G4Media.ro

Daiana Iastremska scrie istorie la Australian Open: Ucraineanca ajunge din calificări în…

sursa foto: Facebook/ Australian Open

Daiana Iastremska scrie istorie la Australian Open: Ucraineanca ajunge din calificări în semifinale, performanță atinsă doar în 1978 de Christine Dorey

Jucătoarea ucraineană Daiana Iastremska, venită din calificări, îşi continuă parcursul de vis la Australian Open, ea calificându-se miercuri în semifinale, transmite News.ro.

Sportiva în vârstă de 23 de ani a obţinut a opta victorie la Melbourne în ultimele trei săptămâni, învingând-o pe Linda Noskova, în vârstă de 19 ani, cu 6-3, 6-4, pentru a ajunge pentru prima dată în penultimul tur al unui turneu de grand slam.

Iastremska, fostă nr. 21 mondial, în prezent pe locul 93, este a cincea jucătoare venită din calificări în Era Open şi care ajunge în semifinalele unui turneu de grand slam şi a doua care reuşeşte acest lucru la Australian Open, după Christine Dorey în 1978. Trei dintre ele au reuşit acest lucru în acest deceniu. Emma Răducanu din Marea Britanie a luat cu asalt celebrul titlu la US Open în urmă cu doi ani venită din calificări, iar argentiniana Nadia Podoroska a ajuns în semifinale la Roland Garros în 2020.

A cincea ucraineancă care a ajuns vreodată în sferturile de finală ale unui turneu de grand slam, sportiva originară din Odesa va fi acum a doua, după Elina Svitolina, care va juca într-o semifinală. Ea se va confrunta joi seară cu Zheng Qinwen, cap de serie nr. 12, sau cu Anna Kalinskaya.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...