G4Media.ro

Curtea de Apel îi dă câștig de cauză lui Dragnea: Hotărârea ÎCCJ…

Curtea de Apel îi dă câștig de cauză lui Dragnea: Hotărârea ÎCCJ prin care au fost stabilite noile completuri de 5 judecători a fost suspendată

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri anularea hotărârii Colegiului de conducere al Instanţei supreme din 8 noiembrie, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători, fiind suspendată executarea acestei hotărâri.

CAB a admis o acţiune în instanţă depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care acesta a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Admite cererea modificată. Admite cererea de intervenţie accesorie. Anulează Hotărârea nr.137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr.137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în decizia CAB.

De asemenea, CAB a admis o cerere depusă de avocaţii lui Dragnea privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile art. 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

„În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată şi republicată, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 32, alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată şi republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind anularea actului administrativ”, se mai spune în decizia CAB.

Liviu Dragnea a contestat vineri, prin avocat, și noul complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă apelul său în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Iniţial, Liviu Dragnea a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu decizia Colegiului de conducere al ÎCCJ din luna septembrie, prin care s-a hotărât să nu fie aplicate noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători.

Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare şi a anunţat în sala de judecată că liderul PSD solicită atât suspendarea, cât şi anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ÎCCJ, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători.

Flavia Teodosiu a susţinut că noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Instanţa supremă să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5.

Avocata a precizat că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la Instanţa supremă este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale.

În opinia avocatei, Instanţa supremă ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii.

Tot acum, Flavia Teodosiu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

„Domnul Dragnea este total nevinovat. A fost judecat altfel decât ar fi trebuit”, a mai declarat avocata.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completurilor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.

Dragnea susţinea, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, pronunţate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii.

După ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, Instanţa supremă a tras la sorţi noile completuri pe data de 8 noiembrie.

Liviu Dragnea este judecat la Instanţa supremă în dosarul DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

42 comentarii

 1. Io-mi bag pula in Justitia din Romania si cu asta, basta, pe mine nu ma mai intereseaza niciun subiect legat de justitie.

 2. Și cam atât cu Justiția reformată de Partidul Sub-Dezvoltării.

  • Slugile se executa imediat ce ordona Dragnea.

   Care justitie? Toti sunt slugile lui Dragnea.

   Nu exista justitie.

 3. Romania crapa pe mana ei si dracul asta are 7 vieti …

 4. O să mă prăpădesc de râs după ce flaușatul va avea exact completul pe care nu și-l dorește și o să ajungă unde îi e locul. Prim ministru la Jilava.

 5. Sper ca la urmatoarea tragere la sorti sa aiba parte de ce mai ostil complet de judecata posibil.

  Problema e ca atunci avocatii lui iar vor mai inventa ceva…

  • Problema e ca tot timpul se „intampla” cate ceva si se tot amana (intarzie) procedura judiciara in folosul hotilor si infractorilor „de rang inalt”, care castiga timp in detrimentul nostru, care pierdem timp din viata noastra asteptand sa se puna odata lucrurile in ordine in tara asta proasta si capturata.

 6. Care urmatoarea tragere la sorti ? Asta o sa conteste pana cand o sa poata maslui tragerea la sorti.

 7. Bataie de joc. Daca se trage la sorti nu e bine ca nu s-a tras cand a vrut sefu’ :-/ Pai hai sa ne motiveze ccr in 10 ani si tragem atunci. Si cum unele decizii ale ccr sunt imediate si altele nu doar in tara lui papura voda se poate intampla. Eu zic sa-l lase sa-si aleagă el completul si doar atunci cand o pofti…

 8. „Frumos” lucrat!
  Unde scrie ca trebuiau trasi la sorti doar presedintii de completuri?! Daca s-ar fi tras doar ei atunci ar fi contestat ca de ce nu s-au tras toti!
  Dumnezeu ne pedepseste cu aceasta ciuma rosie si cu drak-nea pentru ca nu ne-am dus la vot!

 9. Am ajuns sa avem un nou Ceausescu, parca si mai prost decat precedentul dictator. Cum se apropie Craciunul ar fi bine sa se termine la fel cu el.

 10. Motivare sau nemotivare, ce CACAT conteaza ?
  Dupa ce a reusit sa forteze tragerea la sorti a altor complete, acum nu e bine ca nu s-a asteptat motivarea.
  Daca motivarea era albastra sau rosie, nu conta, textul hotararii obliga la tragerea la sorti.

  In momentul in care LITERA legii omoara efectiv SPIRITUL legii, o societate e pierduta. Cum este posibil ca jegul asta sa amane la infinit un proces ?
  Cum e posibil ca zilnic sa citesti 2-3-5 stiri cu dezastrele facute de muistii de la psd ?

