G4Media.ro

Curtea de Apel București a decis că masca nu e obligatorie afară…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel București a decis că masca nu e obligatorie afară în spațiile publice, dar sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs

Curtea de Apel București a decis că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală, potrivit deciziei instanței.

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia CAB.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs de CNSU și DSU la Înalta Curte.

Procesul a fost deschis de un cetățean, Ion Minodora, nemulțumit că este nevoit să poarte mască în spațiile publice deschise. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

187 comentarii

 1. Acum judecatorii au si expertiza medicala, ce mi se pare tare si la astia si la curtea constitutionala e ca toti zic noi am decis dupa cum interpretam noi legile si constitutia si guvernul sa gaseasca alta solutie dar noi nu vrem ca lumea sa se contamineze. Pana la urma ce se poate intampla? Moare 10% din populatie, sa vezi pe urma iures la TV si in presa.

  • Prostanilor, asta este o mare victorie împotriva dictaturii botniței, care s-a dovedit că în 95% din cazuri sunt degeaba, neconforme, doar pentru că mafia importatorilor de măști să-și facă plinul! O victorie a libertății de ziua sfântă a Nașterii Domnului! (Rog pe rezisti, pe corporatisti și pe sataniștii useristi sa ignore acest mesaj)! Sărbători fericite!

  • @Ion
   Faci misto de mine cu urarea ta?🤣

  • Domnu Ion, prostan „esti” dumneavostra si cei care gandesc ca dvs. daca ai in cap numai teorii ale conspiratiei. Iar dacă consideri ca acesta sentinta este o victorie a libertatii, inseamna ca esti complet nebun, nicidecum prost. Eu nu-s rezist, nici satanist, nici corporatist, userist si nici complet incult si stupid ca matale. Iti doresc sa ai parte de acum incolo de toata libertatea aia pe care ti-o doresti, fara masca, fara vaccin si fara minte. Doar cu post si rugaciune. Sigur o sa fii ferit de virus. Fiindcă, se stie, virusul nu se prinde de orice idiot, are si el mandria lui.

  • Juriștii, oricine-ar fi ei, CCR, Curtea de apel,s au dracu să-i pieptene, nu au atribuții medicale și nu trebuie să-și bage și ei nasu în problemele de sănătate. Aici doctorii au prioritate.

  • Din câte știu eu deciziile se iau la nivel de ne/constituționalitate adică dacă legea este clară și are aplucabilitate. Ce nu am înțeles este care „noi am hotărât/aprobat… Sunteți cumva dnl Rafila sau Tataru? Sau pribeagul Arafat?

  • Respect !

  • Ce bou trebuie sa fii incat sa crezi ca trebuie sa porti masca pe strada. Extrem de bou.

  • Lake dobitocule, aici vorbim despre incalcarea drepturilor omului. Problemele de sanatate sunt in capul tau. Daca tu iti dai ultima ta farama de libertate in mainile altora, e treaba ta. Mie, cine si cum imi demonstreaza mai idiotule, ca eu cu adevarat infectez oameni sau ca sunt infectat si pot infecta alti oameni? Esti dintre acei tampiti care chiar daca iau vaccinul, se tem ca pot fi infectati de altii care nu il iau?
   Nu ti se pare normal ca solutia cea mai la indemana de la inceput era sa ii roage pe cei care sunt cu risc si comorbiditati(probabil un procent foarte mic din populatia lumii) sa aiba grija, sa se izoleze, sa aiba parte de supraveghere medicala, etc si restul oamenilor sa isi vada de treaba lor ca si inainte? Normal ca era prea simplu si lipsit de orice beneficii pentru „baietii destepti”.
   De asemenea, tu chiar crezi ca lui Gates si celorlalti ca el, le pasa de tine, de sanatatea ta si de sanatatea celor din India si de prin Africa? Adica daca il interesa cu adevarat nu dona sutele alea de milioane pentru mancare(apropo, de ce mor cei mai multi oameni in Africa, ghici?) si adaposturi, in schimb el investeste in vaccinuri ca sa eradicheze ce??? Tu pe mortul de foame vrei sa il salvezi de holera???
   Chiar sunteti tampiti mai?
   Companiile care produc vaccinurile se spala pe maine de orice responsabilitati si dobitoci ca tine vin aici si le apara alora cauza. Sunteti demni de mila, spalatilor pe creier!!!

  • Ioane, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!
   In rest….. sa ai parte de „botnita” pe la ATI!
   Sictirovici!

  • Instituirea purtării obligatorii a așa numitei ”măști de protecție” contravine în mod brutal Convenției de la Oviedo, pe care România a ratificat-o.

   În timpul celui de-al doilea război mondial naziștii au efectuat experimente medicale, de o cruzime ieșită din comun, pe mii și mii de oameni. Pentru a nu mai repeta ororile medicinii naziste s-a adoptat, imediat după terminarea celui de-al 2-lea război mondial, Codul de la Nurenberg (care fixează în capul listei principiul consimțământului informat), iar mai târziu Convenția de la Oviedo.

   Scopul și obiectul Convenției de la Oviedo: ”Părţile la această convenţie protejează demnitatea şi identitatea fiinţei umane şi garantează oricărei persoane, fără discriminare, respectul integrităţii sale şi al celorlalte drepturi şi libertăţi fundamentale faţă de aplicaţiile biologiei şi medicinei.Fiecare parte va lua în legislaţia sa internă măsurile necesare pentru a da efect dispoziţiilor prezentei convenţii.”

   Purtatul obligatoriu al așa numitei ”măști de protecție” înjosește demnitatea ființie umane (prin aspectul de botniță) și îi neagă identitatea (forțând omul să se piardă într-o masă amorfă de măști fără chip uman).

   Toate regimurile totalitariste au pedalat pe principul ”binelui comun” în numele căruia indivizii, au fost striviți cu milioanele. Convenția de la Oviedo adoptă un principiu opus la 180 de grade:
   ”Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei.” Art. 2

   Ce înseamnă aceasta? Interesul și binele ființei umane PRIMEAZĂ asupra interesului societății sau al științei.

   Nu în ultimul rând, Convenția de la Oviedo instutuie următoarea regulă generală cu privire la consimțământul informat:
   ”O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză.Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor.Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul.” Art. 5

   Orice act medical – purtatul așa numitei ”măști de protecție” este un un act medical – nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.

   În NAZISM nimeni nu te întreabă dacă ești de acord sau nu cu actul medical la care ești supus. În DEMOCRAȚIE individul este stăpân pe propriul său corp și hotărăște, în mod liber și nestingherit de nimeni și nimic, la ce acte medicale se supune sau nu se supune.

   Nazism = contrângere. Democrație = libertate de alegere.

  • @maxim, Marius – văd că îmi urati numai de ,,dulce”, în același spirit, sa de-a domnul că ceea ce îmi doriți mie, sa vi se întâmple vouă! N-aveti decât să purtați botniță cat vreți voi, sunteți sclavii perfecți! Atei și fasciști, combinația perfectă! Și da, rugăciunea ajuta!

