G4Media.ro

Cum vor fi alese cele 25 de spitale din lista de 49…

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Cum vor fi alese cele 25 de spitale din lista de 49 propuse pentru modernizare prin PNRR: punctaj mai mare pentru investiții mai mici, pentru anumite patologii și pentru număr de paturi / Ce criteriu penalizează

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat, marți, într-o conferință de presă, criteriile pe baza cărora vor fi alese cele 25 de spitale din lista de 49 propuse pentru modernizare prin PNRR.

Astfel, se acordă un punctaj mai mare pentru proiectele care presupun investiții mai mici, pentru anumite patologii și pentru număr de paturi. Există și criterii penalizează respectivele proiecte: de exemplu dacă în aceeași localitate se construiește un spital regional.

Ministrul Rafila a explicat că sunt preferate proiectele cu investiții mai mici pentru că, așa cum este realizat PNRR, cofinanțarea din partea autorității locale crește odată ce investiția este mai mare: de la 5% pentru o investiție de 100 milioane euro, la 40% pentru o investiție de 500 de milioane de euro.

Din acest motiv, Ministerul Sănătății a stabilit ca proiectele propuse să nu depășească o investiție de 206 milioane euro, a precizat Rafila.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Vrajeala curata. Nu vor fi in stare sa faca nimic. Doar studiile de fezabilitate pt ca acolo este spaga. Furaciune si atat. Sa tineti minte data viitoare cand votati sau cand va duceti in spitalele de stat si e nasol

  2. De la proiect pana la lansare in executie este cale lunga. Avand in vedere termenul limita de executie, anul 2026, precum si viteza de lucru a Romanilor, printre criterile de departajare ar fi trebuit sa se afle stadiul in care se afla respectivul peoiect.Daca nu exista acest criteriu trei sferturi din suma alocata va ramane nefolosita.

  3. Cum?!
    Simplu: vor da cu banu’!!!
    Cat mai simplu, ca daca e complicat habar nu au!!!
    Crede careva ca se vor impiedica sa puna CRITERII SMART???!!!!!

  4. Astept cu interes sa vedem cum si pe ce vor arunca Miliardele de Euro din PNRR: ma indoiesc eu ca in Romania vom avea pana la final de 2026(final de PNRR!) un Spital modern precum Spitalul privat Sfantu Constantin din Brasov, unde sotul meu e tratat de cancer de PROFESIONISTI iar INCREDEREA noastra in ei si in Doamne Doamne(trebuie si NOROC ne-au spus si dna Dr Oncolog si Profesorul care l-a operat!) ne ajuta sa trecem peste socul acestui diagnostic cu care lupta multi romani, din pacate….