  Muie psd !

  • Unde mai pui ca in legile facute de „ai nostri, cu mucii pe piept” si LITERELE sunt gresite si virgulele sunt puse, special, aiurea!
   Ma simt foarte rau de acest 1 DECEMBRIE 2018.
   Nici in cele mai urate vise nu ma gandeam la acesta atmosfera si stare de lucruri.
   Mie, personal, chiar mi-e rusine ca sunt roman.

 11. Marite sultan:
  Noi toti stim ca esti nevinovat si ca statul paralel te vrea sacrificat pentru motive obscure care ne scapa (poate porcii sacrificati pe la vile nu au fost destul de fragezi, vinurile nu erau destul de maturizate,…).
  Daca este nevoie ca soarele sa se roteasca in jurul pamintului ca sa te scoatem din aceasta situatie, o facem si pe asta.
  Parol!

 12. Cine a vazut facuta de dna Tarcea DIN BORCAN , prost sa fi fost si tot te prindeai ca tragerea era ..masluita Unele bilete erau impaturite mai putin , altele mai mult , deci mai ..groase !! Oare de ce? Basca ca tragerea a fost facuta de sefa Judecatorilor NU DE O PERSOANA NEUTRA ( de ce nu un copil?)Popa Justice din America a filmat tragerea si a dat-o pe net , intrbandu-se cum naiba la banii pe care are min justitiei nu s-a gasit macar un aparat de tragere ca la lotto si s-a apelat la TIGANIA AIA! D-aia s-a apucat Vinovanul Neamului sa faca contestatie CA AVEA PROBE ZDROBITOARE LA MANAREALA FACUTA

 13. Chiar sunt curios cam cum ar vrea fmmdragnea sa fie judecat? De ce plm lui ii trebuie 7 instante a cate 4-5-6 judecatori cand se putea f simplu sa plece direct la puscarie dupa ce ultimul complet de 3(trei) judecatori a zis: 3 ani jumate! Cu executare dute-n kkt de hot. Si asta pt una din fapte; ca infractorul are fapte ca cerul stele.

  • @Samir: „Si asta pt una din fapte; ca infractorul are fapte ca cerul stele.” Să nu ne facem iluzii. Pentru toate celelalte, vor urma amnistia&grațierea. Jupânul-infractor nu se va lăsa cu una, cu două. Va folosi toate pârghiile de care dispune, pentru a-și pune în aplicare scenariul mizerabil la care lucrează de zeci de ani de zile. Ne-am procopsit cu cea mai abjectă creatură, tâlhar la drumul mare, care a adus o țară întreagă în pragul infarctului. Dar nimic din toate acestea n-ar fi fost posibil, dacă n-ar exista cozi de topor flămânde prin instituțiile care i-au căzut la picioare. Și cu ajutorul cărora a fost anihilată însăși ideea de justiție, de stat de drept.

 14. Oameni buni , murim legați de gât cu nenorocitul ăsta , dacă vom continua să dormim pe noi !…În 1989 , dacă nu ne-ar fi împins „unii și alții” de la spate , nu s-ar fi întâmplat nimic . ACUM ar fi trebuit să facem REVOLUȚIE , să fie stârpiți toți ciocoii vechi și noi , bandiții ăștia ordinari care au distrus această țară și au tâmpit acest popor !. Nu se va întâmpla (însă) nimic din toate astea , råmān simple deziderate , utopii…”comentarii pe text” !…Mămăliga NU VA EXPLODA NICIODATĂ !…Iar „ei” știu f. bine lucrul ăsta !…”Noapte bună și somn ușor” , popor român !…:(

  • @ ST.il

   DE VOT AI AUZIT ?

   Tu si restul # REGRESIVILOR, una-doua ziceti „hai in strada”, „hai la revolutie”, foarte RAR mai zice care unul / una „HAI LA VOT”.

   Crezi ca dupa ce dai jos cu forta un guvern, forta votului exprimat liber NEFRAUDAT, nu va avea efectul unui Bumerang ?

   Ex: ce s-a intamplat dupa genocidul de la Colectiv ?!

   Sa nu mi spui ca s-au fraudat alegerile, la butoane erau ciolosistii + OPRIIS +’COLDEA.

   Treziti-va dreaqului din Betia pe care ati tras-o si MARS la VOT !