 2. Astia iau pensii nesimtite asa-i?

  • De aia nu mai poti sa dormi tu linistit, ca stau eu fara masca singur pe strada sau in parc?! Vezi ti de grija ta , poarta doua masti cand iesi sau stai acasa! Oricum, mizeria asta cu masca obligatorie ”singur in parc” e doar in cele doua tari ”etalon” ale luptei anti covid: Italia si Spania! Adica, tarile cu cei mai multi morti! In rest, e obligatorie doar unde nu se poate respecta distanta!
   In sfarsit, vad o speranta ca pot respira linistit pe strada!

  • Nici o legatura cu cazul, decizia e corecta si bravo celui/celei care a atacat aroganta (ca asta a fost) comitetului lui Peste in instanta.

  • Amice, ramane cum am stabilit, nicio pentru corectitudine si sa porti masca, chiar daca nu va mai fi obligatoriu, da?

  • @Ciprian,
   Masca îi protejează pe cei din jur, nu pe tine. Dacă eu am Covid și sunt asimptomatic, nu știu că sunt infectat, daca nu port masca și vorbesc (cu cat mai tare, cu atât mai rău pt cei din jur) sau strănut, împrăștii virusul în jur și voi, cei cu masca îl luat liniștit. Dacă eu purtam masca, particulele infectate nu aveau o „bătaie” mai mare de 2m.

  • Alfa, nu mai port de muuuuuuult masca sa ma protejez eu, nu e cazul, m-au protejat genele! Masca o port pentru voi! Dar, lasati ma in durerea mea sa respir si eu cand e lumea rara pe stradă sau in parc! Cer prea mult?!

  • Da…de 24 000 lei pe luna. Iau si pensii si salarii tot asa.

  • @Ciprian
   Mie mi-ar fi rusine sa ma plang de purtarea unei masti, cand stiu ca medicii au stat in costume atata timp si oamenii de stiinta au facut un vaccin. Mi-ar fi jena sa spun ca nu sunt in stare sa port macar o masca.

  • Oh, da! I breaks my heart! Poartă mască pe 10.000 RON pe luna cel puțin! Strabunicul meu a fost cinci ani in război, de asta ce părere ai și lua pensie de veteran, 3 milioane! Lasă mă cu patetismele!

  • Bunicul tau a fost in razboi si tu nu poti sa porti o masca?

  • Bravo!
   Felicitări acestei instanțe care a avut curajul de a spune un adevar.
   Dacă un procent mare din aceste cirpe de măsti sînt neconforme totuși de ce nu se retrag?
   Mda ! Nu au murit destui !

  • Iau pensii că asa e legea. Dar nu numai ei.
   Mai sînt mulți. …

 3. Eu sunt mai prost si intreb, foarte serios: in pietele in aer liber nu mai e obligatorie purtarea mastii? Macar sa stiu sa ma feresc de eventualele focare de raspandire a virusului daca pe constiinta romanului nu ma pot baza.

  • Șefule, tu poți purta masca, de fapt este chiar indicat în cazul tău, când dormi sau faci baie!

  • Te felicit pentru curajul de a fi antimasca Barbule. Diferenta e ca unii dintre noi sunt fericiti cu familiile noastre ai nu vrem sa le omoram. Asa suntem noi…

  • Nea barbule, nivelul intelectual al conversatiei cu mătăluță m-ar obliga sa cobor mult prea jos pe treapta evolutiei, dar pentru informarea lu’ matale, eu am intrebat serios. Iti doresc sa-ti respiri linistit aerul libertatii fara mască, daca asta e una dintre victoriile existentei tale efemere, poti sa te ingropi linistit de pe-acum.

  • Cadou de Craciun pentru toti „suedezii”.

  • Mesaj de Craciun pentru comentatorii care nu vor sa poarte masca. Sa nu va trimiteti creierul cu sorcova, ca n-o sa-l gaseasca nici oxigenul cand veti vrea sa respirati in aer liber chiar si fara masca.

 4. Pensii speciale.

  • Și cu masuri stabilite de guvern nu se respecta de toți purtarea măștii. Dar acum după aceasta ce va fi. Dar nu-i bai. Au fost și alte asemenea situații cind guvernul a hotarite și instantele au anulat. O întrebare am. Oare Japonia a luat-o razna cind a dispus purtarea măștii și în propria casa?

 5. In sfarsit o decizie inteleapta

  • Daca se si aplica, numai sa nu existe comentarii negative…..

  • Era clar de la inceput ca obligativitatea portului mastii (bucuria natingilor) e ilegala, cred ca era clar si pentru initiatori, dar ei s-au bazat pe pasivitatea populatiei, pe faptul ca nu se va obosi lumea sa se lupte cu ei prin instante. Ei, se mai gaseste cite unul, bravo pentru asta!

  • serios! … inconstientule, cine isi asuma victimele? .. Pentru prostime, un judecator poate da decizii medicale?
   Apropo, cand o sa fi bolnav, sa nu te duci la medic, sa te duci la curtea de apel, poate iti da o decizie sa poti respira!

  • In completarea mesajului lui ionutz – linistit si singur in parc, asa cum isi doreste Ciprian.

  • Auzi, Ionuțe, ce ar fi să își mai asume și victimele responsabilitate? Ce ar fi ca cei 1- 2 la sută care se știu la risc, să mai stea dracului și pe acasă, nu se oblige pe marea majoritate a populației se poartă o mască care oricum e inutila pe stradă? mai dăm exemplu de țară în afară de Italia și Spania în care să mai fie tâmpenia asta de lege!

  • @Ciprian
   Ce am discutat cu tine, sa stai tu acasa?

  • Si eu ți am spus ca nici de al dreaq! 😁 (E bun emoticon?) Daca te încălzește cu ceva, nu prea umblu pe unde e lume că sunt mai mizantrop, așa de felul meu!

 6. In ce calitate isi permite Curtea de Apel Bucuresti sa ia o astfel de decizie? Au devenit cumva avocatii mari specialisti in epidemiologie?

  • Sunt specialiști în dreptul omului, cârpă ce ești.

  • De bune ce sunt mastile in public au francezii si britanicii numerele pe care le au. Si le mai si porti pe strazile goale. Ce cretinatate tipica retardatilor.

  • @Cristian. Te-ai băgat și tu în seamă la fel că mulți alți. Nu te pricepi, dar îți dai cu părerea.
   Să-ți explic: CA (Curtea de Apel) s- a pronunțat asupra legalitpății unei legi și nu asupra unui aspect medical.
   Dacă pricepi e bine, dacă nu atunci intră și tu în rândul gloatei.

