G4Media.ro

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că judecătorii din UE…

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că judecătorii din UE nu pot primi interdicție de la statele lor să ceară îndrumare europeană

Judecătorii din ţările Uniunii Europene nu pot primi interdicţie să ceară îndrumare de la Curtea de Justiţie a UE, a decis marţi instanţa europeană supremă, în cazul unui judecător din Ungaria care a fost sancţionat disciplinar pentru un astfel de demers, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Ungaria, condusă de premierul suveranist Viktor Orban, este acuzată, la fel ca Polonia, că încearcă să limiteze independenţa judecătorilor şi dreptul lor de a sesiza Curtea de Justiţie a UE în diverse cazuri.

Curtea Supremă din Ungaria a declarat ilegală o solicitare făcută de un judecător ungar la CJUE, prin care cerea consiliere în legătură cu procedurile privind traducătorii pentru străinii acuzaţi de infracţiuni. Judecătorul a fost vizat de un proces disciplinar.

„Legislaţia UE exclude declanşarea unor proceduri disciplinare împotriva unui judecător naţional din cauza faptului că el sau ea a solicitat o decizie preliminară la Curtea de Justiţie”, a precizat CJUE, adăugând că astfel de proceduri disciplinare ar putea submina independenţa sistemului judiciar.

„Pe baza întâietăţii dreptului UE, o instanţă naţională trebuie să ignore orice practică judiciară naţională care aduce prejudicii dreptului său de a face o solicitare la Curtea de Justiţie”, a adăugat instanţa.

„Principiul întâietăţii dreptului UE cere ca instanţa inferioară să nu ţină seamă de decizia Curţii Supreme din statul membru vizat”, se mai arată în hotărârea CJUE.

În iulie, Ungaria a respins o solicitare a Comisiei Europene şi a multor membri ai Parlamentului European să abroge o nouă lege care interzice ca şcolile să folosească materiale despre care se consideră că ar promova homosexualitatea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Păi sa-i facem pe copiii noștrii gay încă de la grădiniță. Sa le spunem că sunt transgenderi sau că nu au voie să se iubească cu o persoană de sex opus. Așa e bine, UE ?

  • ma tu esti lovit in cap??? unde ai vazut tu ma in articolul asta ca zice asa ceva???? sunteti batuti in cap rau cu transgenderii astia, frustrari much?

  • Tu stii ce inseamna mecanismul intrebarii preliminare? Ce legatura are cu minoritatea sexuala?

  • Ba baiatule, tu chiar crezi ca politrucii conservatori din Ungaria, Polonia si, mai nou, Romania sfideaza CJUE dintr-o ambitie reala de oprire a fenomenului LGBT si protejare a „valorilor nationale”? Esti chiar foarte naiv daca mai crezi asta… Au sustinerea maselor needucate pentru ca se bat cu pumnul in piept ca apara natia, dar ei se duc la orgii gay prin Bruxelles cu bani sifonati din bugetele de stat, pentru care doar UE ii mai poate trage la raspundere. Voi chiar nu pricepeti ca nimanui nu ii pasa in mod real de asta cu genul, in afara de voi, postacii de serviciu?

 2. A văzut cuvântul „homosexual” de la final, probabil a citit doar fraza finală, de lene și i s-au și activat reflexele învățate de pe feisbuci.
  Doamneee, ce furtună cred că este în creierul lor acestor „roboți” feisbuciziati de răspund cu toții în cor, la fel, nu vreau să mă gândesc de la ce frustrări din copilărie pot proveni.

  • ”Râde hârbul de oala spartă”. Tu ai citit tot textul, dar nu l-ai înțeles.