G4Media.ro

Dan Barna a discutat cu ambasadorul Japoniei despre medicamentul anti-Covid-19 Avigan: Foarte…

Dan Barna a discutat cu ambasadorul Japoniei despre medicamentul anti-Covid-19 Avigan: Foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii și s-au putut întoarce la o viață normală

Vicepremierul Dan Barna a declarat marți, după întâlnirea cu ambasadorul Hiroshi Ueda, că a apreciat decizia Japoniei de a introduce România în testele pentru medicamentul anti-Covid-19 Avigan, susținând că astfel „foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii și s-au putut întoarce la o viață normală”.

„Azi, de ziua Japoniei, am avut o întâlnire cu domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul nipon în România. Am folosit acest prilej pentru a exprima recunoștința României față de decizia Japoniei de a introduce țara noastră în testele pentru medicamentul anti-Covid-19 Avigan. Ca urmare a acestei decizii, foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii și s-au putut întoarce la o viață normală. Se împlinesc, în 2021, 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre, iar parteneriatul acesta va deveni unul strategic pe toate laturile sale: politică, economică, culturală și științifică”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Vicepremierul susține că i-a spus ambasadorului Ueda că speră ca investițiile nipone în România să continue „cel puțin la același nivel”.

„Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România. Prezența niponă poate fi văzută în activitatea zecilor de companii japoneze sau în evoluția unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură aflate în construcție în acest moment: Podul peste Dunăre care se construiește la Brăila”, a spus Barna.

În iunie 2020, Ministerul român de Externe anunța că Japonia a donat 12.200 de tablete de Avigan pentru un test clinic referitor la un tratament împotriva COVID-19.

Avigan (Favipiravir) este un medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, era parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul a fost distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic).

Sursa foto: Dan Barna / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. pai ce facem, dam mana in pandemie? mai ales in cazul de fata, unde in cultura nipona se prefera salutul fara atingere..

 2. Cine a discutat?
  Dr. Dan Barnea?
  Dar nu era bun „Mache”?

 3. Multumim Japonia!

  Din pacate, este inutil is teratogen. Ca de obicei, politicienii nu stiu ce fac si nici nu-i intereseaza
  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-fujifilm-avigan-idUSKBN2AI0SK

  • @covid21. Bun si care-i problema ? Nu-l administrezi femeilor insarcinate, iar celor la varsta de procreere le faci un test de sarcina. Medicamentul se utilizeaza in China si multe alte tari cu rezultate f bune.

 4. Păi trebuie să ne intoxice și sărăciile astea imperialiste, ăla chinez nu e bun

 5. De parca japonezii n-au auzit de rasa romaneasca.