 7. Acțiunea a fost deschisă de o doamna judecator, de teapa Dnei Sosoaca, Dna Minodora Ion, pe care atat o duce capul.

 8. Duduia asta, Minodora, e cumva haurita?
  Cat despre beneficiarii pensiilor speciale… Sa aiba dupa deciziile lor. Ei poate n-or lua Covid, dar poate au si ei familii… Dacat zic si eu.

  • Dar, ce ar fi ca tu sau aia care se știu la risc să purtați doua măști sau sa stați acasă? Decât zic și eu!

  • @Ciprian
   Dar ce ar fi sa stai tu acasa, daca tot nu vrei sa porti masca?

  • Eu nu sunt ala care se fereste! Nu imita ce am zis eu, ca nu ai 5 ani(presupun)

  • @Ciprian
   Nu imit pe nimeni. Am zis sa stai tu acasa, daca nu vrei sa porti masca!

  • Cu ce te deranjeaza pe tine ca merg eu fara masca singur pe strada sau la 2 m de altii, nea emoticoane? Nu te feresti tu de mine, ca eu nici de al dracu nu stau acasa si oricum merg cu ea sub nas?

  • Ba, pardon, sub barba, ca nici peste gura nu o suport afara!

  • @Ciprian
   Dar pe tine de ce te deranjeaza sa porti o masca?

  • Ca ma mananca nasul si mi curg mucii cand o pun. Multumit? Plus ca mi se umezeste. Plus ca nu cred nici picat cu ceara ca o carpa poate opri o proteina de 50 de Nm(1 nanomentru = a miliarda parte dintr un metru). Eventual, reduce expectoratia daca tusesti sau vorbesti. Dar, de obicei, merg singur pe strada si nu tusesc!

  • Ca ma mananca nasu’, imi curg mucii si transpir sub ea, o balesc! Multumit?

  • Emoticoane, intelege ca exista indivizi care nu au cu ce se lauda, care nu au apucat sa faca mare lucru in viata, care nu au un hobby interesant, un talent deosebit, nimic, nimic. Astia trebyuie sa iasa si ei in evidenta cu ceva. Si ies. Acum, fac pe grozavii cu nepurtarea mastii, desi e si logic si de bun-simt sa o porti. Nu poti sta asa, ca un prapadit, sa nu ai cu ce sa te dai mare. Acum ai.

  • Nu e absolut nici o grozavie prin nepurtarea mastii, e un lucru absolut normal si banal, mai ales daca esti singur pe strada – anormalitatea e la voi, nu la mine! ”Grozavie” a fost cand am mancat cu bolnavi de covid, am baut dupa ei, m am pupat cu ei si nu am avut nimic! He? 😀 Asta grozavie, dar, acum ma doare in palarie de covid! Pe mine si pe tot neamul meu, pt emoticon! Ah, da, sunt egoist! Vai, ce rusine mi a fost!

  • Ai dreptate, Florin.

  • Ciprian,
   Țărănoiule, ai vrea să fii operat de un chirurg fără mască, pe motivele idioate invocate de tine ?

  • Taranoi :))))))) de la unul pe care il cheama Mario :))))))))))) o iau ca pe un compliment! Ti a basit mult mintea aia, din ce am spus eu, sa tragi concluzia, ca punandu mi mie intrebarea aia ma ”inchizi” cumva? Tusi ti as in fata!

  • Q.E.D.
   Ai demonstrat că ești un țărănoi : cât de puțin creier să ai să îți imaginezi că mă cheamă mario ?! Iar urarea cu tusea este minunată, eu zic că nu trebuia să te cenzurezi, zi că vrei să mă scuipi.

  • Buna idee! Tot nu mi ai raspuns cum ai ajuns la concluzia ca eu as vrea sa fiu operat de un chirurg fara masca? Evident, ca da, daca e o carpa de 2 lei cu care umblam noi pe strada! Cu ea sau fara ea, e tot aia, eventual o sa i curga 1 mm cub de bale mai mult fara! Pe mine ma cheama Ciprian, de ce sa nu cred ca te cheama mario? Oricum, e mai nasol daca ti ai ales nick si nu te cheama asa, ba, jose armando!

  • florine,
   daca e logic sa o folosesti de ce nu am vazut-o pe strada pana anul acesta? Am si eu 31 de ani si nu imi amintesc sa fi vazut oamenii cum stau cu o carpa pe fata cand trec pe langa tine pe strada.
   Cine ti-a spus tie ca e logic si de bun simt? Spune-mi cu cine te insotesti…
   Sunt curios ce hobby-uri ai si de asemenea ce realizari? In afara de a sta cu masca pe fata in spatii publice inchise si deschise si cu privirea drept-inainte. Sper ca nu ai reusit sa le-o iei inainte celor din Japonia si sa stai deja cu masca si in casa! In cazul asta te felicit calduros ca ai reusit sa ii intreci la disciplina si obedienta.

 9. In tara prostilor este ceva normal ca un judecator sa se pronunte pe o chestie medicala?!

  • Judecatorul nu se pronunta pe o ‘chestie medicala’ ci pe un ordin administrativ care are nevoie sa fie justificat.

   Justificat, nu la Teveu in stil Raed Arafat ci cu studii in prealabil.

   Daca mergem pe principiu ca stiu ei ce e mai bun, dar fara tudii medicale, atunci nu suntem mai diferiti de o turma de oi.

   Orice act administrativ are la baza un studiu asumat de specialisti in domeniu.

   La noi s-a facut totul la HeiRup.

   Vrei un exemplu? Olanda a tinut totul deschis si fara masti, pana a venit tulpina nr 2 si abia atunci au crescut cazurile dar ironic, nu la fel de mult ca la noi.

  • @crop
   Olanda a tinut totul deschis si fara masti si in timpul asta transfera pacienti in Germania pentru ca nu mai aveau paturi libere la ATI. Vi se pare un exemplu de politica inteleapta?
   Daca nu ma credeti, cititi un articol de la mijlocul lui Oct: https://www.aachener-zeitung.de/nrw-region/niederlande/niederlande-wollen-wieder-corona-patienten-nach-deutschland-bringen_aid-54066295

  • @Crop
   Vezi ca Suedia a esuat. Acum este Olanda la putere? Nu mai avem „suedezi”, avem „olandezi”?

  • Nu, nu e Olanda! Sunt Spania și Italia, locul unu și locul 3 ca morți în Europa, aia pe care îl imităm noi cu masca pe stradă! E bine emoticoane? Cu sau fara masca, cu sau fara măsuri, în afară de Anglia toate țările s au descurcat mai bine decât Italia sau Spania! Tu ești plătit de cineva să faci asta sau ești doar iphondru? Limpede că ignori realitatea, Spania și Italia, țări cu masca pe stradă, ceva nu funcționează, e ridicol sa te prefaci ca nu vezi! Hai că m am plictisit! Mă duc afară fără mască, cu o țigară stinsa în gură!

  • Mutrita, vezi ca Suedia nu a eșuat, ești prost informat de un rege fricos. Au scăpat de basinosi doar. În rest sunt bine, sănătoși.

