G4Media.ro

Curtea Supremă a SUA refuză să intervină în bătăliile juridice privind drepturile…

sursa foto: Pixabay

Curtea Supremă a SUA refuză să intervină în bătăliile juridice privind drepturile elevilor transsexuali

Curtea Supremă a Statelor Unite şi-a refuzat marţi oportunitatea de a interveni în dezbaterea cu privire la toaletele elevilor transsexuali şi a respins un apel al Districtului şcolar public din Indiana, relatează The Associated Press, citat de News.ro.
 
Curţile federale de Apel au poziţii diferite cu privire la încălcarea legislaţiei federale, după unele, sau a Constituţiei, după altele, de către politici de aplicare a unor restricţii referitoare la folosirea toaletelor de către elevi transsexuali.
Curtea Supremă a respins marţi apelul din Indiana fără să comenteze.
În acest dosar, o Curte de Apel din Chicago a menţinut o hotărâre care le acordă acces băieţilor transsexuali în toaleta băieţilor. Districtul şcolar metropolitan din Martinsville, situat la aproximativ 48 de kilometri sud-vest de Indianapolis, s-a adresat Curţii Supreme împotriva acestei hotărâri.
O Curte de Apel din Richmond, în Virginia, a luat tot o hotărâre în favoarea elevilor transsexuali, iar o Curte de Apel din Atlanta a decis împotriva acestora.
 
Bătălii juridice cu privire la drepturi ale persoanelor transsexuale au loc în întreaga Americă, după ce cel puţin nouă state au restrâns accesul elevilor transsexuali în toaletele corespunzătoare sexului acestora de la naştere.
 
În motivaţia Curţii de Apel din Chicago, judecătoarea Diane Wood scria că o implicarea Curţii Supreme părea ”inevitabilă”.
”Litigii cu privire la drepturile persoanelor transsexuale au loc în întreaga ţară, iar noi presupunem că, la un moment dat, Curtea Supremă va interveni prin mai multe orientări decât până acum”, scria Wood.
sursa: News.ro
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează