G4Media.ro

Dacian Cioloș, despre epidemia COVID-19 în România: E îngrijorător, dar ar fi…

Dacian Cioloș, despre epidemia COVID-19 în România: E îngrijorător, dar ar fi trebuit să fie previzibil/ Au lipsit comunicarea, predictibilitatea și transparența/ Oamenii nu au încredere în ceea ce spune un ministru sau un prim-ministru

Dacian Cioloș, liderul PLUS, a declarat vineri seară la Digi24 că evoluția epidemiei COVID-19 este îngrijorătoare, dar că ar fi trebuit să fie previzibilă și că în această perioadă au lipsit comunicarea, predictibilitatea și transparența, iar oamenii au ajuns să nu aibă încredere în ceea ce spune un ministru sau un prim-ministru:

„E îngrijorător dar ar fi trebuit să fie previzibil. Dacă s-ar fi urmărit cu seriozitate modul în care evoluează ar fi trebuit să ne așteptăm și să luăm măsuri mai din timp. Acum vine valul din urmă. Nu vă pot spune cine a greșit. Mi-ar trebui mai multe date ca să văd cine, ce decizii ar fi trebuit să ia. Suntem în situația în care din nou ne ia prin surprindere ceva ce trebuia să fie prevăzut”, a declarat Dacian Cioloș.

„Trebuie să facem tot ceea ce ține de noi. Să purtăm masca, să respectăm măsurile de distanțare și să ne deplasăm doar cât este necesar. Cu cât se fac mai multe teste cu atât putem să identificăm mai multe surse de răspândire. Virusul se va răspândi oricum, dar dacă crește și numărul dar și agravarea infectărilor, atunci începe să fie foarte grav pentru că scăpăm de sub control situația”, a adăugat Cioloș.

Liderul PLUS a spus că în această perioadă a lipsit comunicarea, predictibilitatea și transparența și că asta a făcut ca cetățenii să își piardă încrederea în autorități:

„Eu cred că ar trebui o cumunicare mult mai bună. Comunicare, predictibilitate și transparență. Au lipsit lucrurile astea. Eu ca cetățean simt lucrul ăsta. Lipsește o comunicare structurată care să dea încredere. Oamenii nu au încredere în ceea ce spune un ministru sau un prim-ministru”, a mai transmis Cioloș.

Acesta a adăugat că intervenția Avocatului Poporului i se pare iresponsabilă și că în acest moment este nevoie de toate forțele capabile care să ia măsuri, să informeze și să ia decizii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. La cat de grava e situatia, nu spune nimic concret Ciolos. Slab. Platitudini. Critica slab mascata.

  2. Oamenii au incredere in spirala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.