 15. AVEM O JUSTITIE DE RAHAT DACA ERA VORBA DE UNUL DIN SOCIETATEA CARE NU A MITUIT SI NU A COLABORAT CU JAVRELE ASTEA INTII IL ARESTAU SI DUPA ACEIA IL INTREBAU CE A FACUT

 16. Un loc public de vomitat in fatza CCR ar fi binevenit! Nu de alta dar e pacat sa fie murdarit asfaltul degeaba.

  ‘Cu sigurantza’ ca tot asa ar fi facut si daca i-ar fi fost favorizat noul complet de 5 judecatori! Livache la un moment dat oricum pe toti ne asteapta acelasi sfarsit, dar probabil ca tu crezi ca o sa ai cutie cu girofar si o sa te primeasca Dumnezeu cu alai de rege. Tot ca un prost vei iesi din functie si din viata.

 17. Imediat după criza de la Realitatea TV!

  • Zici?!

  • Eu vreau si in fata la realitatea tv un „loc de vomitat”, si la fel as zice ca fiecare roman care n-a votat in 2016, sa-si puna pe un perete un loc de dat cu capul.

 18. Ce repede s-au mișcat !!
  Asta înseamnă că luni CCR publică motivarea, marți tragerea la sorți, miercuri procesul și joi condamnarea iar

  Vineri dragnea se va apleca după săpun în dușurile comune de la Jilava.

 19. Daca voi mai trai ziua in care si Dragnea si Dancila vor intra la puscarie, atunci ma mai nasc o data!

 20. Încet, încet, pe slăbiciunea și prostia noastră, ne înghite animalul asta.

 21. Daca inteleg eu bine, Dragnea a obtiunt sa fie Anulata Tragerea la Sorti a celor 5 judecatori de acum 2 saptamani pe motiv ca nu a aparut ,,Motivarea”. Este absolut ilogic din partea ,,Colegiului de Conducere a Instantei” sa fie nevoie sa se astepte ,,Motivarea”. Pentru ca in aceasta speta Dragnea ,,a catigat procesul” si obtinut sa fie trasi la sorti toti cei 5 judecatori. Deci nu a pierdut pentru a a acea nevoie sa se astepte Legal o ,,Motivare”.
  Si chiar daca ar fi fost nevoie sa se astepte ,,Motivarea” , se putea obtine Suspendarea efectului Tragerii la Sorti pana dupa aparitia Motivarii. Si nicidecum Anularea Tragerii la Sorti.

  • A fost doar suspendata, nu anulata. Oricum, asat ne arata ca si in justitie sunt foarte multi vanduti si/ sau oportunisti care judeca dupa cum bate vantul. Lucrurile se pot schimba numai printr-o reforma profunda a sistemului, iar pentru aceasta avem nevoie de o noua clasa politica si de crearea unui spirit civic la romani.
   Noi am crezut ca, dupa 1989, lucrurile se vor rezolva de la sine si l-am injurat pe Brucan cand a spus ca avem nevoie de 20 de ani pentru ca sa avem democratie. Crearea unei societati democratice, a statului de drept, impreuna cu toate institutiile si mecanismele functionale a durat foarte mult si in tarile vesteuropene si a presupus o implicare civica continua.
   De asta avem nevoie si noi, de implicare, mai ales a generatiei tinere care trebuie sa-si construiasca viitorul si sa lupte pentru asta. Noi, romanii, cu fatalismul nostru „istoric”, renuntam prea repede la lupta . NU NE VA PICA NIMIC DIN CER ! DUMNEZEU NE DA, DAR NU NE BAGA IN TRAISTA.

 22. Lăsati-l, lăsati-l să-și facă damblaua, e doar un suflet negru sărmanul de el,
  Concesiile acestea sunt precum miezul de pâine stropit cu tuică oferit unui grăsun purcel… (n-am găsit altă rimă)

  Ignat fericit…!

 23. Pentru a fi adecvati la realitatile istorice, propun inlocuirea sintagmei „Romania – stat de drept” cu „Romania – stat de clanuri”.
  Ce altceva este fiecare putere a statului decat un clan?
  -Parlamentul (deci politicul) e evident un clan de hoti si mincinosi.
  -Executivul e un clan de hoti si infractori.
  – Justitia, prin procurorii si judecatorii ei si prin institutiile ei e tot un clan de mafioti.
  – Celelalte institutii fundamentale ale statului (mai ales cele de supraveghere si control) sunt tot
  insule de tip clan, care n-au nicio treaba cu drepturile si interesele cetateanului.
  La revedere Romania!

 24. Dati-i mai omului achitarea, n-o mai alergati atit prin curte! Nu vedeti, mai are putin si plinge.

 25. HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA !
  ASTA E romania centenara: UN TELEORMAN MAI MARE!
  statul DE DREPTI AL LUI DRAGNEA.

 26. Asta deja e circoteca. Avem un cretin care face ce vrea cu tara asta, fara sa-i pese de consecinte. Pacat. Cred ca la 100 de ani de la Marea Unire o sa serbam Marea Dezbinare. Autorul ei – un cretin.