  • @plictisitu cand vei ajunge la vârsta unui „basinos”…dacă mai apuci…intraba-te dacă vrei să nu-i pese nimănui, inclusiv statului, de tine si sa crapi, eventual in chinuri.
   Iar daca vorbesti mai mult decat limba română găsești pe net info despre oameni tineri , sănătoși de alergau la maraton, dar care , după COVID, nu mai pot lucra si abia isi pot duce viata la nivel minim.

  • @Nico – stiu oameni sanatosi de 18 ani care au murit in accident de masina, dar nu am vazut pe nimeni sa renunte la masina pentru asta. Logica ta sufera. Limbile straine pe care le stii nu te ajuta sa ai logica.
   Cat despre sportivii care au suferit de covid, vezi ca un sportiv de top nu este cel mai sanatos om, pentru ca organismul lui este dus la limita pentru performanta, inclusiv cu diverse substante care din cand in cand mai apar pe lista celor interzise, vezi Sharapova.

 10. Ce mai buna decizie avand in vedere ca masca se umple de condes cand iesi afara si ca peste 60% din mastile de pe piata sunt nonconforme.

  • De ce nu s-aputut pune la punct o masca mai sigura prin care sa se poata respira mai usor si sa nu se abureasca lentilele la ochelari? Sant destule institute care ar putea face asa ceva si astfel nu ar mai fi atatea discutii….

  • Cea mai buna masca e o eșarfă. Poate devine decizie definitiva și încheiem prostia cu masca.

 11. Da’cine e curtea de apel?
  USR trebuie sa faca ordine si p’acolo!
  Trebuie pusi cu botu’ pe labe astia !

  • De neamestecul statului in justitie ai auzit? A mai incercat Dragnea si uite ce departe a ajuns! De fapt, daca ai asteptari ca Dragnea, ce sa mai ma mir! Justitia e buna doar cand iti convine, nu? Ia spune tu, cu te afecteaza pe tine sau pe oricine din neamul tau ca umblu eu singur pe strada fara masca?! Incat sa debitezi pe aici ca trebuie sa faca USR ”ordine la curtea de apel”!

  • @Ciprian
   Dar tu din care neam esti?

  • Din fericire, nu sunt neam cu unul care foloseste un emoticon in loc de un nume sau un pseudonim!

  • Prenume, vrei sa spui, ca inca nu ti-ai scris tot numele, sa te dai neam cu numitii.

  • Lasa-l Cipriane, Fata Palida e intr-o panica din care nu poate iesi, logica, faptele stiintifice (cum ar fi faptul ca in aer liber pericolul de transmitere e neglijabil) nu inseamna nimic pentru oamenii astia.
   Nu mai vorbesc de lege, tipul asta de speriati e categoria principala pe care se bazeaza toti pescuitorii in ape tulburi.

  • @Ciprian
   In traducere libera, lasa-l ca oricum n-o sa-ti iasa, ca o incercat si el si nici lui nu i-a iesit.

  • Nu mai bine te punem noi pe tine in genunchi si apasam pe tragaci? Intreb si eu.

  • Nu, nu ai acest drept.

 12. Păi nu ne rămîne decît ca, atunci cînd avem vreo pricină de judecat, să nu mai călcăm prin judecătorie/tribunal/c.a./î.c.c.j ci să mergem la medicu’ de familie!
  Bă judecătoarelo/rilor, sunteți grotesc de penibili, bă! Sau… o fi băgat spaima-n voi avacata Șoșoacă?
  Și cînd te gîndești că sunt țări, mai civilizate decît România lu’ AUR, care au interzis și fumatul în ,,spații deschise” tocmai pentru a reduce riscul transmiterii SARS-CoV-2…

  • Da, cele mai civilizate: Italia și Spania! Locul întâi și trei la morți în Europa! „Minunat”!

  • De fapt, doar Spania si Africa de Sud! Cere azil! Pe la Cape Town!

  • Trebuie vazuta motivarea inainte sa injuram vreuna din parti.

   Sau nu crezi ca e posibil sa fi formulat vreo contradictie prin decizia lor specialistii din Comitetul National pentru Situatii de Urgenta? Ai vazut cam cum lucreaza, nu sunt chiar cei mai inteligenti dintre romani…

  • @Sanitarul
   Ce spui este foarte corect, ,,specialiștii” din CNSU și-ar fi putut da cu stîngu-n dreptu’, însă mă gîndesc că au fost citați la proces și că, văzînd cauza, chiar au cercetat și ei niscaiva specialiști adevărați.
   Foarte corect este și ce scriu mai la vale @ Bogdan… și @ Da-n…

 13. Cine i-a cerut Curtii de apel sa judece asta ?
  Daca nu este definitiva nu-i asa ca nu vor exista dobitoci care vsa invoce aceasta decizie pina cind ea va fi infirmata de o alta adunatura de judecatori de rahat ?!
  De ce trebuie sa suportam decizii luate de judecatori pe baza unor legi facute de cretini in parlament ?
  Societate omeneasca de rahat contruita pe principii de rahat ….

 14. Usor usor AUR preia puterea,sunt multi judecatori pro AUR care vor pune lucrurile la punct.
  Fara dictatura.

  • Pasul următor: fără chiloți, sunt un abuz la libertatea noastră de a pendula…

  • AUR si toti sustinatorii lor sunt dovada ca am evoluat din maimute. Sau mai bine zis dovada ca unii inca nu au evoluat.

  • Ca bine le mai zici tu, Andrei, nici eu nu prea il credeam pe Darwin, tot cu gandul la dovezi. Dar cu pandemia asta … nu mai este nevoie. Este de la sine inteles.

  • Mutrita, vezi ca iancu zapciul este unul care crede ca noii exploatatori care nu dau salariile sunt buni pentru ca creeaza locuri de munca. Nu il mai sustine in orice ca nu merita.

 15. E bine de știut că judecatorii pot ține loc de epidemilogi.Propun sa ne trateze de acum in colo doar judecătorii. Sa-i angajeze OMS.Niste penibili iresponsabili.

  • @Bogdan Petri
   Alo …. tovarasu’!
   Specialistii Comitetului Național pentru Situații de Urgență sunt cei care n-au putut dovedi ca purtarea mastii in spatiile deschise aduce vreun beneficiu.
   Ca daca aducea, atunci de ce ne mai zic sa deschidem geamurile sa aerisim camerele 🙂
   TAMPITI EI, TAMPIT SI TU!

 16. In spațiile publice deschise(neaglomerate) le purtam degeaba.

  • Ioane, ia hapurile alea ca te tine de prea multe zile. Nu te mai faci bine!

