G4Media.ro

Curtea de Apel București admite în principiu contestația în anulare în dosarul…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Curtea de Apel București admite în principiu contestația în anulare în dosarul lui Sorin Oprescu. Fostul primar, citat în 16 decembrie, la instanță / Oprescu se află în Grecia

Curtea de Apel București a admis în principiu, vineri, contestația în anulare formulată de Sorin Oprescu față de condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare. Fostul primar este citat în 16 decembrie la instanță.

Minuta instanței: „În baza art. 431 C.p.p. admite în principiu contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 16.12.2022, ora 12,00, pentru când se citează contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea şi se încunoştiinţează apărătorul ales al acestuia. În baza art. 430 C.p.p. respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 08.12.2022.”

În iunie, judecătorii Tribunalului București au respins anularea condamnării, astfel că Sorin Oprescu a rămas cu condamnarea definitivă la 10 ani și 8 luni de închisoare au stabilit joi judecătorii Tribunalului București.

Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă pe Sorin Oprescu la 10 ani și opt luni de închisoare.

Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit cinci ani și patru luni de închisoare.

Sentința din 13 mai a venit după ce fostul edil al Capitalei a părăsit țara cu destinaţia Grecia. De altfel, Oprescu a fost reţinut în Grecia la trei zile după condamnarea definitivă.

El a fost arestat în primă instanţă, însă Curtea de Apel din Atena a considerat că, până la o decizie privind extrădarea, Oprescu poate rămâne în libertate. Fostul edil a trebuit să plătească o cauțiune de 5.000 de euro și este obligat să se prezinte la poliţie de două ori pe lună, pe data de 5, respectiv 16.

Până acum, judecătorii greci au respins extrădarea lui Sorin Oprescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

20 comentarii

 1. „NU AVEM TOATĂ PUTEREA, PÂNĂ NU LUĂM ŞI JUSTIŢIA” – Profesor Universitar Doctor Puşcăriaş Turnător Dan Voiculescu „Felix”

  • SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”

   TOVARASA LOR savonara: „S-A INSANATOSIT „justitia”.

  • țară lucrului bine facut în care Iuda se vrea lider regional dar nu l baga nimeni in Schengen. A distrus justitia din Romania lasand o la cheremul gastii savonea corbu netejoru. Și ăștia au dat marea prescriptie pentru infractorii multimilionar.
   Acum se pune în aplicare de judecători infractori ca dolache de la cab, ținut în funcție de savonea deși a fost condamnat la pușcărie. Acum savonea își pune oamenii la iccj, pe cristiu ninu luminita sluga lui dragnea de la Teleorman sau pe ciuca Andreea inculpata de dna pentru mita.

  • justitie marca usele

 2. La mai mult Schengen !

 3. Ați votat PSD 46% în 2016 și 30% în 2020. Sunteți niște proști.

  • Trol amărât fără identitate. Gunoiu, vladimir, Ruslan :)) cât mai încasezi de la băieți?

  • Mai „acelasi”, nu conteaza identitatea celui care a postat, conteaza ca e adevarat. Si BTW, eu nu ma simt vizat, ca n-am votat PSD sau PNL. ok?

  • @ Ești același

   E un ADEVAR ceea ce a scris Marcel.
   Cand votezi PSD, votezi introducerea in Parlament a unor legi IN FAVOAREA infractorilor!

 4. Boicotati firmele austriece ca nu ne vor in Schengen si vor sa ne fure gazele. Si pe olandezi ca vor sa ne fure portul.
  Stat ma.fiot, natie de idi.òti. Hotii liberi, pròs.timea ii voteaza de 32 de ani.

  • TOVARASUL LOR rescu op ARE CEL PUTI O VILA DE CATEVA MILIOANE DE EURO LA viena..

 5. L-a rezolvat și pe ăsta, Savonea.Hai acasă, Oprescule, sunt fonduri europene de fraudat, îți ține spatele Savonea &Co.

 6. Hai ca s-a rezolvat si cu MCV-ul. Liber la eliberat infractorii . Justitie corupta pana in maduva oaselor.

 7. si ieri ne indignam cu austria…

 8. Schengen !
  De ce să stea românul cinstit Op.rescu la coadă la control documente când se va întoarce în țara lui natală ?

 9. Cand intra nenorocitul asta la puscarie? A distrus bucurestiul exact ca ceausescu

 10. Blestemat sa fii oprescu impreuna cu cei care te scapa de pedeapsa!

 11. un alt SPECIAL marca PSDNLUDMR

 12. dra.cu sa va ia pe toti care mai votati pesede, penele, udemere sau aur