G4Media.ro

Cum se deschid școlile în America: New York e pregătit să reia…

Cum se deschid școlile în America: New York e pregătit să reia cursurile la clasă, dar părinții și profesorii se opun. Primele cazuri de Covid în școli din primele state care au reluat predarea

În SUA, unde redeschiderea școlilor este un proces profund politizat înaintea alegerilor prezidențiale, primele state au permis deja reluarea activităților la clasă, iar altele se pregătesc să o facă în august-septembrie. În același timp, unele state au decis să înceapă noul an școlar cu predare la distanță.

În Mississippi, stat confruntat cu probleme epidemice serioase, primele cazuri de infectare în școli au fost înregistrate la scurtă vreme după redeschidere. Iar în sistemul descentralizat american, New York-ul descentralizează la rândul său, la nivel local, decizia privind începerea școlii.

Potrivit AFP, în Mississippi, statul cu cea mai mare rată de cazuri pozitive (22% din totalul testelor efectuate), școlile s-au redeschis și, deja, într-un singur district al sistemului de învățământ local au fost confirmate opt cazuri în câteva școli. Drept urmare, 100 de persoane care au intrat în contact cu cei testați pozitiv au fost trimise în carantină. Redeschiderea unora dintre școli a fost amânată până după mijlocul lunii august, cu opțiunea de a trece la școala hibrid sau online.

Sursa citată arată că, în SUA, școlile urmează criteriile stabilite de experți medicali, potrivit cărora, dacă numărul de teste pozitive într-un anume loc depășește 5%, virusul se răspândește masiv.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.