  • Y, vezi ajungi la Z și cazi din alfabet. Masca pe o strada pustie este purtata degeaba, chiar mai rău, inspiri microparticule dăunătoare. Și lasă-mă cu medicii care operează ca lor li se schimba masca li se șterge fruntea etc. Și primesc sute de mii de euro pe an pentru asta. Și cel mai important, ei au ales meseria în deplina cunoștință de cauza. Nu i-a obligat nimeni ca pe noi.

  • Acum e neaglomerat, acum e aglomerat.Depinde de cat timp traieste virusul si unde ajunge el , daca tot e liber in vant.

 17. iau salarii si pensii nesimtite ca sa nenoroceasca tara. Vai de dor mii de vremea lui Tepes. Bine ca in tarile civilizate se poate purta masca si noi nu e democratic.

 18. Obligativitatea purtării măștii poate fi supusă unor excepții, dar aceste criterii contextuale nu pot fi stabilite de nicio o instanță.
  Riscurile biologice trebuie evaluate de specialiști în corelație cu gradul de contagiozitate, dinamica răspândirii și alte criterii specifice agentului biologic astfel încât să se limiteze nu doar răspândirea ci și potențialul mutagen.
  Principial o instanță nu se poate pronunța asupra unui fenomen dinamic, în plină derulare, într-un domeniu în care nu are competență.

 19. As fi curios dacă cineva a efectuat vreo expertiza pe o masca purtata 3-4 ore. As face aceasta expertiza pe masca purtata de cineva cu o igiena dentara regulata si stricta. Sunt unul din oamenii care poarta masca. 90% datorita legii….10 % pentru ca nu vreau sa îmi asum în nici un fel posibilitatea de a contacta și distribui acest Covit.

 20. Hmm. In spatele tastaturii toți sunteți foarte potenti politic. La vot mai rar. Mai oameni buni….un cetățean a contestat în instanță un fapt. Instanta în urma argumentelor accepta sau respinge ce vorbiți voi de DSP sau alte instituții….credeți ca ei nu au fost citați sa își spună punctul de vedere ??? Ehhh de asta suntem unde suntem și cum suntem. Sărbători fericite

 21. Ce facem cu bolnavii de sida sau alte boli generice,ei ar trebui să stea cu prezervativul zilnic pe modular,sau doar când ies afara…si ei tot infectat sunt.

  • Sa fie obligati sa poarte prezevativ tot timpul, exceptând mictionarea si ejacularea coitala, bineînțeles!

   Ps: nice typo „boli generice”…

  • Amice, daca iti tuseste madularul, da, tine-l in prezervativ pana ii trece!

 22. Eu m-am saturat de “barbatii adevarati” care sunt atat de fragili si de sensibili incat ii irita o carpita pe fata. Abia pot respira, se face condens, se uda carpita. Miau-miau. Astia, daca ii sufla nitel vantul, plang si fug. S-a umplut tara de miorlaiti fara testosteron.

  • Mi-am făcut cont doar pentru următoarul cuvant: Bravo!

  • „S-a umplut tara de miorlaiti fara testosteron.”
   Adica aia care ar purta masca si in propria locuinta? Sau la care barbati fara testosteron te referi?

  • Hai, nu te fa ca nu stii la cine sa refera!

  • 🤣🤣🤣. Noi Bărbații adevărați ne-am saturat de atata Toxic Masculinity si vrem sa fim si noi mai”sensibili”. Vrem să devenim cea mai buna versiune a noastră pentru ca doar noul tu contează care e awake. Toata lumea ar trebui să fie multumită. Ps. Dacă faci condens si se umezeste masca înseamnă că numai e eficienta deloc. Inreaba-i pe altii mai deștepți.

  • Pai, daca te-ai saturat de barbati… incearca si cu femei! Poate te face sa te simti mai bine…

  • Taci catea turbata. Ba, dar mai latrati mult? Du-te in instanta si comenteaza daca nu iti convine. Dar stai, ca tu esti turbata si crezi ca iei covid mergand pe trotuarul aproape gol.

 23. „Quarantine is when you restrict the movement of sick people. Tyranny is when you restrict the movement of healthy people.”

 24. Bravo! Ai concluzionat corect!

 25. Spatiu public este si statia de tramvai unde stau gramada zeci de oameni, chiar perioade indelungate la cum circula dotarile STB, si unde sunt destui destepti cu drepturi care fumeaza, mananca, scuipa… Niste judecatori care dau astfel de rezolutii sunt in cel mai bun caz niste inconstienti.

 26. Dar nimeni nu va obliga sa nu purtati masca!

  Iar la cum sunt tratati bolnavii de catre „eroi”, categoriile care inghit fonduri vor mai beneficia doar de ajutorul de înmormântare.

  Desigur, reversul situatiei e sa observati ca virusul nu se pogoara din neant, ca insamantarea Mariei. Si ca tot aceleași personaje care isi scuipă reciproc in gura la serviciu si piețe (tinand masca pe gat) se îmbolnăvesc.

 27. Astia iau salarii si pensii de 24 000 lei pe luna

 28. Eu am sustinut, inca din primavara, ca Obligarea de Purtare a Mastii, afara pe strazi, in zone ne-aglomerate este lipsita de eficienta.
  La Obor etc. trebuie marcata cu placute totusi Periferia zonei Aglomerate unde Trebuie Purtata Masca.
  Adevaratele mari focare de infectie in orase sunt autobuzele aglomerate.
  Ar trebuii ca soferul sa aiba dreptul sa limiteze numarul de calatori admisi in autobuz.
  Dar e complicat. Pentru ca ar fi nevoie sa obligi sa intre calatorii doar pe usa din fata.

 29. Titlul este eronat. Instanta s-a pronuntat pe o speta ce priveste o masura de carantinare locala. HG privind purtarea mastilor este in vigoare si nu a fost contestata.
  Este hilar cum toti boii fac analize si studii pe net asupra mastii si vorbesc din amintiri de pe FB despre proteine si ADN, in timp ce oamenii de stiinta descopera vaccinuri si fac adevaratele studii in laboratoare.
  Multi viteji luptatori anti botnita si-au infectat parintii si bunicii sau stau chiar ei ca niste legume prin spitale regretand ca nu au „crezut in Covid”. Nu ai de ce sa crezi in Covid, pt ca nu e o religie. Despre faptele demosntrate stiintific nu iti dai cu parerea. Ele pur si simplu sunt demonstrate deja. Cum ar fi ca boii care „nu cred in Covid si in masca” sa ne demonstreze si ca legea gravitatiei nu exista sau ca teorema celor 3 perpendiculare e falsa?

  • Daca faci studii pe net esti bou? Majoritatea medicilor au studiat in scoala mai putin decit unul interesat care cauta pe net. Nu e singurul an din istorie cind au murit oameni cu diagnostic(adevarat sau fals) de gripa. Nu e nimic demonstrat prin faptul ca unii au suferit din greu sau murit de gripa anul acesta.

