (…) Miza este ca această coaliţie şi această rectificare să asigure o stabilitate bugetară pentru perioada următoare”, a adăugat Dan Barna.

Potrivit acestuia, rectificarea va fi adoptată în Guvern în săptămâna 16-20 august.

„Săptămâna asta au fost deja discuţii ale ministerelor cu Ministerul Finanţelor, săptămâna următoare vom vedea o fotografie de ansamblu, cum ar putea să arate şi care va fi suma totală a rectificării şi în a doua parte a lunii august, undeva în 16-20 august, va fi adoptată în Guvern”, a mai precizat Barna.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

    • De aceeea vreau ca PDL aka PNL und GMBH si USR et +/- sa stea la guvernare si in Parlament un ciclu electoral COMPLET, caci doar asa nu vor putea folosi argumentul ‘Domne, noi am vrut sa rupem pisika, dar nu.ne-au lasat nenoricitii de … „.

      Abia dupa 4 ani o sa putem vedea in toata splendoarea „marile” realizari ale geniilor ong-iste.

    • Conducători după chipul și asemănarea poporului. 😂

  1. Cu pandemia ce faceți? Spania a raportat aproape 30 mii de cazuri și încă 300 la terapie intensiva. Au vaccinat foarte mult, au sistem de sănătate impecabil dar totuși zeci de mii de cazuri. Noi ce o sa facem la 15 mii de cazuri??

    • Nici o problema, te vaccinezi si inchizi tv-ul.

    • cromozomu’ ,
      …. las’ ca ne vaccinam ….
      …. tu ce faci ?

    • La noi ar trebui ca cei care refuza sa se vaccineze dar se îmbolnăvește sa fie pus sa plătească spitalizarea și tratamentul. Abia atunci nu vor mai asculta de marii virusologi din mediul online cu maxim 8 clase.

    • Aici gresesti, Spania nu a vaccinat tinerii. A fost o miscare masiva a tinerilor spanioli care au decis sa se infecteze intre ei, pt a-si putea relua viata, in contextul in care ei nu se puteau vaccina inca.

  2. Să nu ne iluzionăm! Puțin probabil să primim vreun ban! Acum, au și primul motiv ca să ridice din umeri: inundațiile din Vestul Europei!
    Ne dau ei cu flit pe Schengen, c-acolo-ar p’erde doar Olanda, da’ aci, c-ar trebui să contribuie mai mulți!

  3. BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA!

    AI DEVENIT UN BUFON, barna!

  4. Barna ar trebui sa taca pana isi curata toate bubele penale.

  5. DIGI 24: „Florin Cîțu anunță că PNRR va fi aprobat abia la toamnă: Comisia Europeană intră în vacanță. Nu e nicio problemă
    29.06.2021
    Florin Cîțu a anunțat marți seara la Digi24 că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României va fi aprobat la toamnă. Comisia Europeană intră în vacanță, mai sunt țări în situația României, a spus premierul.
    Premierul Florin Cîțu spune că NU este nicio problemă dacă planul va fi aprobat la toamnă deoarece TOATE țările vor primi un AVANS în acest An.
    Prim-ministrul a mai anunțat că în această perioadă sunt făcute mai multe observații și clarificări, astfel încât planul să fie foarte bun.
    „Cei de la Comisia Europeană intră în vacanță. Sunt vreo șase, șapte țări care vor avea PNRR la toamnă. Nu este nicio problemă, contează să luăm toți banii. Aprobarea va fi la toamnă. Acum sunt clarificări. Sunt detalii tehnice pentru a ne asigura că vom lua acești bani. Eu vreau să mă asigur că avem un plan foarte bun”, a spus Florin Cîțu.

    Un PNRR „perfect”, dar mai la toamna…
    Mincinosilor!!

  6. Ehee, mai e mult pana departe… hai cu inflatia si euro peste 5 lei.

  7. Nu mai crede nimeni o iotă din ce ne povestiți voi.
    Mizerii umane …cred că e similar cu alesul/politicianul, de la noi.
    Ne-am săturat să ne aburiți ca pe proști: vrem rezultate concrete. DNA mort, investiții nimic, preț la benzină ca-n Vestul sălbatic, euro ghebos, urși pe stradă, prin bucătării, poate pe vreun bulevard din București intr-o dimineață… Numai realizări. Asta așteaptă lumea? PNRR? Prize pe autostradă? Pentru trotinete ?! La muncă cam pe când? 2024-2028 probabil…

  8. Primii bani nu sunt reprezentați de avansul pentru prefinantarea din granturi?! Ce draci să mai pricepem, că nici măcar pe ăia nu-i mai primim anul ăsta?!
    Băi Barno și cu Ghinea ăla al tău, nu vreți voi să vă duceți undeva și să nelasati în pace?!
    Cum dracu vrei să-ți aprobe PovesteaNRR din moment ce în lista pentru spitale destoinicul ăla de Ghinea a fost de acord să treacă niște „studii” în curs și nu proiecte concrete?! Ăsta o fi motivul pentru care nici măcar avansul de 1,3 (de la aproape 4 inițial!) milarde nu vedeți anul ăsta!
    Cred că ar trebui să vă ascundeți, sa nu vă mai vadă și audă lumea!

  9. Dan Barna s-a intalnit cu Merkel la o bere si de la ea a aflat informatia.