G4Media.ro

Curtea de Apel București a prelungit cu o lună perioada de restrângere…

Curtea de Apel București a prelungit cu o lună perioada de restrângere a activității. Relațiile cu publicul au fost suspendate

Curtea de Apel din București a decis să prelungească cu o lună, până pe 30 aprilie, perioada de restrângere a activității la cauzele urgente. Totodată, s-a dispus și suspendarea activității de lucru cu publicul.

”S-a suspendat activitatea de lucru cu publicul în perioada 13 martie 2020 – 30 aprilie 2020, atât la Registratura generală, cât şi la registraturile și arhivele celor nouă secții ale Curții de Apel București, înscrisurile urmând a fi depuse exclusiv prin intermediul mijloacelor de comunicare permise de lege (poștă, e-mail, fax)”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel.

De asemenea, cererile adresate de justițiabili pentru eliberarea de certificate, legalizări, copii de pe înscrisurile din dosare, cauțiuni, vor fi transmise prin fax, e-mail sau poștă (cu indicarea în cuprinsul cererii și a numărului de telefon), urmând a fi remise de instanţă, fie prin mijloacele de mai sus, fie prin programare în vederea ridicării la sediul instanţei. Cererile de restituire cauţiuni se vor trimite pe mailul/faxul fiecărei secţii, petenţii urmând a fi anunţaţi în legătură cu data programată pentru restituire.

Noile măsuri adoptate de CAB vin la numai o zi după ce s-a decis restrângerea activității instanței până la 30 martie.

”S-a hotărât ca în materie penală, în perioada 13 martie – 31 martie 2020 să se judece numai cauzele urgente, respectiv cele care vizează inculpaţi aflaţi sub imperiul unor măsuri preventive dispuse în cauză, cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, dar şi cauze în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie”,  se arăta într-un comunicat al Curții.

Se vor acorda noi termen de judecată și se recomandă completelor de judecată să audieze persoanele în detenție în sistem de videoconferință, unde este posibil.

”S-a hotărât ca în materiile non-penale, în perioada 13 martie – 31 martie 2020, să fie judecate numai cauzele având unul dintre următoarele obiecte:
-în materie civilă:
-ordonanţă preşedinţială
– ordin de protecţie
– suspendare provizorie
– suspendare executare
– măsuri asigurătorii
– cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părţilor
-în materia cauzelor cu profesionişti şi insolvenţă:
– ordonanţă preşedinţială
– suspendare provizorie
– suspendare executare
– măsuri asigurătorii
– cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părţilor
-în materia litigiilor de muncă şi asigurări sociale:
– ordonanţă preşedinţială
– suspendare provizorie
– suspendare executare
– grevă
– cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părţilor
-în materia de contencios administrativ şi fiscal:
– ordonanţă preşedinţială
– suspendare provizorie
– custodie publică (inclusiv prelungire)
– litigii privind declararea ca indezirabili
– măsuri asigurătorii
– cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părţilor”, precizează sursa citată.

Sursă foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ce mai zambea doamna din parculet ….

  2. Si urmarea toata actiunea pe tel mobil 🙂

  3. Desființarea de urgență în totalitate a pensiilor speciale.

  4. Judecatorii corupti, aflati in slujba mafiei psd, care oricum acordau termene la distante foarte mari, care amanau procesele din cele mai stupide motive, au gasit acum un nou pretext pentru a nu-si face datoria.
    Se va ajunge la prescriptia multor spete, din vina judecatorilor corupti, care au salarii uriase, dar vor si pensii nesimtite, pentru ca si pensiile bazate pe contributivitate ar fi foarte mari in cazul lor.
    Se impune revocarea si arestarea judecatorilor corupti de la CCR, ICCJ, CSM, Curtile de Apel si de la Judecatorii, care ii favorizeaza pe infractori.

  5. Gunoaiele astea nu ziceau ca ei merita salarii si pensii nesimtite din cauza interdictiilor si limitarii drepturilor pe care le au, vad ca fug ca sobolanii cand e nasolie,ce interdictii aveti bai jegurilor,ce riscuri aveti nemernicilor,riscuri au doctorii care trateaza acum criminalii diasporezi, militarii de la granite care intra in contact cu infectiile maidaneze,voi stati si basiti pe scaune pe salarii si pensii de sute de milioane,nu v-ar mai muri multi inainte,hai sictir jigodiilor!