 30. Masca ar trebui purtata numai in spatii aglomerate, nu are absolut niciun sens sa porti masca ca prostul singur pe strada. De altfel, in comunitatile rurale nu poarta aproape nimeni masca si nu sunt probleme. Probleme sunt in spatiile inchise (transport public, loc de munca, acasa, restaurant, magazine), in principal in aglomeratiile urbane.
  Cat timp deciziile respecta legea vor trebui respectate de toata lumea. Sa steptam decizia definitiva. Cat timp nimeni nu interzice purtarea mastii, toti cei care vor sa o poarte o vor pute face in continuare.

 31. In curând o sa decidă ca este ilegală obligativitatea purtării hainelor pe stradă. Bucuria nudistilor.

 32. Ciprian,
  Țărănoiule, ai vrea să fii operat de un chirurg fără mască, pe motivele idioate invocate de tine ?

 33. De ce nu s-aputut pune la punct o masca mai sigura prin care sa se poata respira mai usor si sa nu se abureasca lentilele la ochelari? Sant destule institute care ar putea face asa ceva si astfel nu ar mai fi atatea discutii….

 34. Ciprian,
  Q.E.D.
  Ai demonstrat că ești un țărănoi : cât de puțin creier să ai să îți imaginezi că mă cheamă mario ?! Sau tu crezi că există oameni cu emoticon în buletin ?
  Iar urarea cu tusea este minunată, eu zic că nu trebuia să te cenzurezi, zi direct că vrei să mă scuipi.

 35. Am observat că toți topiții sunt fierți că măștile nu sunt conforme…Am și eu o întrebare, conforme cu CE? Cipriane ia zi bre, cu ce vrei sa fie conforme măștile? Sau să întreb altfel, alea 95% (procent total scos din burtă, apropo) din măști nu sunt conforme cu CE?

 36. Din moment ce s-a dovedit ca romanu verde NU respecta absolut nici o recomandare, evident ca se cere sa se poate masca tot timpul , deci si in zonele unde este necesara ( aglomeratii , statii , bla bla)
  Ce ati vrea sa faca DSU ? Voi ce plm ati face daca ati fi in DSU si ar tb sa disciplinati niste maimute?
  Noroc ca in articol se vorbeste de Constanta ! Chiar G4, de ce nu zici toata povestea? tre sa mergem sa citim articolu din monitoru oficial?

 37. Aud pe toată lumea că masca te protejează de……cu ce te ajuta masca?oare cat te tembel sa crezi că dacă porți masca ești protejat100?iar celor ce poarta masca îi întreb ,de ce nu ați purtato și când era epidemia de gripa?într-un fel ii ok pentru cei ce scuipa sau …pe jos
  Oare voi ați auzit de imunitate,oare imunitatea cum se dobândește

  • Cipriane, vad ca esti in verva la comentarii si ii „inchizi” pe toti, dar tot nu ai putut priceoe ninic din ce ti s-a spus. Masca nu te protejeaza pe tine prea tare, ci pe ceilalti. Da, ai dreptate, nu sunt perfecte, dar exista o oarecare protectie. Faptul ca trebuie sa o porti pe strada are aceeasi relevanta cu purtatul la interior, mai ales cans vorbesti. Nu ar trebui sa o porti daca nu esre nimeni pe strada, dar in oras nu se prea intampla sa fii singur (sau tu esti pe la țara, pe undeva…). Pentru a putea sa trecem peste situatia asta neplacuta rau, trebuie sa actionam impreuna. Doar i.preuna. Asa au reusit in Japonia, Noua Zeelanda, Australia, China( cu forta), Coreea de sud…Tarile din Europa nu sunt un exemplu bun pt ca se vor gasi intotdeauna idioti care sa nu respecte cateva reguli de baza ( masca, adunari, etc). De aceea nu reusim nici noi…Acum este mai clar? Nu este vorba de legi care sa te oblige, ci este vorba despre comportamentul in societate. Acum ai inteles?
   Faptil ca tie si altora ca tine „nu va pasa” nu are ca rezultat decat sa ne târâim asa, langa…

 38. Ce natie de prosti cu bale la gura suntem. Imi amintesc de acum ceva ani cand au inceput 50% sa nu ia bacul asa ca unele facultati au venit cu optiunea „vino la facultate, si pana o termini aduci diploma de bac”. Efectiv incep prostii sa remodeleze societatea. Sat fara caini suntem.

  Oricum ce incredere sa mai ai in magistrati cand astia dau condamnare cu suspendare violatorilor care isi violeaza fiicele minore si apoi incearca sa le incendieze. Cu motivarea „a fost consensual”.

  Incepe idiocratia.

 39. Masca nu te protejeaza complet, este in schimb o masura de limitare a raspandirii . Deaia e si greu de inteles, pt ca nu iti da tie neaparat un beneficiu palpabil . Deci, mai bine sa nu port, nu?
  Nu poti sa compari sars cu gripa obisnuita.

 40. Arata-ne si noua statistica aia cu mastile care cresc infectarile.
  Si in Romania nu s-a purtat niciodata masca pe bune. Ii vad pe strada, o poarta in barbie, sau sub nanau. Si o poarta doar „cand vine gaborii”. Nu mai zic ca majoritatea de pe strada au masti gri-galbui, ca doar nu le schimba zilnic, poarta aceeasi masca din aprilie.

 41. Am 120 000 măști refolosibile omologate in Europa. Rezistă la 20 spălări. Vrea cineva să salveze omenirea purtând măști de la mine sau continuă să poarte din astea de Comedia dell’arte?

 42. În sfârșit vom putea respira oxigen fără să îl „furăm” pe ascuns de groaza speriaților! În sfârșit normalitate! Doamne ajută!

 43. Taiwan a avut doar 776 de cazuri pana in prezent. Ati vazut vreo poza din ultimul an cu oameni fara masca in spatii publice in Taiwan? E o atitudine civica purtatul mastii, da. Indirect,
  purtata de toti devine propria protectie.

 44. Mi se pare mie sau judecatorii ăștia au cunoștințe medicale peste pregatirea specialiștilor in virusologie?! In caz contrar, în mod clar, au mască pe creier…
  Si le spun astfel:
  Doamne, din gradina Ta
  Au fugit mulți pe tarla,
  Doar un jude cam prostuț
  A sărit din lac in puț!

 45. Normalitate e in Taiwan, unde toti au purtat masca de la inceput si nimeni nu e victima „conspiratiilor”. Rezultatul – 776 cazuri de covid in total si 7 morti. Dar nu vezi niciun om fara masca pe strada din ianuarie. Frica de a nu ucide prin imprudenta se cheama moralitate, simt civic, dragoste de aproapele daca sunteti mai evlaviosi. Iar „curajul” de a nu purta e comoditate si ipocrizie.

