G4Media.ro

Curtea de Apel București a anulat restricțiile la pelerinajele religioase prevăzute într-o…

sursa foto: Basilica.ro

Curtea de Apel București a anulat restricțiile la pelerinajele religioase prevăzute într-o decizie a Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Prevederea apare însă și într-o hotărâre de guvern, care nu a fost atacată în instanță

Curtea de Apel București a anulat restricțiile impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în cazul pelerinajelor religioase, restricții care interzic participarea la aceste evenimente a persoanelor din afara localității, potrivit minutei instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Decizia nu poate produce însă efecte, dat fiind că prevederea restrictivă a fost preluată și într-o hotărâre de guvern (HG) care este în vigoare și nu a fost atacată în instanță.

Mai precis, Curtea de Apel a admis plângerea depusă de Miahela Meaucă și anulează articolul 2 din Hotărârea nr.47/2020 a CNSU.

Ce spune acest articol: Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

Reclamanta a spus că are domiciliul în București, dar e născută la Iași și în fiecare an merge cu familia ei din Iași la slujba nașterii Mântuitorului, iar hotărârea CNSU îi încalcă dreptul la libertatea religioasă, iar interzicerea acestui dreptul se poate face doar printr-o lege și nu prin hotărâre administrativă a CNSU.

Reamintim că autoritățile au încercat să reducă numărul de participanți la pelerinajele religioase din cauza pandemiei de coronavirus.

Foto: Pelerinaj de Sfântul Dimitrie în București / Basilica.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Sa inteleg ca e liber la petreceri?
  Oricum la moaste a fost cam liber desi erau restrictii, in teren Vela a permis BOR sa faca ce vrea

 2. nu exista fatarnici mai mari decit credinciosii care urla ca din gaura de sarpe ca nu pot merge la pupat moaste, cind de fapt credinta este un act interior pe care il poti exercita si in mijlocul desertului daca vrei. toata lumea si-a pus viata normala pe pauza, nu se mai poate merge in muzee, la concerte, locuri de pelerinaj pentru atei cum ar veni, insusi papa si-a modificat orarul slujbei de craciun pentru a limita pericolul raspindirii bolii, numai asa-zisii crestini de la noi urla ca nu pot sa isi exercite credinta ca nu sint lasati sa mearga de-a valma, multi dintre ei si fara masti, la pupat de moaste. bre, dumnezeu isi pune mina la ochi cind vede ce intelegeti voi prin credinta.

  • Intelepciunea populara ne invata ca fatarnicul face mataniile cele mai mari in biserica.
   Asa e si cu babele astea….

 3. Curtea de apel bucuresti adică fieful numitei lia savonea. Iata de ce infractorul condamnat definitiv dolache damian a fost menținut judecător de savonea. Sa saboteze statul de drept si legea. Hotărârea curții de apel bucuresti a fost dată de dolache damian.

 4. Cata frustrare …! Cata lipsa de cunoastere a gramaticii limbii romane …!

 5. Deja este prea tirziu pentru toti pocaitii astia si toate loazele care fac furori pe net contra masurilor anticovid. Oamenii sunt speriati pe bune si chiar se enerveaza cind aud de rahatii astia. Cit despre preacucernica din iasi este o pesedista convinsa, a venit de la Iasi sa spurce saminta bucurestiului adevarat

 6. Priveste numai poza cu fatarnicii astia care plimba un tablou pe strazi! Sa nu-ti faci chip cioplit! probabil s-au rupt paginile astea din cartea sfinta!