G4Media.ro

Curtea Constituțională așteaptă până în 30 octombrie punctele de vedere ale CSM…

Curtea Constituțională așteaptă până în 30 octombrie punctele de vedere ale CSM și Ministerului Justiției în conflictul constituţional reclamat de Lia Savonea în relaţia cu Ana Birchall

Curtea Constituţională a stabilit, joi, ca până la 30 octombrie părţile să-şi prezinte punctele de vedere cu privire la soluţionarea conflictului de natură constituţională reclamat de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, în relaţia cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall, relatează News.ro.

”Referitor la cererea preşedintelui CSM de solutionare a conflictului, s-a stabilit că până la 30 octombrie părţile să îşi exprime punctul de vedere”, a transmis, joi, CCR.

Sursa citată a precizat că termenul pentru şedinţa de judecată se stabileşte ulterior.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunţat, în 8 octombrie, că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict de natură constituţională în legătură cu acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall.

”În calitate de preşedinte al CSM am decis să sesizez Curtea Constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall”, a anunţat, Lia Savonea.

Aceasta a făcut referire la două motive, între care ”ingerinţa gravă” a ministrului Justiţiei în activitatea de urmărire penală a procurorilor.

”În principal pentru două motive: primul, o ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală şi al doilea, acţiuni de subminare a autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa constituţională de garant al independenţei Justiţiei”, a declarat Lia Savonea.

Lia Savonea și Ana Birchall se află în conflict deschis de câteva luni de zile, în special din cauza tentativelor repetate de numire a Adinei Florea la șefia Secției Speciale.

Sursa: News.ro

Sursa Foto: Colaj Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sa inteleg ca tovarii din CCR asteapta o vorba buna de la tovarasa Savonea? Abia astept sa se dizolve actualul CCR si ca noii judecatori sa fie alesi doar de catre membrii competenti, exclus orice politruc.

  2. Vozganian, ALDE, locotenentul lui Tariceanu: „Sa scapam toti!” Singurul proiect adevarat pentru Romania.

    Sectia Speciala este scutul infractorilor nomenclaturii si va ramane acolo unde Partidul a pus-o!

  3. Să înțeleg că CCR se tot coboară, până la a se confunda, cu o măruntă Curte de Apel. Doamne, încotro îndrepți această țară fără de cârmaci. E vai!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.