 46. Băi, fraților ideal și corect dacă tot, faceți unii carcoteli, pentru, purtarea măștilor așa-zise Neconforme, în urma constatărilor și Deciziilor.
  De, ce oare, nu luați în calcul, ca o recomandare.
  Utilizarea, lor când vă aflați la masă, când mâncați, faceți Sex, Dormiți, când mergeți și la WC, să faceți Caca, și Pisul, și femeile când sunt pe Ciclul.
  Purtați Mască?.
  Să, Trăiți bine, în România lucrului bine făcut.
  Succesuri 🤟👎.

 47. Masca, este bine de purtat, ptr cei de langa noi, nu neapărat ptr cel care o poarta,
  Orice carpa pusa pe gura si nas intarzie si scade distanta de propagare a particulelor, care ne ies pe gura, de la vorbit tusit strănutat
  Cei sceptici, isi revin rapid cand sunt ei in cauza la ATI, sau au vreo ruda sau cunonștiința, care din matreata+covid = se duc rapid
  Le urez doar sa vada cum e sa fii pe targa la urgente, si sa vezi cum vine unu sii tuseste de ii se inroseste masca de oxigen,, atunci sa vezi ce apelează la rapid la Doamne Doamne
  Avem noroc momentan, cu gena noastră, până când mai face cateva mutații, si o luam de la cap
  Va trece mult pana se va normaliza cat de cat
  Pana atunci, sa te speli pe mâini, si sa poeti o masca, chiar si neconforma (cine le testa in martie?)
  Amin

 48. Ordinul de a purta masca in spatii deschise este ilegal pt ca decizia curtii constitutionale spune ca se pot restrictiona drepturi si libertati doar prin LEGE….ordin de ministru, ordonanta de urgenta, hotarare de guvern, etc….SUNT INFERIOARE LEGII.
  Legea minune 55 stabileste purtarea mastii in interiorul locatiilor publice nu afara….de aia au decis asa. In rest..prea multa lume panicata de un virus slabut. Majoritatea poarta aceeasi masca la nesfarsit, o ating, scot/pun din nou, o tin in portofele, buzunare, pe mana/brat si tot asa…deci o poarta f regulamentar…si nu mai mor toti :)) . Nu mai vb de curieri, angajati supermarketuri si mai ales politie/jandarmerie. De infectiile din spitalele in care au ingramadit oamenii nu mai e nimeni speriat, da alea s mai periculoase, doar ca la noi nu le declara nimeni.Cine e panicat ar trebui sa poarte….sa obligi oameni sanatosi sa poarte….

 49. Ordinul de a purta masca in spatii deschise este ilegal pt ca decizia curtii constitutionale spune ca se pot restrictiona drepturi si libertati doar prin LEGE….ordin de ministru, ordonanta de urgenta, hotarare de guvern, etc….SUNT INFERIOARE LEGII.
  Legea minune 55 stabileste purtarea mastii in interiorul locatiilor publice nu afara….de aia au decis asa. In rest..prea multa lume panicata de un virus slabut. Majoritatea poarta aceeasi masca la nesfarsit, o ating, scot/pun din nou, o tin in portofele, buzunare, pe mana/brat si tot asa…deci o poarta f regulamentar…si nu mai mor toti :)) . Nu mai vb de curieri, angajati supermarketuri si mai ales politie/jandarmerie.

 50. De infectiile din spitalele in care au ingramadit oamenii nu mai e nimeni speriat, da alea s mai periculoase, doar ca la noi nu le declara nimeni.Cine e panicat ar trebui sa poarte….sa obligi oameni sanatosi sa poarte….

 51. Mulți „deștepți” mai are și țara asta. Dar vreau să-i spun unuia Dari de mai sus. Care lege flăcău? Aia făcută de PSD?. Toate legile lor trebuie revăzute, că multe vor fi găsite incorecte. CEa mai
  incorectă cea cu pensiile speciale, care încalcă o lege de bază, care spune că fiecare primește pensia pentru care a cotizat toată viața. N-ai cotizat la CAS, nu ai pensie.

 52. Ce tot va plangeti ca niste muraturi,nu am auzit pe nimeni ca a murit din cauza mastii,dar din cauza unor nedreptati majore au murit multi. In loc sa va vaitati de conditiile importante de viata care va sunt incalcate cum ar fi taxe si impizite pe care le platim degeaba ca nu se face nimic din ce promit dar banii dispar. Poluarea e din ce in ce mai mare,mancarea din ce in ce mai otravita iar voi sunteti fraieri si puneti botul la diversiunile care va sunt servite ca la nste boi. Deci ce e mai rau masca sau prostirea noastra in fata?

 53. CELE MAI MARI JIGODII CORUPTE INCA DIN COMUNISM IN ROMANIA SUNT ACESTI JUDECATORI DE RAHAT CU PENSII SPECIALE….DE UNDE PANA UNDE ARE O MIZERIE DIN ASTA IN ROBA DE CIOCLU PREGATIRE SI COMPETENTA MEDICALA SA POATA SPUNE CUM SE OPEREAZA SAU CAND SE PUNE O PERFUZIE…..NUMAI UN ROMANICA SE POATE ASTA….

  • Expresia „JOS LABELE DE PE JUSTIȚIE” îți spune ceva? E valabil și pentru tine și pentru toți oripilații de pe aici, cei care se consideră nedreptățiți de către o instanță de judecată!

 54. partidul, pionierii si educatia babuinului.

 55. Expresia „JOS LABELE DE PE JUSTIȚIE” vă este cunoscută? Sunt convins că toți oripilații de pe aici, cei care sunt deranjați de o decizie a unei instanțe de judecată, au folosit expresia de mai sus de foarte multe ori și este perfect valabilă și acum!!!

 56. PENTRU TOTI „DESTEPTII” CARE COMENTEAZA AIUREA PE AICI SI PENTRU ZIARISTU LU’ PESTE : SENTINTA CURTII DE APEL SE REFERA LA ORDINUL PRIN CARE SE PRELUNGESTE CARANTINA IN CONSTANTA , NU LA HOTARAREA DE GUVERN CARE INSTITUIE PURTAREA MASTII PE TERITORIUL ROMANIEI. ASA CA DOAR LA CONSTANTA NU VA MAI FI OBLIGATORIE PURTAREA MASTII DACA AUTORITATILE NU FAC APEL SAU PIERD APELUL.

  • Majuscula, vezi ca in justitie mai functioneaza si ideea de precedent. Daca o instanta se pronunta intr-un fel, poti sa folosesti acea pronuntare intr-un alt proces.

  • Precedentul judiciar este adesea folosit in alte state, care nu judeca si rejudeca aceeași speță pana cand iese criminalul dovedit nevinovat ca sa ceara si faune familiilor îndoliate.
   La noi, singura valoare e de show in serialele americane

 57. Cuvintele ” securitate națională ” nu au nici o rezonanță pentru intelectuali din justiția română. Unele lucruri mărunte pot aduce prosperitate sau dezastru unei națiuni. Educația lipsește cu desăvârșire în toate nivelurile culturale ale românilor.

 58. Acest spion rus aurit dughinist ne pune viata in pericol. Exista dovezi ca orice ti-ai pune pe fata e eficient in infrangerea covidului, cu precadere in spatiile deschise. A aratat si cercetatorii britancii, ba chiar si Raul de la Timis.

 59. Perfect,minunat!…De cand astept asta..Bravo AUR:))…Sa scapam de masti in aer liber macar

 60. de la o discutie despre masti se ajunge la pensii speciale…….va meritati soarta! si mastile, si pe cei cu pensii speciale. sa va sarbatori fericite.

 61. Pana la urma va opera selecția naturală : proștii vor muri…. E un castig👍👍👍

  • Adica cei ce nu poarta masca vor muri? Daca se zice ca masca protejeaza pe altii de stropi, de ce nu ar proteja si pe cei care poarta? Deci, nu e nevoie sa obligi pe altii sa poarte masca, e suficient sa porti doar tu( asa cum au zis si altii, cel putin doua, cea jegoasa pe dedesubt).
   Cine vrea protectie, sa investeasca in masti care protejeaza cu adevarat, nu sa oblige pe altii sa poarte ceva mai mult daunator decit protector.

 62. Cind e vorba de sănătate publica nu mai exista încălcări de drepturi ale omului. Sunt sigur ca parlamentul și guvernul vor găsi o soluție ca să purtam masca citiva ani de acu înainte. Asta ne va scuti pe noi cetățenii de multe neplăceri.

 63. Sa poarte masca non stop cine vrea,eu nu vreau.sa aiba incredere in autorități cine vrea,eu nu am.sa poarte masca cine e bolnav,eu nu sint bolnav.teoria conspirației e ceva in care eu cred.credeti voi in covid si in pământul rotund care se învârte.cine are ceva impotriva mea sa ma suga.

  • Tu esti o bovina, de aceea spui ceea ce spui. De ce nu urlati ca va afecteaza libertatea cand va obliga legea sa va puneti centura de siguranta in automobil sau in avion, ca doar va leaga de scaun si nu mai sunteti liberi sa va miscati curul in voie ? De ce nu urlati cand va obliga legea sa circulati cu masina pe partea dreapta, ca doar va afecteaza libertatea de a merge pe unde vreti voi ? De ce nu protestati cand va obliga legea sa urmati in mod obligatoriu scoala generala ca doar va afecteaza libertatea si nu va lasa sa ramaneti niste boi asa cum va doriti ? De ce nu protestati cand nu vi se permite sa va pisati si sa va cacati in public ca doar va afecteaza sanatatea daca va abtineti ? S.a.m.d. Pentru ca sunteti o minoritate de idioti si de nesimtiti.

  • Subscriu la raspunsul ce ti l-am dat la cealalta postare a ta. Cand esti BOU esti BOU(tu Padre). Adica boul striga „boul”

 64. Bovino, saptamana asta a murit din cauza de COVID fostul meu coleg de camera din facultate. Bovino, Bill Gates vorbeste intr-adevar de virusi si vaccinuri dar nu da hotarari judecatoresti nu nu poti face aceasta diferenta cu creierul tau de gaina subdezvoltata mental.

 65. Padre, nu te mai fac bou ca nu are nici un rost, nici nu te ajuta nici nu te incurca…
  Te intreb doar asa in prostia ta, de unde stii tu sigur de ce anume a murit prietenul tau?
  Apoi, despre Bill Gates, nu el da hotarari judecatoresti, ci el este in spatele vaccinului!!! Daca asta nu ti-e clar inseamna ca traiesti intr-un univers al tau.

  Acum pot sa te fac bou? Defapt eu doar constat, BOU te-ai facut singur!!!

 66. Ti-ai încordat mult neuronii să produci asemenea excreții mentale!
  Pledoaria imbecilului…
  Nu l-am vazut pe Bill Gates să se spele pe mâini e clar că nu se ferește de murdărie.
  Cui îi este frică de murdărie să se spele, dar dacă ești un român adevărat ”dac liber” nu vei face niciodată așa ceva fiindcă nu te temi de nimic.
  Cui îi este frică de prostie să meagă la școală, dar cine este curajos nu va face niciodată asa ceva.
  Pe noi nu ne învață nimeni nimic pentru că nu ne temem de prostie, ne-am născut liberi și nu vom fi sclavii educației.

 67. O tinara mama intelectuala, de la tara(cu pretentii fata de vecini) a observat ca, la vecini, copiii crescuti in mizerie erau mai sanatosi decit ai ei, asa ca i-a lasat sa umble pe unde vor.
  Chiar daca prtam masca, aerosolii(care ies si prin masca si pe linga masca-ca de-aia se aburesc ochelarii) se raspindesc pe o raza de 30 metri(conform unui specialist).
  Un studiu facut inainte de aparitia covid a demonstrat ca masca dauneaza mult sanatatii, dar nu din faptul ca ne izoleaza de microbi.

 68. Padre, nu ma simt afectat daca port centura sau respect niste reguli juste. Insa ,consider ca purtatul mastii este inutil si daunator. De ce afirmi ca dorim sa raminem boi? Sau ca dorim sa ne cacam in public? Nu crezi ca ai ceva probleme de gindire? De ce te crezi padre?
  Chiar nu ti se pare nimic suspect la „pandemia” asta?

 69. Stau in casa cu COVIDU
  Manc semințe că gravidu
  Scuip de pe balcon la coaja
  Ăsta sau nu este vraja…

  Cum se împart cei 1000 de scuipati la cantitatea de mascați?

  • Gogule, imparte maica in mod egal, ca sa nu se supere nimeni pe criterii de discriminare. :)))) am citit o groaza de raspunsuri care mai de care, iar ca in orice discutie pro-ul si contra si-au scos iataganele si se dueleaza. cine are de purtat masca va purta cu siguranta, cine are de murit o va face fara ezitare, pana la urma exista putin adevar in ambele tabere, mai rau este cand intr-o situatie „pandemica” apar oprtunistii si profita de pozitia de conducere si impun ei legea, dicteaza sanatatea si conduita individului si aceasta nu pentru protectia noastra ci pentru interesele lor diverse. cunosc doctori care nu poarta masca pe strada, doctori care trag semnale de alarma cu privire la pericolul vaccinarii cu un vaccin insuficient testat, drept dovada il testeaza acum pe noi si apar deja primele probleme iar ei nu fac decat sa se scuze, dar mortul a ramas mort … dar atata timp cat balta are peste astia tot arunca unditele si pana nu o sa se rupa, nici nu o sa le retraga. traim probabil un mare experiment psihologic, ei dau iar noi sarim de cur in sus si zicem au, dar nu ne da prin cap sa ne dam doi pasi mai incolo pentru ca biciul puterii sa nu ne mai loveasca cu sete. #rezistam :)))) #incompetenti functionali #turma de vite a lu’ Gigel cu Nike in picioare …. „astia” suntem!